Icoana Maicii Domnului POTIRUL NESECAT, izbavitoare de patima betiei

Icoana Maicii Domnului POTIRUL NESECAT, izbavitoare de patima betiei (pomenita in 5 mai)

Neupivaemaya_Chasha

Icoana Maicii Domnului Potirul Nesecat, din Manastirea Vysotsky  (1370) din Serpukhov, izbavitore de patima betiei, dar si de dependenta de droguri si de orice alte adictii…

ISTORIA ICOANEI

Icoana Maicii Domnului „Potirul Nesecat” a fost desoperită în Rusia în anul 1878. Un soldat în rezervă din Tula obişnuia să-şi dea toată pensia pe alcool, distrugîndu-şi sănătatea. Deşi a ajuns să nu mai poată merge, el continua să bea.

Într-o noapte un sfânt i-a apărut în vis sfătuindu-l să meargă la Mănăstirea Maicii Domnului din Serpuhov. „Să ţi se facă o molitfă în faţa icoanei „Potirul Nesecat.” Pentru că nu avea nici un ban şi nici nu putea să meargă, omul nu a luat în seamă visul. Dar sfântul i-a apărut şi a doua şi a treia oară, îndemnîndu-l mai aspru să meargă la mănăstirea de care i-a spus.

Atunci, târîndu-se în patru labe, omul a ajuns până în satul învecinat şi s-a oprit la casa unei femei bătrâne care i-a doftoricit picioarele şi bărbatul a început să se simtă mai bine. În ziua următoare el a pornit din nou la drum, la început cu două cârje, apoi cu una, până ce a ajuns la mănăstire.

Acolo el le-a povestit călugărilor visul său, dar nici unul din ei nu părea să ştie de existenţa vreunei astfel de icoane. În cele din urmă, unul dintre ei şi-a amintit de o icoană în care era pictat un potir. Pe spatele ei scria „Potirul Nesecat.” După ce i s-a făcut molitfa ţăranul s-a întors acasă complet sănătos şi vindecat de alcoolism.

Noutăţile despre această minune s-au răspîndit cu repeziciune şi mulţi suferinzi de patima beţiei împreună cu familiile lor veneau să se roage în faţa icoanei. Mulţi dintre ei se reîntorceau să aducă mulţumiri Maicii Domnului pentru vindecare şi pentru că a răspuns la rugăciunile lor.

În fiecare duminică la Mănăstirea Serpuhov-Vyotsk se citeşte molitfa şi acatistul Potirul Nesecat în faţa icoanei pentru cei suferinzi de patima beţiei.

UTIL: Puteti trimit un ACATIST ONLINE pentru pomenire zilnica a persoanei cu adictii (dependente) timp de 40 zile, 6 luni sau un an. Folositi formularul de pe site si trimiteti bani de pe card (folositi traducere automata Google).

Folositi optiunea „pentru sănătate” : https://visotskymonastir.ru/treby/

Acatistul Maicii Domnului Potirul Nesecat ( Izbavitoare de betie), in limba romana: AICI

ACATISTUL MAICII DOMNULUI POTIRUL NESECAT, de la MANASTIREA DIN SERPUHOV ( slujit in fata Icoanei Maicii Domnului Potirul Nesecat, in limba rusa):

Partea 1:
Partea 2:
ADRESA MANASTIRII VYSOTSKY din SERPUHOV (manastire de calugari);
Adresă: Gorod Serpukhov, Moskovskaya oblast, Rusia
Telefon: +7 496 772-57-97 , +7 4967 35-16-79 , +7 4967 72-81-48 
Site  manastire (in rusa, dar dati traducere automata pe Gogle Chrome)
De pe site: despre icoana Maicii Domnului Potirul Nesecat, despre patima betiei si despre cum priveste biserica aceasta problema (patima): pe site
Alta reprezentare a aceleiasi  icoane:
icoana-maicii-domnului-potirul-nesecat

97 de gânduri despre ”Icoana Maicii Domnului POTIRUL NESECAT, izbavitoare de patima betiei

  1. Matache Alexandra zice:

    Buna ziua,numele meu este Alexandra.Am si eu o mare problema cu mama mea care de la o vreme nu se mai poate stapanii,bea foarte mult si fara motiv.As vrea sa trimet si eu un acatist la Serpuhov la Icoana Maicii Domnului Potirul Nesecat si nu stiu cum trebuie sa procedez.Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu o adresa ceva.Va multumesc!

      • Giorgiana zice:

        Buna cosmin te rog spunemi ce trebuie sa fac am acceasi problema din bauza bauturii tata nia distrus viata mie mamei mele si fratiorului meu te rog ajutama

    • Anna zice:

      Doamne ajuta sant mama si am pe fiul meu care nu mai poate o zi fara alchol si e foarte agresiv la bautura si e casatorit si are si o fetita care sufera cel mai mult cand e baut cum as putea face sa nu mai foloseasca alchol . Doamne tu sti totu

  2. calin aurelia zice:

    Buna ziua,
    Si eu am o problema asemenatoare cu fiul meu. Ne-a adus la disperare, am incercat orice dar in zadar. Acum am aflat de aceste minuni. Nu am cum sa ajung acolo dar daca exista vreo posibilatate incerc orice. Multumesc de ajutor.

    • Sorin-George zice:

      Doamne ajută!
      Postez si aici fragmentul pe care l-am lasat mai jos, in speranta ca va fi citit multă lume.

      Fragment din cartea ”1000 DE ÎNTREBĂRI SI RĂSPUNSURI DESPRE VIAŢA DUHOVNICEASCĂ ¤ Alcătuite pe baza operelor Sfinţilor Părinţi şi ale nevoitorilor bunei credinţe” editura Cartea Ortodoxă/editura Egumeniţa – Galaţi 2005; pagina 218, întrebarea 819:

      ”819. Întrebare: Cum să ne izbăvim de beţie?
      Răspuns: Pentru a ne izbăvi de beţie trebuie să ne rugăm cu râvnă Domnului, cu post si cu lacrimi în singurătate. Apoi să rugăm preoţii să slujească un maslu cu sfinţirea apei pentru Sfântul Mucenic Bonifatie, iar acasă să luăm aghiasma si să mâncăm câte o bucăţică de prescură. ”

  3. petro_alina zice:

    Doamne ajuta pe toata lumea ,mai ales pe cei in pragul disperari,si eu sunt disperata din cauza tatalui meu care mai demult bea o data la 3 luni dar acum bea f mult si des ,face scandal si se ia de mama mea,nu stiu ce trebuie sa mai fac,am lasat pomelnice am citit acatiste …ce sa fac va implor caci am un baietel de un an jumate si chiar nu as vrea sa creasca cum am crescut eu in stres si chin,spuneti0mi ce sa fac va implor

    • miriamturism zice:

      Doamne ajuta, Alina!

      In primul rand, sa cauti un duhovnic bun, care sa te indrume si la care sa faci ascultare – si vei vedea ca, fara sa realizezi cum, situatia se va schimba… Prin oamenii Sai, Dumnezeu lucreaza, totul este sa te tii tu de duhovnic si sa poti sa-l asculti, fara sa judeci nimic. Cu rabdare, corectandu-ti tu metehnele, relele apucaturi… restul, in jurul tau, adauga Domnul.

