Sf Efrem cel Nou (5 mai)

Sf Efrem cel Nou (5 mai)

(Nea Macri, Grecia)

Sf Efrem cel Nou (5 mai)

Man Sf Efrem cel Nou, Nea Macri, Grecia (2)

Sfântul Nou Mucenic şi Făcător de Minuni Efrem s-a născut în Grecia la 14 septembrie, 1384. A rămas fără tată pe când era încă tânăr şi mama a rămas singură să crească şapte copii. 

Când Efrem a împlinit 14 ani, Bunul Dumnezeu i-a călăuzit paşii către o mănăstire din Muntele Amoman, lângă Nea Makri din Atica. Mănăstirea avea hramul Buneivestiri şi a Sfintei Parascheva. Aici el şi-a luat crucea lui Hristos pe care toţi cei ce vor să-L urmeze trebuie să o facă (Mat. 16:24). Aprins de dragostea pentru Domnul Sf. Efrem s-a supus de bunăvoie disciplinei monastice. Timp de aproape 27 de ani el a urmat exemplul vieţii sfinţilor şi pustnicilor deşertului. Cu râvnă dumnezeiască el L-a urmat pe Hristos şi s-a dezrobit de plăcerile lumeşti. Din mila Domnului şi-a purificat sufletul de patimile omorâtoare devenind vas ales al Sfântului Duh, fiind învrednicit şi de înalta treaptă a preoţiei, slujind cu multă smerenie şi zdrobire de inimă în altar. 

Man Sf Efrem cel Nou, Nea Macri, Grecia

 

 In 14 septembrie 1425, barbarii turci au atacat mănăstirea dinspre mare, distrugînd-o şi prădînd locurile învecinate. Sf. Efrem a fost unul din victimele urii lor sălbatice. Mulţi călugări au fost torturaţi şi decapitaţi dar Sf. Efrem a rămas calm. Acest lucru i-a înfuriat pe turci şi i-au făcut să-l arunce în temniţă pe Efrem pentru a-l tortura şi a-l forţa să renunţe la Hristos. 

Ei l-au închis într-o celulă mică, fără pâine sau apă, bătîndu-l în fiecare zi în speranţa că-l vor determina să se facă musulman. Timp de mai multe luni sfântul a fost chinuit groaznic dar nu s-a lepădat de Dumnezeul lui. Văzînd aceasta, turcii au hotărât să-l ucidă. Într-o zi de joi, 5 mai 1426, a fost scos din celulă, întors cu capul în jos şi legat de un dud. După aceea l-au bătut şi l-au batjocorit întrebîndu-l aşa: „Unde e Dumnezeul tău?”, „De ce nu te ajută acum?” Dar sfântul nu şi-a pierdut curajul şi continua să se roage: „O, Doamne nu asculta vorbele acestor oameni şi facă-se totul după voia Ta.” 

Barbarii i-au smuls barba sfântului şi l-au torturat până când a slăbit putera lui. Sângele curgea şi hainele îi erau numai fâşii. Corpul îi era aproape despuiat şi plin de răni dar agarenii nu erau mulţumiţi continuînd să-l chinuie. Unul din ei a luat un băţ încins şi l-a înfipt violent în buricul sfântului. Ţipetele lui de durere îţi sfâşiau inima. Sângele a început să curgă valuri din stomac dar turcii nu s-au oprit. Au repetat aceleaşi torturi iar şi iar până când tot corpul i s-a contorsionat şi membrele i s-au răsucit. Sfântul nu mai avea putere să vorbească şi se ruga în gând Domnului să-i ierte păcatele. Din gură i-au pornit saliva şi sângele şi tot pământul sub el era roşu. Curând sfântul a leşinat. Crezînd că a murit, păgânii i-au tăiat legăturile cu care era legat de pom şi trupul sfântului a căzut la pământ. Mânia lor era diabolică şi chiar căzut jos ei continuau să-l lovească. La un moment dat sfântul a deschis ochii şi s-a rugat: „Doamne, în ale Tale mâini îmi dau sufletul.” Pe la nouă dimineaţa sufletul mucenicului s-a despărţit de trup.

Man Sf Efrem cel Nou (1)

Aceste fapte au rămas uitate aproape 500 de ani, până în 3 ianuarie, 1950. Pe atunci s-a ridicat o mănăstire de maici pe locul celei vechi. Stareţa Macaria (+ 23 aprilie, 1999) se plimba printre ruinele mănăstirii cu gândul la numeroasele moaşte ce vor fi fost împrăştiate pe acel pământ şi la sângele care a udat copacul ortodoxiei. Ea şi-a dat seama că acela era un pământ sfânt şi s-a rugat la Dumnezeu să o învrednicească să vadă măcar pe un sfânt dintre cei care au trăit acolo.

După un timp i se părea că aude o voce care-i spune să meargă să sape într-un anumit loc. Ea a arătat acel loc unui meşter angajat să facă reparaţii la mănăstire. Omul n-a prea vrut să se apuce de săpat acolo pentru că el avea de săpat în altă parte. Văzînd că nu-l poate convinge, Maica stareţă l-a lăsat să meargă unde avea el de săpat dar s-a rugat la Domnul să nu poată săpa, astfel încât atunci când s-a apucat omul a dat de piatră. A mai încercat în trei sau patru locuri şi s-a întâmplat acelaşi lucru. În cele din urmă a acceptat să facă ascultare şi a săpat în locul indicat de maică. 

Printre ruinele unei chilii, bărbatul a dat la o parte molozul şi a început să sape în viteză. Stareţa l-a rugat să se liniştească şi să sape uşor pentru că nu vrea să strice trupul pe care crede că-l vor descoperi acolo. El a luat-o în râs când a auzit că se aşteaptă să găsească moaştele unui sfânt. Dar la o adâncime de şase picioare, au descoperit capul unui om al lui Dumnezeu care pe loc a umplut locul de miros bineplăcut. Meşterul s-a albit la faţă şi n-a mai putut grăi. Maica Macaria l-a rugat să se retragă şi să o lase singură acolo. Apoi a îngenunchiat şi a sărutat moaştele cu multă evlavie. Dînd la o parte tot mai mult pământ, a descoperit mânecile de la rasa sfântului. Ţesătura era groasă şi părea să fi fost ţesută la un război foarte vechi. A descoperit apoi tot corpul, dezvelind sfintele moaşte ale unui mucenic. 

Maica Macaria se afla tot în acel oc sfânt şi la Vecernie, aşa că citi sfânta slujbă acolo. Dintr-o dată a auzit un zgomot de paşi care veneau de la mormânt înspre ea, traversînd toată curtea, până la uşa bisericii. Erau paşii unui om hotărât şi cu caracter puternic. Maicii i-a fost teamă să se întoarcă să se uite ce se aude când o voce a întrebat-o: „Cât timp vrei să mă mai laşi aici?” 

Atunci a văzut în faţa ei un călugăr înalt, cu ochii mici şi rotunzi şi cu barba până la piept. În mâna stângă avea o lumină puternică şi cu dreapta binecuvânta. Maica Macaria a fost cuprinsă de bucurie şi frica i-a dispărut. „Iartă-mă,” spuse ea, „Am să mă ocup de tine mâine, când Domnul va aduce zorii zilei .” Sfântul a dispărut şi stareţa a continuat să citească slujba de seară. 

Sf Efrem cel Nou

În dimineaţa următoare după utrenie, Maica Macaria a curăţat osemintele şi le-a aşezat într-un ungher al altarului bisericii, aprinzînd şi o candelă în faţa lor. În acea seară Sf. Efrem i s-a arătat în vis mulţumindu-i că a avut grijă de el şi spunîndu-i că îl cheamă Efrem. Din gura sfântului a auzit povestea vieţii lui şi mucenicia pe care a suferit-o. 