      In al doilea rand, si eu am crescut un copil in aceeasi situatie, m-am incapatanat sa raman in starea respectiva rugandu-ma si sperand ca alcoolismul poate fi depasit… Acum este depasit, pt ca s-au declansat tot felul de boli pe organismul care nu a mai putut suporta excesele. Doar ca copilul – acum aproape adult – a ramas marcat de ceea ce a vazut in timp.

      Nu deznadajdui, nu ne lasa pe noi Domnul!

  4. Aurica zice:

    Doamne ajuta. As dori sa trimit si eu un pomelnic pentru tatal meu, daca mai merge cineva la Serpuhov.
    CORNEL – izbavire de patima betiei

    Dumnezeu sa va rasplateasca. sanatate si mantuire.

    • miriamturism zice:

      Doamne ajuta!

      Urmatoarele noastre plecari programate in Rusia sunt pentru perioada Pastelui 2010 si imediat dupa, deci aprilie-mai 2010. Va rog sa urmariti siteul Miriam Turism si sa reveniti inainte de plecare, cu 2-3 saptamani. Am mai facut asemenea comisioane, insa pomelnic se lasa in bisericile rusesti doar daca se plateste o anume suma de bani. Siteul pe care vom posta programele: http://www.miriamturism.ro
      Va dorim multa sanatate si nadejde in Domnul, eu STIU ca aceasta patima poate fi curatata prin rugaciune!

      Doamne ajuta! Maria Chirculescu

      • alina zice:

        nu stiu daca e tarziu acum dar as vrea sa trimit si eu un pomelnic cum sa iau legatura cu dumneavostra? multumesc

  5. geaman ana-maria zice:

    Dumnezeu sa-i ajute pe toti cei ce sufera de boala betiei! As vrea sa stiu daca exista o adresa postala sau ceva de genul acesta prin care sa se poata trimite acatiste cu bani pentru a le putea citi calugarii de acolo, deoarece stiu ca mai exista astfel de adrese, dar nu stiu daca si pentru Rusia.
    As vrea foarte mult sa ajung si eu acolo cat se poate de repede, dar nu stiu daca ma voi descurca financiar.
    „Miriamturism” te rog trimite-mi si mie oferta cu cateva saptamani inainte sa plecati si in caz ca nu pot merge poate se poate sa va dau un acatist contra unei sume de bani. Multumesc din suflet anticipat.

    • Ion Floarea zice:

      m probleme foarte mari cu baiatul meu care bea . cum pot trimite un acatist la Serpuhov la Icoana Maicii Domnului Potirul Nesecat ?

      • miriamturism zice:

        Doamne ajuta!
        Este posibil sa mai avem in acest an o plecare in Rusia, dar nu este sigur deloc. Cea mai simpla solutie ar fi sa dati unui pelerin niste banuti, pe care sa ii duca acolo la Manastirea din Serpuhov, impreuna cu numele fiului dv, sa lase pomenire pt o anume perioada ( depinde cati bani trimiteti). Tinem legatura, pana cand vom sti daca se face pelerinajul anul acesta sau anul viitor si atunci vom stabili concret ce si cum.
        Pana atunci, este util sa cititi zilnic Acatistul Maicii Domnului Potirul Nesecat.

        Daca totusi vreti sa trimiteti prin posta, atunci cautati mai jos, cineva a postat exact pasii de urmat pt a trimite in plic ceea ce este necesar pt pomenirea acolo…

        Toate cele bune,
        Multa sanatate si biruinta asupra vrajmasilor,
        Cu drag,
        Maria Chirculescu

    • miriamturism zice:

      Doamne ajuta!
      Va rog trimiteti un email in acest sens pe adresa miriamturism@yahoo.com sau sunati la 0723.645.180. Incercam sa va ducem pomelnicul, dar a aparut si ideea de a organiza un pelerinaj direct la Manastirea Serpuhov, pt persoanele interesate.
      Tinem legatura,
      Maria Chirculescu

  6. liana zice:

    va rog sa-mi spuneti cum as putea sa trimit un pomelnic la manastire, pentru rugaciunea speciala care-i ajuta pe cei chinuiti de boala betiei.
    va multumesc din suflet.

  7. ionela zice:

    as dorii si eu un acatist ptr tatal meu care bea fara masura si as dorii sa l ajut deoarece e un om bun si pe care il iubesc foarte mult si nu mai pot sa il vad asa…posibilitati sa ajung la aceasta manastire nu am din cauza costurilor financiare…daca stiti ce as putea sa fac ptr ca rugaciunea mea sa ajunga acolo scrietimi la mess-ul yony_3089@yahoo.com

  8. Sorin-George zice:

    Doamne ajuta tuturor!

    Adresa manastirii Serpuhov este :

    142200, Московская обл., г. Серпухов,
    ул. Калужская д. 5/3, Высоцкий мужской монастырь
    РОССИЯ/RUSSIA

    iar site-ul manastirii Serpuhov este:

    http://www.visotskymonastir.ru

    Un alt ajutor de la Dumnezeu in combaterea acestei patimi sunt si sfaintele Eufrosina cea Nebuna pentru Hristos, din Koliupanovo si sfanta Xenia din Sankt-Petersburg. Intamplarile din viata lor dau marturie ca sunt si ele izbavitoare de patima betiei; cine va citi viata lor va afla acest lucru. In plus, chiar in acatistul sfintei Xenia se precizeaza : „Bucura-te, înfricoşătoare mustrătoare a păcatului beţiei”.

    Adresa sfintei Xenia este urmatoarea :

    199048
    г. Санкт-Петербург
    ул. Камская, 24
    Церковь Смоленской иконы Божией Матери
    РОССИЯ/RUSSIA

    Pe internet se gasesc o gramada de informatii despre sfanta Xenia, dar exista si multe carti aparute despre ea. In schimb, despre sfanta Eufrosina nu se stiu multe. La editura „Egumeniţa” a aparut o carte cu viata si minunile ei- cred k este singura carte aparuta in Romania despre sfanta Euforina-, iar numarul de luna aceasta (septembrie 2010) din revista „Lumea credintei” contine un articol folositor despre aceasta minunata sfanta.

    Atentie! Referitor la adresele de mai sus trebuie sa fie facute urmatoarele precizari: este obligatoriu ca adresele sa fie scrise de mână ÎN LIMBA RUSĂ pe plic si nu xerografiate si lipite si nici in vreo alta limba, pentru ca lucratorii postali romani sunt foarte mofturosi si dificili.
    Ţara de destinatie, in cazul de fata Rusia, trebuie scrisa si in ruseste (cum este mai sus), dar si in romaneste- asta pentru lucratorii postali romani. Deci trebuie scrisa exact ca mai sus:(cu litere mari) în rusesteapoi bară si in romaneste.

    Desre modul cum trebuie scrise pomelnicele sau acatistele aflati pe site-ul http://www.miriamturism.ro la rubrica „Informatii Utile”. Tot aici veti gasi si alte informatii care va vor ajuta.

    Si nu in ultimul rand, va spun o recomandare personala: eu corespondez din 2006 cu o manastire din Rusia si am ajuns la concluzia ca cel mai bine este ca scrisorile sa fie trimise prin curier si nu prin posta română. Pentru ca posta romana trimite scrisorile cu intarziere si … e cam neserioasa, in opinia mea. Curieratul are avantajul ca trimite scrisorile imediat, ca acestea ajung mai repede la destinatie. E mai scump, dar mi se pare mai sigur.
    Eu, de exemplu, daca trimit intr-un an 3 sau 4 scrisori la manastirea aceasta, doar una sau cel mult doua ajung la destinatie.