Sf. Efrem l-a slăvit pe Dumnezeu în timpul vieţii lui şi prin moartea lui, de aceea Dumnezeu l-a învrednicit cu darul facerii de minuni. Cei care se închină la sfintele sale moaşte cu dragoste şi credinţă se vindecă de nenumărate boli şi infirmităţi şi este grabnic ajutător la rugăcinile celor care-l cheamă.

Sf Efrem cel Nou (2)

Man Sf Efrem cel Nou, Nea Macri, Grecia (3)

52 de gânduri despre ”Sf Efrem cel Nou (5 mai)

 1. Maria Anca-Sanda zice:

  Slava lui Dumnezeu intru Sfintii Sai ! Slava Preasfintei Treimi pentru acest Sf.Mare Mucenic Efrem cel Nou ! Pentru rugaciunile PreaSfintei Nascatoare de Dumnezeu si cu rugaciunile Sf. M. Mucenic Efrem, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu Celui Viu, miluieste-ma pe mine, pacatoasa, Anca-Sanda !

  Amin.

  • RODICA-STEFANIA zice:

   DOAMNE AJUTA
   AM CUMPARAT CARTEA SF EFREM CEL NOU , CU VIATZA , MINUNILE, ACATISTUL SHI PARACLISUL
   CUMPARATZI-O SHI SA O CITITZI MEREU
   ESTE MARE FACATOR DE MINUNI
   DOAMNE AJUTA
   RODICA -STEFANIA

   • Oana zice:

    Intradevar mare facator de minuni si aducator de pace sufleteasca. Sfinte Mare Mucenice Efrem roaga-te pentru noi pacatosii!

 2. mariana zice:

  Buna ziua,
  poate stie cineva adresa exacta a manastirii Nea Macri unde este Sf.Efrem cel Nou si daca se poate trimite o scrisoare.

  Va multumesc

  • stefan zice:

   Te rog din suflet daca intre timp ai aflat adresa sa mi-o dai si mie.
   Imi doresc mult acest lucru, sa pot fi pmenit la slujbe acolo cu familia.
   Mai ales ca sfantul s-a lasat vazut si de mine in vis dinainte de a sti cum arata sfintele sale moaste; si altii au avut parte de multe dar m-a binecuvantat si pe mine.
   Daca este cineva care citeste acest mesaj si ma poate ajuta va rog sa imi dati adresa manastirii Sfantului Efrem cel Nou.
   Adresa este teanc2003@yahoo.com . Multumesc mult.

  • NIC zice:

   ANNUNCIATION MONASTERY
   HOLY NEW MARTYR EPHRAIM
   NEA MAKRI -ATTICA
   GREECE- HELLAS

   incercati pe adresa aceasta. asa am trimis in vara iar dupa 2 luni avenit raspuns cu daruri de la SF EFREM.pe plic era adresa in lb greaca, dar nu o pot scrie aici.oricum scrisparea aajuns. rugati pe SF EFREM si va ajunge. DOAMNE AJUTA

  • Madalina zice:

   Sfantul Efrem – Noul Mucenic
   Sfanta Manastire a Buneivestiri a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu
   Cod Postal: 190 05
   Localitatea Nea Makri din periferia Attica, municipiul Marathon
   Grecia
   Telefon: 22940-91202. Sau adresa in greaca Άγιος Εφραίμ
   Ιερά Κοινοβιακή Μονή
   Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
   190 05
   Νέα Μάκρη
   Τηλ. 22940-91202
   Sau adresa in engleza ANNUNCIATION MONASTERY
   HOLY NEW MARTYR EPHRAIM
   NEA MAKRI – ATTICA
   190 05
   GREECE
   PHONE: 22940-91202

 3. fr.Gigelus zice:

  DOAMNE AJUTA
  AS DORI SI EU SA AFLU ADRESA SF. EFREM CEL NOU DIN GRECIA PENTRU A TRIMITE SI EU O SCRISOARE LA MANASTIRE
  CU NADEJDE CA VOI FI AJUTAT VA MULTUMESC
  ADRESA PE CARE O PUTETI TRMITE ESTE
  fr.gigelus@iahoo.com
  Sf. EFREM sa ne ajute pe toti
  AMIN

  • Doamne Ajuta la toata lumea. zice:

   Asta este adresa de la manastirea Sfantului Mare Mucenic Efrem cel Nou.

   ANNUNCIATION MONASTERY
   HOLY NEW MARTYR EPHRAIM
   NEA MAKRI -ATTICA
   GREECE- HELLAS

 4. Magdalena zice:

  E foarte frumos la Nea Macri,Manastirea SF>EFREM CEL NOUiar acest sfant este o floare aleasa a ortodoxiei care ajuta pe toti cei care il cheama cu dragoste si credinta,un mare facator de minuni,un giuvaier pretios al credintei intru DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS.Magdalena

  • Adriana zice:

   Daca ai fost acolo,ai cumva adresa exzacta.Vreau sa trimit o scrisoaresi eu,sau daca sti un nr. de telefon de acolo ar fi nemaipomenit.Mersi frumos,Adi.

   • Doamne Ajuta la toata lumea. zice:

    asta e adresa:
    ANNUNCIATION MONASTERY
    HOLY NEW MARTYR EPHRAIM
    NEA MAKRI -ATTICA
    GREECE- HELLAS
    si nr. de telefon:
    22940-91202

 5. mihaela zice:

  doamne ajuta.am primit de la cineva o carte cu viata,minunile,acatistul si paraclisul sf.Efrem cel nou este extraordinara.eu personal inca nu am citit-o dar a citit-o mama mea.o recomand tuturor cu caldura.

  • magda zice:

   doamne ajuta.ma bucur ca ma numar si eu printre cei ce l-au cunoscut pe SFANTUL MARE MUCENIC EFREM.SFANTUL A INTRAT IN SUFLETUL MEU CAND AVEAM CEA MAI MARE NEVOIE.RECOMAND TUTUROR SAL IA OCROTITOR SI MIJLOCITOR PE SFANTUL EFREM CACI ESTE GRABNIC AJUTATOR.RUGANDUTE NEINCETAT SFANTULUI VETI PRIMI GRABNIC AJUTOR.DACA MAI DORITI RELATII VA STAU LA DISPOZITIE PENTRU A VA IMPARTASI DIN MINUNILE CE LEAM PRIMIT DE LA SFANT.NOI AM PICTAT O ICOANA IN CINSTE SFANTULUI

 6. magda zice:

  TOTI CEI CE MAI VOR SA STIE DESPRE SFANT MA POT CONTACTA LA ADRESA magda_1965@yahoo.com.dupa 1 iunie va pot da eventual si adresa de la SF MANASTIREdeoarece cineva drag merge in pelerinaj la MANASTIREA DIN NEA MACRI.DOAMNE AJUTA SI FIE CA SFANTUL SA NE OCROTEASCA PE TOTI

 7. claudia zice:

  LAUDAT E DOMNUL DUMNEZEU INTRE SFINTII SAI .PRINTRE CARE SF.EFREM CEL NOU.MARE BUCURIE AVEM NOI CEI CE CREDEM CU ADEVARAT IN MINUNILE SF. EFEM CEL NOU SI A CELORLALTI.PRIN MIJLOCIREA MAICII DOMNULUI SI A TUTUROR SF.SA NE MANTUIASCA SI SA NE MILUIASCA PE NOI.VA MARTURISESC CA AM RAMAS IMPRESIONATA DE TOTI CARE ATI SCRIS DE ACEST MINUNAT SFANT SI EU MA ROG LUI.SI ASTEPT HARURILE LUI MANGAIETOARE.CHIAR L-AM VISAT CA SE UITA BLAJIN LA MINE SI MI-A SPUS :AI VRUT SA MA VEZI IA-TA-MA-S!PE URMA NUMAI M-A PRIVIT.EU I_AM SPUS SA AIBA GRIJA DE FIICA MEA SI SA O FACA SANATOASA. ARE O PROBLEMA CU AUZUL DE CAND ERA MICA LA URECHEA DREAPTA.SUNT SIGURA CA SF. VA MIJLOCI .AM SA AU ADRESA DE LA MAGDA DUPA 01 IUNIE.CA SA SCRIU SI EU SF.MANASTIRI.FIE CA SF. EFREM SA NE PAZEASCA PE TOTI. CLAUDIA

  • Calin zice:

   Claudia, oare ai putea sa-mi da-i mai multe detalii despre aceasta minune a Sfantului Efrem. Sunt interesat mult de minunile acestui Mare Sfant al lui Dumnezeu. Multumesc mult.

 8. Camelia zice:

  Doamne ajuta! As dori si eu sa stiu cum se poate ajunge la Moastele Sfantului Efrem,am un baietel nevazator si as vrea sa ajung neaparat cu el acolo,la moastele Sfantului, am trimis un e-mail la d-na Magda,magda_1965@yahoo.com dar inca nu mi s-a raspuns.SLAVIT FIE DOMNUL SI MAICA DOMNULUI PENTRU GRIJA SI DRAGOSTEA CARE O AU PENTRU NOI PACATOSII!!

  • miriamturism zice:

   Doamne ajuta!
   De la Atena este usor de ajuns la Nea Macri (33 km), trebuie doar sa aveti un mijloc de transport / automobil. Nu stiu daca exista curse locale – este o localitate mica, desi manastirea e mare si vizitata de multa lume. Din Atena mergeti spre est, catre portul Rafina (spre insula Evia), iar apoi tot pe tarm, spre nord.

  • magda zice:

   Slavit sa fie Bunul Dumnezeu!sa ma ierte toti cei au citit mesajul meu dar nu am putut intra in posesia adresei pe care si eu miam dorito.Persoana care a fost in pelerinaj nu a putut sa o ia pe motiv ca nu cunostea limba.dar va mai pot da o relatie pe care si eu vreau sa o aflu si sa intru in legatura cu Parintele CIPRIAN NEGREANU DE LA BISERICA STUDENTILOR-CLUJ NAPOCA.pentru ca Sfintia sa cred ca cunoaste cel mai bn sa ne spuna despre sfant.va rog din suflet sa ma anuntati si pe mine despre tot ce stiti in legetura cu Sfantul Efrem.tin sa marturisesc ca de cand lam cunoscut pe Sfantul Efrem si nu vreau nici sa supar pe ceilalti sfinti sau Maicuta Domnului (doamne fereste)orice rugaciune de cerere am facut mia fost indeplinita .minuni dumnezeesti ,chiar insist sa va rugati ca nu veti ramane neascultati.Dumnezeu sa ne ajute si sa ne intareasca,pentru rugaciunile Sfantului Efrem cel Nou si ale tuturor sfintilor

 9. mira zice:

  Adresa Mănăstirii Sfantului Efrem cel nou, Nea Macri, Grecia

  Άγιος Εφραίμ

  Ιερά Κοινοβιακή Μονή

  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

  190 05

  Νέα Μάκρη

  Am gasit-o pe un site, cautand despre Sf. Efrem cel nou, poate va ajuta.

  Doamne ajuta.

 10. ΜΙΗΑΕLA zice:

  DOAMNE AJUTA.PTR CEI DORNICI DE A AJUNGE LA MANASTIREA SFANTULUI EFREM VA DAU ADRESA.

  Άγιος Εφραίμ

  Ιερά Κοινοβιακή Μονή

  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

  190 05

  Νέα Μάκρη

  Τηλ. 22940 91202

  ***
  ΕΛΛΑΔΑ

 11. NICOLETA zice:

  Doamne ajuta. Stie cineva daca pomelnicul se scrie numai in limba greaca sau poate fi scris si in engleza? Banii pentru pomelnic trebuie sa fie in euro?Multumesc

  • viorica zach zice:

   Doamne ajuta!Va rog mult sa-mi spuneti daca a-ti reusit sa trimiteti bani la Manastirea Sfantului Efrem cum a-ti facut care e modalitatea.Va multumesc

   • Nicoleta zice:

    Doamne ajuta. Am pus 10 euro in plic si am trimis la aceasta adresa >Άγιος Εφραίμ

    Ιερά Κοινοβιακή Μονή

    Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

    190 05

    Νέα Μάκρη

    Τηλ. 22940 91202

    ***
    ΕΛΛΑΔΑ
    In aproximativ 2 luni am primit raspuns de la manastire ca au primit banii mei si mi -au trimis si o iconita. Numele se pot scrie si in greaca si in engleza. La posta cereti sa va dea timbru pentru Grecia. Nu stiu daca difera de la o tara la alta aceste timbre dar eu specific de fiecare data tara in care vreau sa trimit plicul. Doamne ajuta si numai bucurii.

 12. Mihaela zice:

  Ma numar printre oamenii care stiu de acest sfant am citit cartea lansata de editura Sophia in 2008 e foarte frumoasa si cea noua care este de la editura Egumenita la 6 sau 7 lei e frumoasa va recomand cartile acestea cu mare caldura.

 13. maria zice:

  doamne ajuta.cu ajutorul lui Dumnezeu si a Sf. Efrem cel nou in septembrie2010
  am ajuns la manastirea Sf Efrem si am reust si m-am inchinat si la sfintele moaste
  si am vazut cu ochi mei minunile Sf.daca nu cunosti limba Greaca pomelnicul trebuie scris cu litere mari de tipar ca-ci asa reusesc sa-l citesca.

 14. candet zice:

  ACATISTUL SFANTULUI EFREM CEL NOU ,OCROTITORUL COPIILOR
  (se praznuieste la 5 mai)

  Condacul 1
  Sa se bucure credinciosii si sa se veseleasca,multumindu-i lui Dumnezeu pentru aflarea sfintelor moaste ale mult-patimitorului mucenic Efrem,prin care se revarsa multime de minuni si se arata multime de tamaduiri si sa cante intr-un glas robului sau :
  Bucura-te Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Icosul 1
  Vazut-a stareta Macaria cereasca procesiune in care sfintele Tale moaste erau purtate cu evlavie de oamenii pe care i-ai ajutat in multe feluri.Cine poate spune cati bolnavi au scapat de suferintele lor prin rugaciunile tale ?Sau cati copii s-au izbavit de bolile care ii apasau ?Sau cati oameni au biruit incercarile prin care treceau ,alergand la tine ?Pentru care iti cantam :
  Bucura-te ,ca,mult patimind pentru Hristos,ai primit cununa cea nevestejita
  Bucura-te ,ca sangele tau mucenicesc a dat roada in ogorul Bisericii
  Bucura-te ca aflarea sfintelor tale moaste a adus bucurie crestinilor
  Bucura-te ca din icoanele tale izvoarasc lacrimi si mir
  Bucura-te,ca prin aceasta vedem ca nu te-ai departat de la noi
  Bucura-te,ca s-au inaltat multe biserici si paraclise cu hramul tau
  Bucura-te,nadejde a celor inviforati de deznadejde si de necredinta
  Bucura-te ca te-ai aratat tinerei care s-a inchinat la moastele Sf Ioan Rusul
  Bucura-te,ca ea a cunoscut ca Sfintii impreuna lucreaza in folosul oamenilor
  Bucura-te,ca le-ai cerut celor pe care i-ai ajutat sa nu treaca sub tacere minunile tale
  Bucura-te,cel ce ai leacuri pentr toate felurile de boli
  Bucura-te,ca vestea harismelor tale in tot pamantul s-a raspandit
  Bucura-te,Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Condacul al 2-lea
  « Iesi afara,Lazare, prietene iubit »,a auzit in vis bolnava glasul tau,ca oarecand Lazar din Evanghelie glasul Mantuitorului ,si,dupa ce s-a tamaduit ,vazand chipul tau zugravit in icoana ,te-a recunoscut cu bucurie.Si,dand marturie despre ajutorul tau i- a indemnat pe oameni sa Ii cante lui Dumnezeu :Aliluia !