    Sper ca mesajul meu, desi lung, nu a fost obositor, ci folositor.
    Mult ajutor de la Domnul si de la sfintii Sai in lupta cu acest pacat !

    A, era sa uit. LA MULTI ANI tuturor credinciosilor! Azi este Începutul Noului An bisericesc.

    Doamne ajuta!

    • manuela zice:

      Buna , George! Mesajul tau este , intr-adevar, extrem de folositor tuturor celor care cauta ajutor la aceasta sfanta manastire. Spuneai ca tu corespondezi cu cineva de acolo. In legatura cu asta as vrea sa te intreb cam cum trebuie formulat pomelnicul,pt ca in afara de nume si izbavire de patima betiei nu prea stiu ce sa mai scriu. Si mai spune , te rog , cum se trimit banii. Prin mandat sau in plic? cu recunostinta, multumiri pt raspuns !!manuela

      • Sorin zice:

        Doamne ajuta, doamna Manuela!

        Eu nu corespondez cu manastirea Serpuhov, ci cu manastirea Diveevo. Cand am spus ”acolo” m-am referit la Rusia, la o manastire de acolo, din Rusia- in speţă Diveevo.
        Raspunzand la intrebarea dvs., eu unul as proceda in felul urmator – in conditiile in care as avea bani- : as scrie o scurta scrisoare in care sa ma prezint, sa prezint motivul/problema pentru care am trimis respectiva scrisoare si pe langa scrisoare as trimite si un pomelnic. Pomelnic scris exact cum ati spus dvs. – numele si izbavire de patima betiei. Si o suma de bani – de hartie, nu monede- apoi toate acestea (pomelnic, scrisoare, bani) le-as pune intr-un plic cu protectie sau cu pernuţe, nu stiu denumirea exactă a plicului.
        În pasul urmator, as trimite plicul prin curierat la manastirea Serpuhov. De ce curierat? Pentru ca e mai sigur si ajunge mai repede si pentru ca eu nu am incredere si nu sunt multumit de serviciile Poştei Romane.
        Repet, asa as face eu si numai daca as fi un om bogat in arginţi pentru ca trimisul unei scrisori pin Rusia prin curierat costă scump; cel mai ieftin tarif este de 1milion 700 sau 900. Dar tariful acesta este numai pentru scrisorile ce cantaresc cat un pasaport. Cele care depasesc greutatea aceasta costa mai mult. Deci cu cat este mai grea scrisoarea, cu atat costa mai mult.
        Stiu informatiile acestea pentru ca am vrut sa trimit o scrisoare la Diveevo si m-am interesat la mai multe firme de curierat, dar am trimis-o tot prin Posta Romana. Iar daca si dumneavoastra o veti trimite prin Posta Romana eu as recomanada sa nu puneti bani in plic ca nu mi se pare sigur.

        Ar mai fi mici amanunte, dar nu vreau sa fiu obositor. Nu stiu daca ati inteles ceva – nu sunt specialist in comunicare sau lingvist/filolog.

        Doamne ajuta!

  9. Sorin-George zice:

    Am uitat sa scriu si adresa manastirii sfintei Eufrosina din Koliupanovo. Aceasta este:

    301340, с. Колюпаново, Алексинский район, Тульская область
    Свято-Казанский женский монастырь
    РОССИЯ/RUSSIA

    • sorin-george zice:

      Doamne ajuta!

      Am scris un mesaj in care am dat adresa si site-ul manastirii Serpuhov si a sfintei Xenia…. Probabil am suparat pe cineva de nu am fost aprobat, desi nu am vrut sa deranjez pe nimeni; erau doar niste explicatii.

      Adresa manastirii Serpuhov este:

      142200, Московская обл., г. Серпухов,
      ул. Калужская д. 5/3
      Серпуховский Высоцкий мужской монастырь
      РОССИЯ/RUSSIA

      iar site-ul manastirii Serpuhov este : http://www.visotskymonastir.ru

      Adresa manastirii trebuie scrisa pe plic, de mana, cu caractere slave( adica in ruseste) si nu cu caractere latine.

      Doamne ajuta!

  10. sorin-george zice:

    Eu am racit. Pe cei care doresc, ii rog sa se roage pentru mine.

    Doamna Chirculescu, ieri seara, cand m-am uitat pe blog, la aceasta rubrica, nu am vazut prima mea mesaj si am crezut ca nu l-ati aprobat pentru ca v-a suparat o parte din ceea ce am scris acolo. Dar azi cand m-am uitat, am vazut ca este mesajul meu si indica „Comentariul tau e in asteptare”.

    Cam cat o sa coste pelerinajul direct la manastirea Serpuhov?

    Multa sanatate si har de la Dumnezeu tuturor!

  11. Sorin-George zice:

    Doamne ajuta!

    Cautam niste carti pe site/ul editurii sophia si am dat peste una cu viata sfantului IOAN de KRONSTADT.
    Din descrierea cartii, de pe site-ul respectiv, rezulta ca si el este izbavitor de patima betiei. Rugaciunile sale sunt facatoare de minuni si au izbavit multi oameni, dupa cum rezulta din fragmentul de mai jos.

    ”Rugăciunile făcătoare de minuni ale părintelui Ioan. Încrederea de care se bucurau în popor .

    În privinţa naturii bolilor, aşa cum am mai spus, suferinzii care au avut parte de cele mai multe vindecări au fost posedaţii, nevăzătorii şi alcoolicii.
    Tot în categoria vindecărilor trebuie trecute şi cazurile de tratare a alcoolismului, precum şi de renaştere duhovnicească a unor oameni care sufereau de tare morale. Am dat câteva exemple în primele capitole ale acestei cărţi. Ar mai trebui să adăugăm că părintele Ioan nu înceta să-i îndemne pe alcoolicii învederaţi să se împărtăşească, dar nu-i lăsa să se apropie de Sfântul Potir decât după o pregătire îndelungată. Avea o rugăciune specială pentru izbăvirea de acest viciu, pe care o citea celor ce voiau să renunţe la alcool. Pentru început, pe unii alcoolici îi trimitea la Casa Dragostei de Muncă. Au fost cazuri când unora dintre ei le-a acordat o mare încredere, aceştia ajungând să ocupe poziţii importante. Interesant e faptul că părintele Ioan nu le impunea alcoolicilor să renunţe cu desăvârşire la băuturile spirtoase.
    Există multe relatări despre „dezalcoolizări” obţinute cu ajutorul părintelui Ioan, precum şi de oameni care au renăscut duhovniceşte cu sprijinul său. În multe lucrări apărute este relatată povestea unui bărbat, numit convenţional Piotr Ivanovici, individ orgolios şi brutal, care a trimis după părintele Ioan într-un moment când soţia îi era pe moarte. Ce fel de om era în ce priveşte formaţia sa duhovnicească se poate vedea după cum se exprimase: „Las’ să se roage, fiindcă, oricum, nevastă-mea o să moară, dar dacă se face bine mă fac şi eu credincios”. Părintele i-a răspuns: „La dumneata eu n-am ce să caut”. După ce i-a murit soţia, Piotr Ivanovici, care nu-şi mai găsea locul, s-a decis să se ducă la părintele Ioan, care nu i-a dat dezlegare de păcate, dar i-a citit totuşi o rugăciune. Starea sufletească a lui Piotr Ivanovici a prins a se limpezi. A insistat să mai fie primit de părintele Ioan, care i-ar fi spus, cu blândeţe: „Poţi să vii la mine şi în fiecare zi, dacă vrei”. În cele din urmă, peste un timp, s-a învrednicit de Sfânta Împărtăşanie. Piotr Ivanovici s-a schimbat cu desăvârşire, s-a hotărât să înceapă o nouă viaţă, întemeiată în principal pe ajutorarea aproapelui. S-a pensionat, consacrându-se educaţiei băiatului şi celor două fete, operelor de binefacere, vieţii bisericeşti, împărtăşindu-se în fiecare lună. Unii dintre vechii săi prieteni au început să-l acuze de bigotism şi făţărnicie, fără a înceta să-i ceară ajutor la nevoie, ştiind că Piotr Ivanovici nu refuza pe nimeni. ”