  Icosul al 2-lea
  Te-ai aratat mamei copilului bolnav ,zicandu-i : « Sunt Efrem. Tot timpul ma gandesc la tine ».O,de ne-am invrednici si noi de un asemenea dar ceresc…Stiind ca mare este iubirea pe care o arati celor credinciosi,indraznim sa te rugam sa porti de grija si sufletelor noastre si zicem catre tine :
  Bucura-te ,ca,urmand Sfantului Efrem Sirul,te-ai facut alauta duhovniceasca
  Bucura-te ,vrednic mucenic al Mantuitorului Hristos,biruitorul mortii
  Bucura-te ,propovaduitorule al credintei in inviere
  Bucura-te ,ca pomenirea ta o praznuim cu mare cinste
  Bucura-te ,dar facut de Dumnezeu poporului credincios
  Bucura-te ,ca ai defaimat credinta agarenilor si L-ai marturisit pe Hristos
  Bucura-te ,,ca prin rabdarea ta,te-ai aratat mai puternic decat prigonitorii tai
  Bucura-te ,ca sfintele tale moaste sunt marturie a sfinteniei tale
  Bucura-te ,ca racla ta este propovaduitoare a vietii vesnice
  Bucura-te ,ca ne calauzesti spre invierea duhovniceasca
  Bucura-te sabie ascutita ,care taie spinii pacatelor care ne apasa
  Bucura-te ,foc care arde pleava din tarina sufletelor noastre
  Bucura-te,Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Condacul al 3-lea
  Am aflat de tanara pe care ai chemat-o in chip minunat la manastirea ta ,ca sa se inchine la sfintele tale moaste si sa o binecuvintezi,si stim ca ai vindecat-o de boala ei dupa ce a staruit in rugaciune catre tine.Iar noi suspinam dupa cerescul tau ajutor,sfinte,vrand sa traim si noi acoperiti de binecuvantarea ta,ca sa Ii cantam lui Dumnezeu :Aliluia !

  Icosul al 3 lea
  Te-ai aratat in vis femeii care s-a rugat tie pentru a scapa de cancer si i-ai spus : « De acum inainte voi fi ocrotitorul tau » ,si ea s-a intarit in credinta.Fii de acum inainte si ocrotitorul nostru ,sfinte,si ajuta-ne pe noi si pe toti crestinii ,pe toti ierarhii si preotii ,pe toti monahii si mirenii ,pe parinti si pe copii sa cunoasca darul dat tie de la Dumnezeu ,ca sa iti aduca laude ca acestea :
  Bucura-te,ca L-ai iubit pe Hristos si El ti-a dat darul iubirii jertfelnice
  Bucura-te, chemare tainica a pelerinilor spre manastirea ta
  Bucura-te, ca de multe ori te-ai aratat in chip minunat celor ce aveau nevoie de ajutor
  Bucura-te, ca ne inveti sa nu cautam iubire de la oameni,ci de la Dumnezeu
  Bucura-te, ca sufletul tau este plin de iubire dumnezeiasca pentru noi
  Bucura-te, ca de la tine invatam sa lepadam voia noastra cea rea
  Bucura-te, cel ce alungi dezbinarea dintre credinciosi
  Bucura-te, ca ne inveti sa pretuim iubirea pentru aproapele mai mult decat dreptatea
  Bucura-te, ca ii binecuvintezi pe cei care isi implinesc fagaduintele cu cucernicie
  Bucura-te, magaietorule al celor neputinciosi si neajutorati
  Bucura-te, stavila impotriva celor care vor sa faca rau
  Bucura-te, ca prin chemarea numelui tau,aratarile dracesti se risipesc
  Bucura-te, Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Condacul al 4-lea
  Femeia care iti ceruse o cruce pe care sa o poata duce a primit crucea nasterii celui de-al doilea prunc,desi vreme de opt ani pantecele ei fusese sterp.
  Si ea,indemnandu-i pe soti sa aduca pe lume copii si sa ii creasca spre slava lui Dumnezeu,fara sa se teama de greutati,I-a cantat lui Dumnezeu :Aliluia !

  Icosul al 4-lea
  Sapte ani s-a rugat Domnului tanara Sofia ,pentru a-i face un copil sotului ei,si sufletul ei se umpluse de deznadejde,dar,ragandu-se tie,ai ajutat-o.Si cand ,dupa nastere,pruncul s-a imbolnavit,doctorii au spus ca va muri,insa mama a raspuns cu nadejde ca pruncul nu va pati nimic rau,caci este copilul promis de tine.Si nu ai rusinat credinta ei,ci ai rusinat stiinta doctorilor,caci pruncul s-a vindecat si mama ti-a cantat unele ca acestea :

  Bucura-te,doctor trimis de Dumnezeu la capataiul celor bolnavi
  Bucura-te, ca femeia care ti-a cerut o cruce pe care sa o poata duce a mai adus pe lume un copil
  Bucura-te, ca ii ajuti pe cei casatoriti sa lepede frica de a avea copii
  Bucura-te,ca ii inveti sa caute voia lui Dumnezeu si sa se lepede de voia lor
  Bucura-te,ca pe copilul care isi unsese picioarele cu ulei de la manastirea ta l-ai ferit de moarte napraznica
  Bucura-te,ca pe pruncul despre care doctorii au spus ca va orbi si va avea mintea tulburata l-ai insanatosit
  Bucura-te,ca vindeci nu numai trupurile ,ci si mintile bolnave
  Bucura-te,ca ii faci pe doctorii neiscusiti mai priceputi decat pe doctorii cu nume mare
  Bucura-te,cel ce primesti rugaciunile bolnavilor si ale doctorilor
  Bucura-te,ca ii cercetezi pe cei mistuiti de fierbinteala bolii
  Bucura-te, ca prin lucrarea ta ,se biruieste randuiala firii
  Bucura-te,leac ceresc care alungi orice boala si durere
  Bucura-te, Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Condacul al 5-lea
  Mult s-au intristat parintii lui Eftimie cand copilul a inceput sa nu ii mai recunoasca,sa ii muste si sa ii loveasca si,imbolnavindu-se din ce in ce mai rau,doctorii au marturisit ca nu se pricep sa il ajute.Dar dupa ce rudele lui s-au rugat tie,te-ai aratat de trei ori in camera de spital si boala a inceput sa se stinga,pana ce copilul s-a tamaduit si toti i-au cantat lui Dumnezeu cantarea :Aliluia !

  Icosul al 5-lea
  Cand putin-credinciosii doctori au spus ca pruncul purtat in pantece de preoteasa parintelui Mihail are mari probleme de sanatate si i-au ispitit pe parinti sa se invoiasca la pacatul pruncuciderii ,preotul a zis : « Vom fi rasplatiti daca Dumnezeu va lasa sa ducem o cruce asa de grea cum ne-a spus doctorul ». Dar ,pentru rugaciunile lor ,i-ai ajutat si copilul s-a nascut sanatos,iar mai apoi a primit la botez numele tau si preotul ti-a adus impreuna cu preoteasa laude ca acestea :
  Bucura-te,floare a raiului care inmiresmezi casele crestinilor
  Bucura-te,ca parintele Mihail a cunoscut puterea rugaciunilor tale
  Bucura-te,ca preoteasa lui a propovaduit minunile tale
  Bucura-te,ca te rogi pentru noi sa primim intarire in credinta
  Bucura-te,ca ne indrumi sa ascultam de Dumnezeu mai mult decat de doctori
  Bucura-te,ca prin rugaciunile tale copiii care erau pe patul de moarte s-au tamaduit
  Bucura-te,ca ii feresti de moarte naprasnica pe cei pentru care ne rugam tie
  Bucura-te,liman al sufletelor ingenuncheate de suferinta
  Bucura-te,cel ce stergi ochii inlacrimati ai parintilor ispititi de deznadejde
  Bucura-te,cel ce alungi demonii din copiii indraciti
  Bucura-te, ca la tine cauta usurare cei chinuiti de duhurile necurate
  Bucura-te, fierbinte rugator pentru neamul crestinesc
  Bucura-te, Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Condacul al 6-lea
  « Nu acum mama alti copii ,ci ingrijeste-te doar de noi »,au spus intr-un glas cei sase copii care au auzit-o pe mama lor promitandu-ti ca daca se va vindeca de boala ei va mai face un copil si va pune numele tau.Dar femeia ,primind ajutorul cerut ,nu a ascultat de cuvintele egoiste ale copiilor,ci de glasul constiintei ,si si-a tinut fagaduinta ,laudandu-l pe Dumnezeu zicand :Aliluia !

  Icosul al 6-lea
  Zece prunci murisera in pantecele femeii ce purta numele Evangheliei ,unul murise dupa nastere si doar unul singur ramasese in viata si,cand femeia a zamislit din nou,doctorii i-au cerut sa renunte la prunc.Dar ea si-a pus nadejdea in Dumnezeu si in rugaciunile tale,rabdand prigonirile barbatului ei care o sfatuia sa se impovareze cu pacatul pruncuciderii .Rabdarea i-a fost incununata si a adus pe lume o fetita,pentru care minune te laudam zicand :
  Bucura-te, ca biruind ispitele ,femeia a adus pruncul pe lume
  Bucura-te, cel ce ajuti mamele in vremea sarcinii si in vremea nasterii
  Bucura-te, ca feresti mamele credincioase de pacatul pruncuciderii
  Bucura-te, ca,ocrotite de tine ,ele Il asculta pe Dumnezeu si nu pe doctorii cu inimile impietrite
  Bucura-te,ca dai putere mamelor sa stea impotriva sotilor necredinciosi
  Bucura-te,cel ce ai dezlegat pantecele cele neroditoare
  Bucura-te,ca ai vindecat trupurile bolnave ale femeilor care nu mai puteau avea copii
  Bucura-te, ca pe femeile care nu vor sa faca copii le intorci la pocainta
  Bucura-te ,vazand multimea de copii care au venit pe lume paziti de tine
  Bucura-te,ca doctorii au ramas fara glas vazand ca ai aratat cu putinta cele cu neputinta
  Bucura-te,ca ai ascultat rugaciunile copiilor care nu voiau sa fie singuri la parinti
  Bucura-te,ca pe pruncii carora parintii au vrut sa le puna numele tau ii ocrotesti
  Bucura-te, Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Condacul al 7 lea
  Mult s-a rugat lui Dumnezeu Atena pentru mama ei muribunda si aceasta te-a vazut fagaduindu-i ca se va vindeca. « Este o adevarata inviere din morti »,a spus directorul spitalului,si, pentru ca femeii ii aparusera plamani noi si sanatosi,cu toti I-au cantat lui Dumnezeu cu credinta :Aliluia !

  Icosul al 7 lea
  Te-ai aratat in vis fetitei Ecaterina ,stand langa ea atunci cand tatal ei ti se ruga,facand matanii.Si ea a priceput cat de mare este folosul copiilor care sunt ocrotiti de rugaciunile parintilor lor.Iar noi,rugandu-te sa ai grija de toti copiii care fac parte din Biserica lui Hristos,te laudam asa :
  Bucura-te, reazam al copiilor pentru rugaciunile parintilor lor
  Bucura-te,ca ai urmat Sf Stelian in grija aratata copiilor
  Bucura-te,glas care indemni tinerii sa mearga pe calea Bisericii
  Bucura-te, ca te-ai aratat tanarului care voia sa se sinucida
  Bucura-te, ca l-ai ajutat sa inteleaga cat de mare era povara pacatelor lui
  Bucura-te,ca,ducandu-l la casa sa,l-ai trezit din betia pacatelor
  Bucura-te,ca,ajutata de tine ,a lasat patima bauturii si lanturile drogurilor
  Bucura-te,inger pazitor care aduci linistea in sufletele tulburate
  Bucura-te,ca prin aratarea ta ,ai salvat viata tinerei femei care voia sa isi puna capat zilelor
  Bucura-te,ca ii ajuti pe tineri sa-si gaseasca un rost in viata
  Bucura-te,ca gonesti lenevia cea ucigatoare de suflet
  Bucura-te,ca pentru rugaciunile copiilor credinciosi,ii ocrotesti pe parintii lor
  Bucura-te, Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Condacul al 8 –lea
  « Cel mai de pret ajutor pentru copil este Sfanta Impartasanie »,i-ai spus femeii al carui prunc venise pe lume prin mijlocirea ta.Trezeste,Sfinte,ravna in toti parintii credinciosi ca sa ii creasca pe copii aproape de biserica,pentru a primi Sfintele Taine nu spre osanda,ci spre viata vesnica,si ca sa inalte impreuna cu ei lui Dumnezeu cantarea :Aliluia !

  Icosul al 8 lea
  Venind o fetita noua la orfelinatul aflat in grija manastirii tale,s-a mirat vazand cum ceilalti copii se pregateau de spovedanie,scriindu-si greselile pe hartie pentru a nu uita sa le marturiseasca . Insa mirarea ei s-a stins cand i-ai aparut in vis si i-ai cerut sa mearga si ea la spovedanie,pentru care lucru iti cantam asa :
  Bucura-te, ca ascultand povata ta,fata a inceput sa se spovedeasca
  Bucura-te, ca ea a devenit marturisitoare a minunilor tale
  Bucura-te, ca pe multi i-ai indreptat spre scaunul de spovedanie
  Bucura-te, ca si de la copii primesti laude aduse din prinosul inimii
  Bucura-te, pecete a sfinteniei pusa pe inimile celor care se roaga tie
  Bucura-te, ca ii inveti pe copii sa se pregateasca sa primeasca Sfanta Impartasanie
  Bucura-te, dascal al rugaciunii pentru cei care te cinstesc
  Bucura-te, ca prin rugaciunile tale,copiii devin mici apostoli ai dreptei credinte
  Bucura-te, rugatorule pentru tinerii neascultatori si putin credinciosi
  Bucura-te, ca pe tineri ii aduci la intelepciunea celor batrani
  Bucura-te, cel ce ii inveti pe parinti sa isi creasca fiii aproape de biserica
  Bucura-te, comoara de mult pret ascunsa in visteria inimilor noastre
  Bucura-te, Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Condacul al 9-lea
  Tinerei care se rugase tie sa poata intemeia o familie i-ai spus in vis : « te voi ajuta sa fii alaturi de cel pe care il vrei ».Si cuvantul tau s-a adeverit ,caci tanarul la care tinea a cerut-o si a luat-o de sotie .Ajuta-i sfinte,pe toti tinerii care vor sa porneasca pe calea familiei sa faca alegerea cea buna,pentru ca nunta lor sa fie binecuvantata de Dumnezeu si in toate zilele vietii lor sa ii cante :Aliluia !