  12. Alina zice:

    Traducere din limba rusă

    MĂNĂSTIREA DE BĂRBAŢI
    SERPUHOV VÂSOŢKI

    ZILELE CINSTITE ÎN MOD DEOSEBIT, ÎNCHINATE PRINCIPALELOR ODOARE SFINTE ALE MĂNĂSTIRII:

     Icoana făcătoare de minuni a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu: „Potir nesecat”. Este serbată la 18 mai.
     Sfintele moaşte ale Preacuviosului Atanasie cel mic, egumenul de la Vâsoţki, al întregii Rusii făcător de minuni. Serbat la 25 septembrie; în miercurea din Săptămâna luminată. Preacuviosul Atanasie s-a preaslăvit în prezent prin multe minuni şi vindecări ale neputinţelor trupeşti, îndeosebi ale bolilor de picioare.

    Adresă. Cod poştal: 142200, regiunea Moscova, oraşul Serpuhov, str. Kalujskaia Nr. 5/3, Mănăstirea de bărbaţi Vâsoţki. Stareţului mănăstirii Egumenului Chiril (Kostikov).
    Tel.: (4967) 72-57-97
    e-mail: visotskymon@mail.ru

    Acces: cu trenul electric de la gara Kursk din Moscova până la staţia oraşul Serpuhov, iar în continuare cu autobusele Nr. 3, 8 sau 20.

    Reper: Muzeul de istorie şi artă.

    MĂNĂSTIREA DE BĂRBAŢI
    SERPUHOV VÂSOŢKI

    Vă mulţumim din inimă pentru ofrandele destinate refacerii Mănăstirii străvechi Vâsoţki.
    În rugăciune invocăm asupra Dvs. binecuvântarea Domnului Dumnezeu.
    Se pomenesc cei a căror nume ni le-aţi comunicat.

    Cu dragoste întru Domnul
    Egumenul Chiril
    împreună cu obştea

    OFRANDE PENTRU IERURGII:

     Pomenire zilnică timp de 1 an de zile
    (pentru sănătate, pentru cei adormiţi) 600 ruble
     Slujbă de pomenire de 40 de zile (pentru sănătate un nume) 100 ruble
     Slujbă de pomenire de 40 de zile (pentru cei adormiţi, un nume) 180 ruble
     1 rugăciune „Potir Nesecat” 6 nume 80 ruble
     1 rugăciune Preacuviosului Atanasie Vâsoţki 60 ruble
     Panihidă (un nume) 100 ruble
     Preasfintei Născătoare de Dumnezeu „Potir Nesecat”
    Slujbă de pomenire de 40 de zile 100 ruble
    Şase luni de zile 300 ruble
    Un an de zile 600 ruble

    Ofrandele pentru ierurgii şi numele persoanelor pentru care se face rugăciunea, şi ofrandele Dvs., vă rugăm, să le transmiteţi doar prin transfer electronic poştal, în nici un caz prin scrisoare! Vă rugăm, să scrieţi lizibil numele şi adresa expeditorului.
    Mănăstirea oferă adăpost pelerini pentru câteva zile (paşaportul este obligatoriu). Grupurile mai mari de pelerini sunt primite cu o înţelegere prealabilă. Tel.: (4967) 72-81-48.

    Rechizite bancare
    Cod poştal: 142200, regiunea Moscova, oraşul Serpuhov, Mănăstirea de bărbaţi Vâsoţki, Număr de identificare fiscal 5043008363, cont de decontare 40703810140400100084 la banca Societatea pe acţiuni deschisă „Sberbank Rusia” oraşul Moscova, Filiala nr. 1554 din Serpuhov, KPP 504301001, BIK 044525225, cont/k 3010181040000000025.

    VESTITORUL DUHOVNICESC AL MĂNĂSTIRII VÂSOŢKI
    NR. 2-2008

    Se tipăreşte cu binecuvântarea stareţului Mănăstirii Vâsoţki, egumenul Chiril

    CUM SĂ-I AJUTĂM PE CEI CUPRINŞI DE PATIMA BEŢIEI?