  Icosul al 9-lea
  Fiind alungata de sotul ei si de parintii nemilostivi,mult a lacrimat Maria,necajindu-se ca fiul ei creste departe de tatal sau.Dar,dupa ce ea s-a rugat sa ii ajuti, a doua zi sotul si-a inteles greseala si a rugat-o sa se intoarca acasa.Vazand grabnicul tau ajutor,ne rugam tie sa alungi dezbinarea si tulburarea din toate familiile crestine,indemnandu-i pe toti sa te laude impreuna cu noi :
  Bucura-te, ca esti aproape de cei apasati de povara singuratatii
  Bucura-te, ca aduci pacea in casele in care diavolul a adus dezbinare
  Bucura-te, ca ii intorci la familiile lor pe cei pe care patimile i-au robit
  Bucura-te, ca inmoi inimile impietrite si ii intorci tulburarea in liniste
  Bucura-te, aflatorule al lucrurilor pierdute
  Bucura-te, ca celor nedreptatiti le-ai vadit dreptatea in fata judecatorilor
  Bucura-te, ca ridici ocara celor defaimati pe nedrept
  Bucura-te, ca pe oamenii care nu aveau unde sa munceasca i-ai indrumat cu folos
  Bucura-te, odihna a celor istoviti din pricina lucrului peste masura
  Bucura-te, cel ce ne inveti dreapta socoteala
  Bucura-te, cel ce te-ai aratat printre musafirii din casa crestinului credincios
  Bucura-te, pridvor pentru cei ce stau departe de lumina Sfantului Botez
  Bucura-te, Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Condacul al 10-lea
  Mult s-a ostenit sa lucreze spre slava lui Dumnezeu iconarul carturar Fotie,in casa caruia s-a zugravit prima ta icoana ,sfinte.Si fiind incununat pentru ca si-a inmultit talantii,la sfarsitul vietii sale i-ai luat sufletul la cer ,pe care lucru vazandu-l,evlavioasa lui sotie i-a cantat lui Dumnezeu :Aliluia !

  Icosul al 10-lea
  « Asculta ,copila mea,o voi lua cu mine pe mama ta ,dar nu te teme.Este voia lui Dumnezeu si uite ce loc minunat i-am pregatit »,i-ai spus Anulei,aratandu-i frumusetile Raiului. « Nu te lasa prada durerii ,caci eu voi fi mereu cu tine si te voi ocroti »,a auzit ea fagaduinta ta,si sufletul ei s-a linistit.Iar noi te rugam sa fii aproape de toti copiii orfani si zicem catre tine unele ca acestea :
  Bucura-te, ca nu lasi pe nimeni fara ajutor in vremea necazurilor
  Bucura-te, ca pe copiii orfani ii sprijinesti
  Bucura-te, ca ii ajuti sa aleaga binele si sa se fereasca de pacat
  Bucura-te, daruitorule al celor de trebuinta
  Bucura-te, chivernisitorule al celor de folos
  Bucura-te, pazitorule al curatiei tinerilor
  Bucura-te, parinte,icoana a virtutilor zugravita in sufletele noastre
  Bucura-te, ca ai defaimat imbuibarea si ai laudat infranarea
  Bucura-te, ca alungi frica mortii de la cei care se roaga tie
  Bucura-te, ca pe crestini ii pregatesti pentru intalnirea cu Dreptul Judecator
  Bucura-te, ca in ceasul mortii vii langa cei care ti-au cerut sa le fii ocrotitor
  Bucura-te, ca pastram in sufletele noastre cuvintele si minunile tale
  Bucura-te, Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Condacul al 11 lea
  « Imi era cu neputinta sa ma intalnesc cu sufletul ei pangarit »,ai spus despre femeia care voia sa primeasca ajutorul tau fara a se lepada de faradelegile ei si de diavolul pe care il slujea prin pacate.Si,izgonindu-l pe diavol,ai indepartat-o de la tine pe femeie,ca nu voia sa isi curateasca sufletul prin pocainta si sa ii cante lui Dumnezeu :Aliluia !

  Icosul al 11 lea
  O femeie vindecata de tine a visat ca voia sa se inchine sfintelor tale moaste,dar diavolul i-a stat impotriva,spunandu-i ca e pacatoasa. « Tocmai pentru ca sunt pacatoasa voi merge sa ma inchin Sfantului Efrem,chiar daca ar trebui sa mor »,a spus ea,vrand sa-si traiasca viata acoperita de ajutorul tau.Pentru care noi,luand pilda de ravna ei,ne rugam asa :
  Bucura-te,ca,prin rugaciunile tale,sporeste ravna noastra pentru sfintenie
  Bucura-te,,ca pacatosilor care se pocaiesc le dai ceea ce le este de folos
  Bucura-te,ca pe pacatosii care nu leapada pacatele ii mustri cu asprime
  Bucura-te,veghetor al celor care vor sa se inchine la sfintele tale moaste
  Bucura-te,jertfa bineprimita de Dumnezeu in altarul ceresc
  Bucura-te,risipitorule al uneltirilor celor viclene
  Bucura-te,ca pe carturarii cei iubitori de slava ii rusinezi
  Bucura-te,cel ce nu primesti laudele celor fatarnici
  Bucura-te,ca stai impotriva diavolilor care ne impiedica sa facem faptele credintei
  Bucura-te,ca ii indepartezi cu sabia rugaciunii de la cei care se roaga tie
  Bucura-te,dusman al mandriei ,al lacomiei si al minciunii
  Bucura-te,pilda de rabdare,de credinta si de nevointa
  Bucura-te, Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Condacul al 12-lea
  « Merita sa suferim si noi putin din iubire pentru Hristos »,i-ai spus maicii care se lupta cu o ispita si i-ai aratat semnele patimirii tale mucenicesti.Si noi avem nevoie de intarirea ta,sfinte,ca valurile acestei vieti s-au ridicat asupra noastra si suntem apasati de deznadejde.Ajuta-ne sa trecem de la incercarile care ne impovareaza,ca sa ii putem canta lui Dumnezeu :Aliluia !

  Icosul al 12-lea
  « Cum m-ai chemat am sosit »,i-ai spus femeii care te rugase sa ii tamaduiesti fiul,si i-ai implinit cererea.Si noi te chemam,sfinte,ajuta-ne,nu ne lasa,ajuta-ne,ca mare nevoie avem de ajutorul tau,robule al lui Dumnezeu,si pentru aceasta te laudam asa :
  Bucura-te,aparatorule al predaniilor Sfintilor Parinti
  Bucura-te,ca faptele tale ne-au invatat mai mult decat cuvintele
  Bucura-te,ca episcopul care se indoia de sfintenia ta si-a inteles greseala
  Bucura-te,piatra de poticnire pentru clericii nevrednici
  Bucura-te,ca ii povatuiesti sa lepede pacatele si sa mearga pe calea sfinteniei
  Bucura-te,ca ,la vreme de necaz,vii degraba in ajutorul nostru
  Bucura-te,ca ii feresti de hoti si de talharii vazuti pe cei ce duc crucea nevointelor
  Bucura-te,ca cel care a furat o parte din sfintele tale moaste a adus-o inapoi la manastire
  Bucura-te,mustratorule al crestinilor iubitori de pacat
  Bucura-te,impreuna-calatorule cu pelerinii evlaviosi
  Bucura-te,ca,rabdand chinurile prigonitorilor,ne-ai invatat sa nu ne temem de suferinta
  Bucura-te,ca ii rasplatesti pe cei care se ostenesc sa ajunga la sfintele tale moaste
  Bucura-te, Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Condacul al 13 lea
  O,mult patimitorule si mare mucenice Efrem,cel ce te-ai aratat in chip minunat si ai dat marturie despre iubirea pe care o ai fata de noi,cei nemultumitori si nerecunoscatori,care ne rugam sa facem voia lui Dumnezeu,dar traim dupa voia noastra cea patimasa,arata acum ajutorul tau tuturor celor care te cheama in rugaciune si tuturor celor pentru care ne rugam tie,ca,punand inceput bun mantuirii ,sa Ii multumim Dumnezeului celui in Treime laudat,cantand :Aliluia !

  Acest condac se zice de 3 ori,apoi se zice Icosul 1 si Condacul 1

  Rugaciune
  Sfinte mare Mucenice Efrem,asculta rugaciunea mea ,a pacatosului si vino in ajutorul meu.Am aflat de minunile Tale ,am aflat de darurile pe care le-ai primit de la Dumnezeu pentru jertfelnicia Ta.Si vazand cum atata multime de oameni a fost ajutata de tine,indraznesc sa nadajduiesc si eu,crezand ca nu vei trece cu vederea cererea mea.
  De nenumarate ori te-ai aratat in vedenii si in vise,spunand credinciosilor ca vor primi cele cerute in rugaciune .Eu nu sunt vrednic de o astfel de mangaiere,pentru ca pacatele mele sunt multe si credinta mea este putina.Dar cred ca iubirea ta covarseste rautatile mele si nadajduiesc ca prin mijlocirea Ta voi pune inceput bun mantuirii mele.
  Roaga-te lui Dumnezeu pentru mine,sfinte,sa caut cele de folos mantuirii.Trupul este slabanogit de pacate si sufletul meu este molesit din pricina patimilor.Iubitor de pacate sunt si la faptele cele bune ma lenevesc.Cere-I lui Dumnezeu sa imi sporeasca credinta,sa imi daruiasca smerenie,rabdare,ravna,in razboiul duhovnicesc.
  Sfarsitul tau mucenicesc ma indeamna sa lepad desfatarile trecatoare ale acestei lumi.Chinurile tale ma indeamna sa ridic si eu crucea ascultarii de Dumnezeu.Invata-ma ,Sfinte,sa traiesc nu dupa voia mea,ci dupa voia dumnezeiasca,sa nu caut cele ale mele si sa ma izbavesc de tirania pacatelor care ma apasa.Goneste de la mine toata ispita diavoleasca.Prea mult am pacatuit ,prea mult am izgonit de la mine Harul Dumnezeiesc.Acum a sosit ceasul mantuirii mele,sfinte.Domnul bate la usa inimii mele si vreau sa ii deschid.Ajuta-ma,sfinte,ca sunt neputincios.Roaga-te pentru mine pana la ultima suflare a vietii mele.
  Si roaga-te pentru poporul crestinesc,pentru toti ierarhii,preotii ,monahii si credinciosii.Roaga-te pentru duhovnicul meu si pentru toate rudeniile mele dupa trup si dupa duh.Inmulteste rugaciunile pe care le faci pentru noi,ca si noi sa cadem la rugaciune ,multumindu-ti din prea plinul inimii.Ca impreuna cu tine sa Il slavim pe Dumnezeul cel in Treime Laudat,in vecii vecilor ,Amin.

  Rugaciunea parintilor pentru copiii lor
  Sfinte Efrem,ocrotitorule al parintilor binecredinciosi si al copiilor lor,auzi rugaciunea noastra si sirguieste-te sa ne vii in ajutor.Ne rugam tie,sfinte,pentru copiii nostri .Ocroteste-i prin rugaciunile tale,fii lor povatuitor pe calea adevarului si fereste-i de toata ispita si necazul.Fii lor calauza pe marea cea involburata a vietii acesteia.Fii lor dascal intelept,invatandu-i sa aleaga cele bune si sa se fereasca de cele rele.
  Roaga-te pentru ei Iubitorului de oameni Dumnezeu sa le daruiasca sanatate sufleteasca si trupeasca si minte luminata.Tu,cel ce te-ai aratat fetitei pe care ai indemnat-o sa se spovedeasca,indeamna-i si pe copiii nostri sa mearga pe calea spovedaniei.Tu ne-ai invatat ca Sfanta Impartasanie este cel mai mare ajutor pentru copii,pentru aceasta ajuta-i pe acestia sa traiasca o viata curata ,pentru a primi fara osanda Sfintele Taine.
  Ne rugam tie,Sfinte Efrem,pentru toti copiii credinciosi,pentru duhovnicii si parintii lor,fereste-i de prieteniile pierzatoare de suflet,fereste-i de uneltirile celui viclean.Ajuta-i sfinte,sa duca o viata bineplacuta lui Dumnezeu si sa fie pilde de credinta si evlavie pentru cei din jurul lor.Ca lucrand cele de folos si simtind ocrotirea ta,sa iti multumeasca in fiecare zi a vietii lor si pe Dumnezeu sa Il laude in tot ceasul ,acum si pururea si in vecii vecilor ,Amin.

  Rugaciunea parintilor care nu pot avea copii
  O Sfinte Efrem,grabnic ajutatorule al celor ce se roaga tie,primind putina noastra rugaciune,vino in ajutorul nostru.Intristata este inima noastra ca nu ne-am invrednicit a aduce pe lume fii si fiice.Am auzit de nevointa si rugaciunea Sfantului Ioachim,care fusese defaimat de arhiereu din pricina ca nu avea urmasi.Am auzit si de durerea Sfintei Ana ,femeia sa,care se ruga:”Vai mie celei lipsite!Ca eu singura sunt mai pacatoasa intre fiicele lui Israel!Eu singura mai defaimata decat toate,intre femei.Toate isi poarta rodul pantecelui pe mainile lor,toate de fiii lor se mangaie,iar eu sunt straina de acea mangaiere.Vai mie,Doamne!Eu,pacatoasa singura m-am saracit de facerea de roade.”Tu,Cel ce ai dat Sarei la batranete fiu pe Isaac,Tu,Cel ce ai deschis pantecele Anei,mama lui Samuil,proorocul Tau,cauta acum spre mine si asculta rugaciunile mele!Stii ocara nerodirii,deci singur sa-mi dezlegi durerea inimii mele si sa deschizi jgheaburile pantecelui si pe cea neroditoare sa o arati roditoare.Stim ca rugaciunile lor au fost ascultate ,ca Sfanta Ana a zamislit si mai apoi a nascut-o pe fecioara Maria,Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu.
  Sfinte Mare mucenic Efrem,noi nu avem nici credinta si nici rabdarea Sfintilor Ioachim si Ana,dar avem nadejde in ajutorul rugaciunilor tale.Mare este darul nasterii de prunci si mult se bucura parintii de copiii lor.Dar,din pricina pacatelor noastre ,noi suntem lipsiti de aceasta bucurie.Stim ca multe femei ,care erau apasate de felurite boli ,si carora doctorii le spusesera ca pantecele lor vor ramane sterpe,s-au rugat tie si au primit ceea ce cerusera.Cine poate spune veselia lor,cand au vazut pruncii veniti pe lume dupa rugaciuni fara numar?Sau cine poate spune veselia barbatilor care,desi aflasera de la doctori ca nu vor putea avea copii,au crezut mai mult in sprijinul tau decat in stiinta acelora?Si noi credem ca ne poti ajuta,chiar daca rabdarea noastra s-a imputinat si credinta noastra este putina.”Da-le lor pantece sterp si sani fara lapte”le-a blestemaat proorocul Osea pe femeile israelitilor care au parasit legea lui Dumnezeu.Sa nu cada si peste noi pedeapsa Dumnezeiasca ,ci,stiindu-ne pacatele ,sa ne curatim sufletele prin pocainta.Roaga-te pentru noi,Sfinte Efrem,ca,indreptandu-ne viata ,sa primim si bucuria de a avea copii.Si,daca ii vom avea,sa ii crestem in dreapta credinta ,fiindu-le pilda de vietuire crestineasca.Iar daca,din pricini nestiute de noi ,Dumnezeu ne va lasa lipsiti de acest dar,roaga-te sa mergem pe calea rugaciunii ,pe calea cea ingusta care duce in Imparatia Cerurilor.
  Intareste-ne Sfinte,ca in viata sa nu cautam voia noastra,ci voia dumnezeiasca,si in tot locul sa Ii aducem lauda Dumnezeului cel iubitor de oameni,Tatalui si Fiului si Sfantului Duh,acum si pururea si in vecii vecilor Amin.