    Pentru cei posedaţi de patima beţiei, în mănăstire se înalţă zilnic rugăciuni către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu „Potir Nesecat”. Conform unui număr semnificativ al mărturiilor, nu rămâne deşartă nădejdea mamei, soţiei, copiilor, înălţată în rugăciunile către Domnul Dumnezeu pentru vindecarea persoanelor dragi.
    O evaluare morală profundă ne arată, că valul înfricoşător al beţiei nestăvilite, diavoleşti, se ridică tot mai sus şi mai sus în ţara noastră. Patima băuturii, care a cuprins o jumătate bună din populaţia creştină din ţară, a devenit, fără exagerare, un dezastru naţional. Aceasta patimă este o nenorocire atât a unor persoane, cât şi a societăţii în general. Iară cum descrie Preasfinţitul Tihon din Zadonsk acţiunea dezastruoasă a beţiei: „Patima beţiei dă naştere la cerţi, încăierări cu vărsare de sânge şi omoruri, obscenităţi, profanări, hulă, pică şi supărarea apropiaţilor. Ea ne învaţă să minţim, să linguşim, să furăm şi să răpim, pentru ca să avem cu ce satisface patima. Aceasta dă naştere mâniei şi furiei. Ea conduce la faptul, că oamenii zac în noroi, asemenea porcilor în mocirlă, într-un cuvânt, îl transformă pe om în vită, din cuvântător în necuvântătoare, încât se modifică nu doar starea lăuntrică, ci, adeseori, însăşi înfăţişarea omului. Beţia conduce la sărăcie şi mizerie. Muncitorul care este închinat către beţie nu se va îmbogăţi, ne spune Isus Sirah (Isus Sirah XIX, 1). Patima beţiei distruge renumele şi numele bun, şi dimpotrivă, conduce la necinste, dispreţ şi scârbă, căci pe nimeni nu dispreţuiesc mai multe oamenii, decât pe cel beţiv. Pentru casnici, rude, prieteni, beţivul este un motiv de tristeţe şi jale, iar duşmanilor le provoacă batjocură”.
    Din ce cauză familiile creştine sunt fără ajutor în situaţia care necesită o reacţie duhovnicească promptă?
    Cauza principală trebuie căutată în noi înşine. Generaţie după generaţie ne-am obişnuit să vieţuim căldişor, cu făţărnicie, incomplet, uitând unul dintre principiile principale ale vieţii creştine: „Timpul aceasta este un timp de luptă”. La această luptă istovitoare, până la sfârşitul vieţii noastre, trebuie să participe fiecare ortodox. O altă cale, după cum ne spune şi Sfântul Apostol Petru, nu există: „Fiţi treji, privegheaţi. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită” (I Petru V, 8). Însă dacă viaţa noastră se rezumă la mergerea obişnuită la biserică, la citirea cu metanii şi mecanică a regulii de rugăciune, dacă ziua noastră decurge în afara lui Hristos, şi nu în dobândirea Duhului Sfânt, atunci nu trebuie să ne mire deloc faptul, că noi înşine nefiind obişnuiţi să luptăm continuu cu păcatul, nu ştim nici cum să-l ajutăm pe soţul, fiul sau fiica noastră în lupta cu patima.
    Ce este patima? Patima în om este urmarea căderii în păcat. Patima este prezentă naturii noastre decăzute. În Taina Sfântului Botez tămăduim natura omului, însă voia sa, cu ajutorul lui Dumnezeu, omul trebuie să şi-o direcţioneze singur spre bine. Pentru consolidare în virtute este necesară participarea la Tainele bisericeşti.
    În omul căzut, de regulă, o patimă atrage după sine altă patimă. Acest fapt este exprimat în formula clasică a Sfântului Apostol Pavel: „nu vă îmbătaţi de vin, în care este pierzare” (Efeseni V, 18). Despre acelaşi lucru ne vorbeşte şi Fericitul Augustin: „Beţia este sora voluptăţi”. De aceea, în cazul copiilor pasionaţi de vin, puţin probabil ca părinţii să aştepte un comportament feciorelnic. Este clar că şi fumătorii de tutun înclină mai lesne către fumatul de marijuana, decât cel care se împotriveşte fumatului.
    Astfel, putem observa, că orice patimă, ca şi patima beţiei, nu apare pe un loc gol. Ea este provocată şi la rândul său provoacă alte patimi. Izvorul iniţial al oricărui rău, conform învăţăturii Sfinţilor Părinţi, este puterea întunecată (diavolească). Astfel, Preacuviosul Ioan (împreună-rugător cu Preacuviosul Varsanufie cel Mare) ne spune: „patimile sunt demoni”.
    Sfinţii Părinţi ne arată şi treptele, pe care păcatul intră în noi: la început apar gândurile păcătoase şi dorinţe, apoi apare interesul faţă de acele gânduri, apoi acceptăm gândul, iar apoi vine căderea (păcatul) şi captivitatea (captivitatea de lungă durată se numeşte patimă). Patima este posedare de duhuri demonice, care stăpânesc asupra omului.
    De aceea, trebuie să ne fie clar, că pornind lupta duhovnicească pentru apropiatul nostru, nu putem să sperăm la un rezultat rapid şi la un succes rapid: patima nu se înrădăcinează într-o zi în om, şi omul nu se poate izbăvi de patimă într-o zi.. Avem de a face atât cu voinţa şi natura bolnavă a omului, cât şi cu duhurile puternice ale răutăţii, care s-au perfecţionat pe parcursul istoriei omenirii să încline voinţa omului către păcat. „Lupta noastră nu este împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în văzduh” (Efeseni V, 12).
    Pornind în ajutorul celui aflat în pragul pierzaniei, luaţi binecuvântare de la duhovnic sau preotul acelei biserici, pe care o frecventaţi de obicei. Această binecuvântare vă va susţine de nenumărate ori în clipe de deznădejde.
    Reţineţi gând important al Sfinţilor Părinţi: nu trebuie să luptaţi împotriva păcătosului, ci împotriva păcatului, care îl schimonoseşte pe om. Comportându-ne cu aproapele ca cu o persoană bolnavă duhovniceşte, care are nevoie de ajutorul şi înţelegerea noastră, trebuie să dăm dovadă de dragoste jertfelnică (adică care nu cere în schimb dragoste). Este clar, că va trebuie să suferim multe din partea celui bolnav, în care s-a înrădăcinat obiceiuri de desfătare, cât şi de la diavoli, care vor lupta neîncetat împotriva noastră. Trebuie să ştiţi chiar de la început, că lupta pentru sufletul omului va cere de la Dvs. eforturi ascetice încordarea tuturor puterilor, utilizarea întregii experienţe duhovniceşti. Feriţi-vă să vă comportaţi în această privinţa ca şi faţă de un lucru obişnuit, de zi cu zi. Să vă formaţi ca regulă ca întotdeauna să vă adresaţi Domnului Dumnezeu cu rugăciunea: „ Doamne Dumnezeule, înţelepţeşte-mă ce să spun şi cum să procedez”.
    Ţineţi minte, că încercările de a convinge au o forţă limitată. Străduiţi-vă să nu coborâţi la nivelul discuţiei celui bolnav, care poate să-şi permită faţă de Dvs. jigniri etc. Fiţi atenţi în privinţa timpului şi locului încercărilor de convingere. Astfel, perioada de mahmureală este aproape totdeauna nefavorabil încercărilor de convingere. Puţini oameni vor fi de acord, că neputinţa sa a devenit obiect de discuţie şi ironie în prezenta străinilor.
    Cercetaţi-vă pe voi înşivă: nu cumva trebuie să vă căiţi pentru acele necazuri, pe care le întâmpină aproapele Dvs.? Nu cumva în acest lucru se află şi vina Dvs.? Poate că părinţii îşi vor aminti, că glumind, au dat să guste băuturi spirtoase fiului sau fiicei, minori. Oare Dvs. aţi fost mereu exemplu de abstinenţă şi măsură în cazul vinului? Nu cumva soţul Dvs. a început să bea tocmai pentru că un timp îndelungat nu aţi dorit să soluţionaţi o ceartă în familie? Oare nu aveţi motiv pentru căinţă, dacă gândindu-vă doar la treburile voastre aţi trecut cu vederea faptul, că copilul Dvs. şi-a pierdut interesul pentru învăţătură, a devenit descurcăreţ şi şiret, a intrat într-o companie cu o faimă rea şi săvârşeşte toate relele?
    În cazul în care persoana pentru care vă rugaţi este credincios, se roagă el însuşi, cere să vă rugaţi pentru el, merge la biserică, se spovedeşte şi se împărtăşeşte, consideraţi un astfel de caz ca fiind cea mai favorabilă împrejurare.
    Însă cel mai des avem de a face cu o persoană căreia îi lipseşte o viziune duhovnicească despre lume. Dar asta nu trebuie să ne ducă la deznădejde, căci „Puterea lui Dumnezeu în neputinţă se desăvârşeşte”. Este nevoie de timp pentru refacerea duhului, acumularea puterilor duhovniceşti. Fiţi atenţi la manifestarea Proniei lui Dumnezeu în viaţa celui bolnav. În discuţiile purtate cu acesta străduiţi-vă să arătaţi acele exemple concrete de manifestare a milostivirii Domnului Dumnezeu faţă de el. Ar fi bine, dacă îi veţi arăta aproapelui Dvs. faptul, cum l-a înţelepţit Domnul Dumnezeu, atunci, când a încălcat legile duhovniceşti. Străduiţi-vă să-i explicaţi, că fără clinica duhovnicească, adică Biserica lui Hristos, vindecarea este imposibilă, de aceea, trebuie să apelăm cât mai des la Sfintele Taine ale Bisericii, la Spovedanie şi Împărtăşanie, să ţinem posturile, stabilite de Biserica Ortodoxă.
    În cazul în care bolnavul Dvs. nu vede sensul vieţii, acestuia i-ar prinde bine o discuţie cu un preot sau o persoană îmbunătăţită duhovniceşte. Nu uitaţi nici de cărţile duhovniceşti. Cel mai eficient este exemplu vieţii noastre. În cazul în care chipul nostru este luminos, nici un fel de furtuni ale vieţii nu ne clintesc de pe piatra credinţei, în orice situaţie suntem binevoitori, blânzi, amabili, acesta, bineînţeles, este mijlocul cel mai puternic pentru al conduce pe om la schimbarea modului de viaţă, la credinţă în Dumnezeu şi viaţă duhovnicească.
    De obicei beţivul minte pe toţi cei care îl înconjoară. Se minte şi pe el însuşi. Străduiţi-vă să-l conduceţi către o viziune serioasă despre sine însuşi. Aceasta va însemna soluţionarea multora dintre probleme: vinovaţi nu vor mai fi părinţii, nici soţia sau soacra, nici şeful sau prietenii, ci el însuşi. Aş vedea sărăcia sufletească şi duhovnicească (fără să fie cuprins în acelaşi timp de deznădejde), înseamnă a pune început vieţii duhovniceşti, îndreptării. Tocmai atunci din piept ţâşneşte: „Doamne, miluieşte-mă! Doamne, ajută-mă!”.
    La începutul vieţii duhovniceşti o mare importanţă o are ambianţa, anturajul, relaţiile. Sfatul Sfinţilor Părinţi este: „Evitaţi locurile unde trece păcatul”. Probabil că va trebuie să schimbaţi locul de trai, locul de învăţătură. Trebuie să observăm, că fără să renunţe la cunoştinţele vechi, bolnavul riscă să piardă lupta. Sunt cunoscute cazuri când o influenţă benefică asupra bolnavilor ascultarea efectuată la munci necalificate pe lângă o biserică, parohie. În astfel de cazuri există supravegherea preotului, şi anturajul este potrivit. Acesta este loc potrivit pentru tăierea mândriei, pentru a se obişnui cu ascultarea Domnului Dumnezeu şi nu a satanei, pentru renaştere.
    Apelând într-un asemenea caz dificil la ajutorul Mijlocitoarei noastre înaintea Domnului Iisus Hristos, se cuvine, cu dorinţă sinceră şi inimă curată (cu binecuvântarea preotului), să citim acatistul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu „Potir nesecat”, timp de 40 de zile. Trebuie să cerem rugăciunile preoţilor, monahilor, creştinilor ortodocşi şi apropiaţilor. Trebuie să facem fapte bune, să ajutăm apropiaţilor şi dacă avem posibilitate să facem milostenie. În caz că este posibil, fie ca împreună cu Dvs. să se roage măcar într-o oarecare măsură şi însăşi persoana bolnavă.
    Nu fiţi de acord cu metodele viclene de vindecare bolnavului prin codare sau hipnoză. Este un tratament ocult, distrugător pentru suflet şi trup, pentru viaţa viitoare. Este adevărat, că pentru un timp omului îi poate dispărea interesul pentru băutură. Dar cu ce preţ? Pentru draci (la puterea cărora este îndreptată în esenţă metoda codării) nu mai contează apoi dacă omul bea sau nu, important este că aparţine lor. „Cod” în limba latină înseamnă „desen”. Urmarea firească a codării este depresia, frica, neliniştea. Chiar şi doctorul care are cele mai bune intenţii nu poate lua asupra sa păcatele, nu-i poate dărui dreptate (nepătimire), şi cu atât mai mult nu-l poate izbăvi de demoni.
    Amintiţi-vă sfatul înţelept al Preacuviosului Varsanufie cel Mare: „Dacă omul nu s-a nevoit din voinţă proprie şi nu şi-a unit nevoinţele şi rugăciunile proprii, nu va obţine nici un folos din faptul, că sfinţii se vor ruga pentru el”.

    Alcătuit după articolul ieromonahului Aristarh (Lohanov)

  13. Alina zice:

    AM PRIMIT ACEST RASPUNS DUPA CE AM TRIMIS UN POMELNIC LA MANASTIRE.SPER SA VA FIE DE FOLOS.MAICA DOMNULUI ESTE GRABNIC AJUTATOARE SI NU NE LASA NICIODATA ATUNCI CAND O RUGAM SA NE AJUTE!PUNETI-VA NADEJDEA IN DUMNEZEU!MAICA DOMNULUI SA VA OCROTEASCA!AMIN.

      • Alina zice:

        Am scris cateva cuvinte in limba engleza,alaturi de pomelnic
        .Nu am trimis bani in plic si nu am reusit s-o fac nici prin transfer bancar.Totusi, pomenirea a fost facuta, am primit raspuns, iar banii i-am trimis 2 ani mai tarziu, cand o cunostinta a plecat la Moscova si i-a depus in contul manastirii.Doamne ajuta!

  14. cornelia zice:

    buna ziua! ma numesc Cornelia si vreau sa ma sfatuiti si sa ma ajutati! asi vrea sa trimit si eu un acatist la Serpuhv la Icoana Maicii Domnului Potirul Nesecat si nu stiu cum sa procedez. Problema mea este ca tatal meu a fost grav bolnav si totul din cauza bauturii ,ajutat de noi familia lui prin rugaciune si doctori l-am salvat pentru o perioada din patima bauturii. dar de 3 luni a inceput sa consume iar alcol si nu cred ca va mai primi o a doua sansa. va rog ajutati-ma sa trimit si eu un acatist la Serpuhov . va multumesc DOAMNE ,AJUTA!

    • miriamturism zice:

      Doamne ajuta, Cornelia!

      Noi organizam pelerinaje in Rusia doar din primavara ( iarna nu vrea nimeni sa plece in nord). Pana atunci, poti trimite pomelnicul cu numele tatalui tau folosind indrumarile ample date anterior de catre cei care au postat mesaje aici. In plus, citeste zilnic acatistul Maicii Domnului Potirul Nesecat si roaga-te cu ardoare la icoana de la manastirea Serpuhov, scanata dupa cea adusa de acolo : https://miriamturism.files.wordpress.com/2010/11/m-serpuhov-ic-md-potirul-nesecat-001.jpg
      Post si rugaciune. Maicuta Domnului va auzi cu siguranta ruga ta!
      Cu drag, Maria

    • Sorin-George zice:

      Doamne ajută!
      Fragment din cartea ”1000 DE ÎNTREBĂRI SI RĂSPUNSURI DESPRE VIAŢA DUHOVNICEASCĂ ¤ Alcătuite pe baza operelor Sfinţilor Părinţi şi ale nevoitorilor bunei credinţe” editura Cartea Ortodoxă/editura Egumeniţa – Galaţi 2005; pagina 218, întrebarea 819:

      ”819. Întrebare: Cum să ne izbăvim de beţie?
      Răspuns: Pentru a ne izbăvi de beţie trebuie să ne rugăm cu râvnă Domnului, cu post si cu lacrimi în singurătate. Apoi să rugăm preoţii să slujească un maslu cu sfinţirea apei pentru Sfântul Mucenic Bonifatie, iar acasă să luăm aghiasma si să mâncăm câte o bucăţică de prescură. ”

      ( sau cel care suferă de păcatul beţiei sa ia o bucăţică de anafură si apoi aghiasmă.- probabil ca omul care a pus intrebarea aceasta avea el insusi acest pacat si de aceea raspunsul este ”sa luăm…sa mâncăm”, pt ca un credincios care merge regulat la biserica ia anafură si apoi aghiasmă mică in fiecare duminica si sarbatoare, dupa Liturghie. Bineinteles, daca nu a mancat nimic in pana in momentul acela.)

  15. Alina zice:

    Pentru cei interesati: Maica Domnului -Potirul Nesecat a vindecat de patima betiei o persoana din familia mea.Tot ce stiu am postat deja pe 10 ian.2011.Nu deznadajduiti!Rugati-va si faceti ascultare de duhovnic.Maica Domnului sa va ocroteasca!Amin.

  16. Alina zice:

    Eu am trimis o simpla scrisoare in care am scris cateva cuvinte in engleza si numele celor aflati in dificultate.Eram disperata.Nu am trimis bani.Am incercat prin transfer bancar si mi s-a spus ca nu se poate. Se pare ca pomelnicul mi-a fost acceptat si fara bani.Eu intentionez sa ma achit de datorie cu prima ocazie (voi ruga pe cineva sa ma ajute).Daca reusiti sa trimiteti pomelnicul cu bani este mult mai bine,mai corect si mai sigur.Eu nu am reusit,dar stiu sigur ca Maica Domnului a aranjat lucrurile astfel incat pomelnicul sa fie citit…

    • Sorin George zice:

      Hristos a inviat, mira_mira!

      Adresa Manastirii Serpuhov am scris-o chiar eu mai sus, daca ati citit cu atentie toate comentariile la acest articol.

      Adresa manastirii Serpuhov este:

      142200, Московская обл., г. Серпухов,
      ул. Калужская д. 5/3
      Серпуховский Высоцкий мужской монастырь
      РОССИЯ/RUSSIA

      • Alexandrina zice:

        Buna ziua,
        Am vazut ca a-ti dat adresa dela Manastirea Serpuhov ,as dori sa va intreb daca se poate trimite prin posta pomelnic si ce suma.de ex.pentru un an ,cat costa?
        Va multumesc

  17. Sorin-George zice:

    Doamne ajuta, doamna Alexandrina!

    Daca va uitati mai sus o sa vedeti comentariul postat de doamna Alina, pe 10 ianuarie 2011. Acolo sunt scrise informatiile pe care le doriti. Aceleasi informatii postate acolo le stiu si eu.

    Cat despre bani trimisi prin posta… Nu stiu ce sa zic. Daca ii trimiteti prin plic e posibil ca plicul sa fie deschis la vama, de catre vamesi.
    Prin mandat postal, nu stiu. N-am trimis niciodata bani in strainatate

  18. George C zice:

    as avea o rugaminte la toti cei ce posteaza aici: as dori sa cumpar, prin intermediul cuiva care merge la man Serpuhov, o icoana cu Maica Domnului si Potirul nesecat, dar ma intereseaza sa fie slujita acolo… daca organizati cumva excursii in viitprul apropiat acolo, poate ma poate ajuta cineva sa procur o asemenea icoana… este destul de urgent, am un var cu o mare problema cu alcoolul…

  19. simona zice:

    Ma numesc Simona iar pe sotul meu il cheama Vasile va rog mult de tot ajutati-ma cum sa-l fac sa se lase de patima bauturi sunt disperata ,nu exista zii sa nu bea.

    • Alina zice:

      Ascultare de parintele duhovnic, un pomelnic la Serpuhov cu binecuvantarea sfintiei sale, acatistul Maicii Domnului „Potirul nesecat”(tot cu binecuvantare), multa rabdare si nadejde in ajutorul si mila lui Dumnezeu! Maica Domnulu sa va intareasca.Amin.

  20. cornelia zice:

    buna ziua! va rog ajutati-ma si pe mine sa trimit un pomelnic la Manastirea Serpuhov…tatal meu a cazut in patima bauturi si am ajuns sa fiu asa de disperata…ca nu stiu ce sa mai fac! isi schimba caracterul, devine alt om, violent si niciodata nu sti ce se poate intampla…nu mai vreau sa sufere mama!!!!!!!!va rog ajutati-ma!!!!!! multumesc!

    • miriamturism zice:

      Doamne ajuta, Cornelia!
      Stiu cum este situatia asta… Te rog trimite-mi adesa postala, o sa iti pun in plic o icoana a Maicii Domnului Potirul Nesecat, luata de acolo, de la Serpuhov, asta vara. STIU ca ea poate face minuni! Si citeste si tu zilnic Acatistul Maicii Domnului Potirul Nesecat.
      Fie ca nasterea Pruncului Iisus sa aduca lumina si linsite, speranta si bucurie si in casa voastra!

      Cu drag,
      Maria
      office@miriamturism.ro

  21. IRINA Ioana zice:

    Buna ziua!Am o foarte mare problema. ma puteti ajuta cumva va rog din suflet? Tatal meu bea de mult timp de cand eram eu mica, acum am 20 de ani. Facea scandaluri si o batea pe mama mea. Numai eu stiu cat am indurat si familia mea. De 4 luni sunt in strainatate si vorbesc cu mama mea si imi zice ca tatal meu incontinuu bea si isi pierde mintile,face scandal si nu se mai poate intelege cu el deloc. Mi-e frica sa nu il pierd, cand nu bea e un om bun. Am inceput de 5 zile sa citesc Acatistul Potirul Nesecat si ma rog din toata inima sa scape de aceasta patima. va rog ajutat-ma sunt disperata, ce sa fac? daca cumva mai merge cineva la manastire puteti pune un pomelnic pentru tatal meu? Se numeste Sorin-izbavire de patima betiei. Va multumesc din suflet, Dumnezeu sa va ajute!

    • Alina zice:

      Imi pare rau, e un necaz mare…E foarte bine ca cititi acatistul, dar va rog, nu „sariti” etapa cu parintele duhovnic!Aveti nevoie de binecuvantare, de indrumare.Avem Sfintele Taine lasate pentru a ne ajuta, nu le neglijati.Sf.Spovedanie, Sf.Maslu…Este putin probabil ca tatal dvs. sa le primeasca cu bratele deschise in situatia in care se afla momentan, dar dvs. si mama dvs. puteti sa va intariti si sa-l ajutati si pe el daca apelati la un duhovnic iscusit.Desigur, pomenirea la Serpuhov va fi de mare folos.Maica Domnului a vindecat pe cineva din preajma mea de aceasta cumplita patima si-i multumesc neincetat.Nadajduiesc ca va va ajuta, caci nu ne lasa la greu!Va marturisesc insa ca am cerut binecuvantare de la parinte pentru fiecare pas.Doamne ajuta!

      • IRINA Ioana zice:

        Va multumesc din inima ptr sfat..Dar el nu cred ca ar vrea sa mearga la biserica..nu frecventeaza casa Domnului ca sa zic asa…nu stiu cum sa faca mama sa il poata convinge..nu stiu ce sa fac . deci cu pomenirea la Serpuhov ma puteti ajuta cumva va rog din inima. Doamne ajuta

      • Alina zice:

        Eu am pus pomelnicul in plic si l-am trimis pur si simplu acolo.Aveti toate informatiile postate mai sus.Incercati asa, daca nu gasiti pe nimeni care sa mearga acolo.Doamne ajuta!

  22. scdoina zice:

    Doamne ajuta!si eu ma confrunt cu o situatie similara ca ceilalti, am in familie o persoana fff draga care este dependent de bautura va rog din suflet daca cumva ma puteti ajuta si pe mine, cum sa fac sa trimit un acatist la Serpuhov, poate cu mila Dnului o sa scape de aceasta nenorocire, Doamne ajuta si astept cand veti pleca.

  23. nicoleta zice:

    Buna ziua!
    Va rog sa imi spuneti cum pot da un acatist pt niste persoane la care tin mult si care sunt in patima betiei la Serpuhovov la Icoana Maicii Domnului Potirul Nesecat(nu pot sa ajung acolo si de aceea va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac si cum trebuie sa platesc).Va multumesc si astept raspuns.

  24. marinica butirghi zice:

    buna ziua ma numesc marinica,si am si eu o mare problema cu mama mea care bea foarte mult si sunt disperata ca imi este frica sa nu o pierd, am vazut postarile de mai sus ,dar am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta ,pomelnicul il pot scrie in limba romana? sau trebuie scris in limba rusa. va multumesc

  25. Laura-Elena zice:

    buna seara, ma numesc Laura si doresc sa trimit un pomelinic pentru Elena si Maricel -izbavirea de patima betiei, la POTIRUL NESECAT AL MAICII DOMNULUI din Serpuhov, va multumesc!

  26. Elena zice:

    Am primit un raspuns de la manastire se pare ca nu mai este Egumenul Cril
    Se poate face plata astfel:

    Face o donație pentru unul din trei moduri:

    1 mod. Prin transfer bancar
    P ozhertvovaniya pentru ritualuri religioase pot fi transferate într-un cont bancar ( Descărcați sau tipări formularul .),
    traducere este disponibil pentru Federația Rusă, prin orice bancă din Ucraina și Belarus numai prin intermediul Sberbank.

    2 mod. Transfer electronic de fonduri la orice oficiu poștal.
    Și adresa: 142200, regiunea Moscovei, Serpukhov, st.. Kaluga, 5/3 organizație religioasă „Visoțki Manastirea Moscova eparhie a Bisericii Ortodoxe Ruse.” Numele de starețul Mănăstirii Visoțki, Episcop Roman (Gavrilova Gennady Mihailovici).
    traducere disponibilă în Federația Rusă, Ucraina și Belarus.
    Metoda

    3. Prin Robokassa
    Acceptarea plăților este disponibil în întreaga lume.
    P metode de plată odderzhivayutsya, cum ar fi carduri de credit Traducere de monedă electronică prin Internet Banking prin intermediul telefoanelor mobile, prin intermediul terminalului si altele …

  27. costinar denisa zice:

    buna seara.ma numesc cristina .as vrea sa trimit si eu un pomelnic la manastirea de la serpuhov pentru tatal si fratii mei dar nu stiu in ce limba trebuie scris numele din pomelnic in romaina sau in rusa?la fel si”izbavire de patima betiei in Romana sau in rusa”da-ti-mi un raspuns va rog frumos.va multumesc mult

    • apostol cornelia zice:

      Ma numesc cornelia sunt din Rm Sarat si as dori sa trimit si eu un pomelnic la manastire pentru sotul meu care are probleme cu alcoolul cum sa procedez?Va rog din suflet sa ma ajuta ti.

      • miriamturism zice:

        Doamne ajuta,

        Derulati in jos raspunsurile la postarea aceasta si veti vedea ca cineva a dat adresa manastirii din Serpuhov si modul in care trebuie sa procedati ca sa trimiteti acolo pomelnic si bani. Se dau 20 usd / nume pt pomenire o perioada mai lunga (tarif fix).

        Daca vreti, trimiteti-mi adresa dv la email miriamturism@yahoo.com si va trimit in plic o iconita de acolo. Noi ajungem doar la vara, daca ne ajuta Domnul ( doar atunci pot sa va duc fizic un pomelnci la Serpuhov).

        Multa sanatate, Domnul sa va bucure!

    • miriamturism zice:

      Doamne ajuta!
      Scrieti-mi pe miriamturism@yahoo.com , incerc sa va duc eu pomelnicul, la prima plecare in Rusia. Pana atunci va pot trimite o iconitza adusa de acolo.

      Dar daca urmariti aceste postari, mai jos aveti si instructiuni despre cum sa trimiteti prin posta, direct la manastirea din Rusia.

      Maria Chirculescu

  28. Mariana zice:

    Buna ziua. Ma numesc Mariana si de cand ma stiu eu mama mea are probleme cu alcoolul. Tatal meu este invatator si cand vine de la scoala si o vede pe mama in stare de ebrietate se enerveaza si o bate, sau se apuca si el de baut. Din cauza bauturii mama nu a putut sa-si gaseasca un loc de munca…cu toate ca are o facultate (a terminat zootehnie si dupa anii 90 nu a mai lucrat nicaieri). In 2011 a intrat in coma diabetica…a mai avut si ciroza si ascita( i-a scos o galeata de apa din burta (ca o racitura semana) ). E o minune ca mai este in viata…acum face insulina de 4 ori pe zi si problema e ca tot mai bea…Va rog din suflet sa ma ajutati. Nu vreau sa o pierd. Are un suflet bun si vreau sa-si vada nepotica cum creste. O cheama Georgeta si pe tatal meu Corneliu. Daca puteti sa le puneti un pomelnic la Manastirea din Rusia v-as fi recunoscatoare. Va multumesc din suflet.

    • maria zice:

      Hristos a inviat..am o mare rugaminte….si va rog din suflet cum fac sa trimit si eu un pomelnic la aceea manastire sa fiu sigura ca il citeste un calugar…..daca cineva merge ma anunta si pe mine…sau daca nu sa scrie numele GHEORGHE – cu patima bauturi. ….va multumesc din suflet…Doamne ajuta

  29. Panait Manuela zice:

    Buna ziua, am si eu o problema cu mama si cu tatal meu care de la o vreme beau exagerat de mult. As vrea sa trimit un acatist la manastire. Va rog sa ma ajutati cu un sfat sunt foarte disperata vreau sa ii ajut sa scape de aceasta patima. Multumesc

  30. Mirela zice:

    Buna ziua! As vrea sa trimit si eu un pomelnic. Daca poate sa ma ajute cineva, rog sa imi lase raspuns la comentariu. Multumesc frumos!

  31. Negru Rozemari zice:

    Va rog din suflet , daca se poate sa ma ajutati sa pot trimite si eu un pomelnic pentru fiul meu Alin-Ilie, care are probleme foarte mari din cauza acestei patimi a bauturii! Va multumesc din suflet! Maicuta Sfinta cu Pruncusorul Isus sa ne ajute ,si sa aduca liniste sufleteasca si trupeasca celor care sufera de aceasta patima necrutatoare ! Doamne ajuta-ne!

  32. ana zice:

    Doamne ajuta.cine merge la serpuhov va rog din suflet sa faceti un pomelnic cu numele ioan marius este cuprins de patima betiei sau cum sa fc pomelnicul eu cat mai repede va rog ajutatima lasati mesaj

  33. ANCA zice:

    Pomelnic de vii Valerie Corina bolnava Anca Georgiana Eugen bolnav cancer Ioan Ciprian monica maria Teodora Georgiana Maria Peter Ana bolnavi .Pomelnic pentru adormit Gheorghe nepregatit Gheorghe Gheorghe Aurelia Ioan Gheorghe Gheorghe Maria Ana Gheorghe Gheorghe.

Lasă un comentariu