  Rugaciune catre Sfantul Efrem pentru cel bolnav
  Sfinte Efrem,mare mucenice al lui Hristos,asculta acum putina noastra rugaciune pentru cel incercat de boala.Venim la tine ca la un doctor ceresc,crezand ca vei primi cererea noastra si vei usura suferintele lui.Ai spus ca ai leacuri pentru toate felurile de boli,si pentru aceasta nadajduim ca iubirea ta de oameni nu s-a imputinat.Cine poate spune multimea minunilor tale ?Cine stie cati suferinzi au aflat izbavire prin rugaciunile tale ?
  Ajuta-l Sfinte Efrem,ajuta-l.Roaga-te lui Hristos Dumnezeu pentru el si ,daca ii este de folos sa fie tamaduit degraba,fa sa se intample aceasta spre slava lui Dumnezeu .Iar daca ii este mai de folos sa duca mai departe crucea bolii,ajuta-l sa rabde fara sa carteasca ,ca sa primeasca luminoasa cununa a rabdarii.
  Da,Sfinte Mucenice Efrem,tu ai rabdat suferinte de nedescris ,iar viata noastra este plina de desfatari,dar chiar daca suntem pacatosi si intinati prin tot felul de patimi,indraznim a ne ruga tie.Caci nu pentru noi ne rugam tie,sfinte,ci pentru bolnavul acesta pe care suferintele l-au ingenuncheat.Fii lui pazitor,povatuitor,ocrotitor si tamaduitor ,ca sa iti multumeasca cu inima smerita si sa il slaveasca pe Dumnezeul care te-a acoperit cu Harul sau,aratandu-te mare facator de minuni,in vecii vecilor.Amin !

  ACATISTUL SFANTULUI EFREM CEL NOU ,OCROTITORUL COPIILOR
  (se praznuieste la 5 mai)

  Condacul 1
  Sa se bucure credinciosii si sa se veseleasca,multumindu-i lui Dumnezeu pentru aflarea sfintelor moaste ale mult-patimitorului mucenic Efrem,prin care se revarsa multime de minuni si se arata multime de tamaduiri si sa cante intr-un glas robului sau :
  Bucura-te Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Icosul 1
  Vazut-a stareta Macaria cereasca procesiune in care sfintele Tale moaste erau purtate cu evlavie de oamenii pe care i-ai ajutat in multe feluri.Cine poate spune cati bolnavi au scapat de suferintele lor prin rugaciunile tale ?Sau cati copii s-au izbavit de bolile care ii apasau ?Sau cati oameni au biruit incercarile prin care treceau ,alergand la tine ?Pentru care iti cantam :
  Bucura-te ,ca,mult patimind pentru Hristos,ai primit cununa cea nevestejita
  Bucura-te ,ca sangele tau mucenicesc a dat roada in ogorul Bisericii
  Bucura-te ca aflarea sfintelor tale moaste a adus bucurie crestinilor
  Bucura-te ca din icoanele tale izvoarasc lacrimi si mir
  Bucura-te,ca prin aceasta vedem ca nu te-ai departat de la noi
  Bucura-te,ca s-au inaltat multe biserici si paraclise cu hramul tau
  Bucura-te,nadejde a celor inviforati de deznadejde si de necredinta
  Bucura-te ca te-ai aratat tinerei care s-a inchinat la moastele Sf Ioan Rusul
  Bucura-te,ca ea a cunoscut ca Sfintii impreuna lucreaza in folosul oamenilor
  Bucura-te,ca le-ai cerut celor pe care i-ai ajutat sa nu treaca sub tacere minunile tale
  Bucura-te,cel ce ai leacuri pentr toate felurile de boli
  Bucura-te,ca vestea harismelor tale in tot pamantul s-a raspandit
  Bucura-te,Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Condacul al 2-lea
  « Iesi afara,Lazare, prietene iubit »,a auzit in vis bolnava glasul tau,ca oarecand Lazar din Evanghelie glasul Mantuitorului ,si,dupa ce s-a tamaduit ,vazand chipul tau zugravit in icoana ,te-a recunoscut cu bucurie.Si,dand marturie despre ajutorul tau i- a indemnat pe oameni sa Ii cante lui Dumnezeu :Aliluia !

  Icosul al 2-lea
  Te-ai aratat mamei copilului bolnav ,zicandu-i : « Sunt Efrem. Tot timpul ma gandesc la tine ».O,de ne-am invrednici si noi de un asemenea dar ceresc…Stiind ca mare este iubirea pe care o arati celor credinciosi,indraznim sa te rugam sa porti de grija si sufletelor noastre si zicem catre tine :
  Bucura-te ,ca,urmand Sfantului Efrem Sirul,te-ai facut alauta duhovniceasca
  Bucura-te ,vrednic mucenic al Mantuitorului Hristos,biruitorul mortii
  Bucura-te ,propovaduitorule al credintei in inviere
  Bucura-te ,ca pomenirea ta o praznuim cu mare cinste
  Bucura-te ,dar facut de Dumnezeu poporului credincios
  Bucura-te ,ca ai defaimat credinta agarenilor si L-ai marturisit pe Hristos
  Bucura-te ,,ca prin rabdarea ta,te-ai aratat mai puternic decat prigonitorii tai
  Bucura-te ,ca sfintele tale moaste sunt marturie a sfinteniei tale
  Bucura-te ,ca racla ta este propovaduitoare a vietii vesnice
  Bucura-te ,ca ne calauzesti spre invierea duhovniceasca
  Bucura-te sabie ascutita ,care taie spinii pacatelor care ne apasa
  Bucura-te ,foc care arde pleava din tarina sufletelor noastre
  Bucura-te,Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Condacul al 3-lea
  Am aflat de tanara pe care ai chemat-o in chip minunat la manastirea ta ,ca sa se inchine la sfintele tale moaste si sa o binecuvintezi,si stim ca ai vindecat-o de boala ei dupa ce a staruit in rugaciune catre tine.Iar noi suspinam dupa cerescul tau ajutor,sfinte,vrand sa traim si noi acoperiti de binecuvantarea ta,ca sa Ii cantam lui Dumnezeu :Aliluia !

  Icosul al 3 lea
  Te-ai aratat in vis femeii care s-a rugat tie pentru a scapa de cancer si i-ai spus : « De acum inainte voi fi ocrotitorul tau » ,si ea s-a intarit in credinta.Fii de acum inainte si ocrotitorul nostru ,sfinte,si ajuta-ne pe noi si pe toti crestinii ,pe toti ierarhii si preotii ,pe toti monahii si mirenii ,pe parinti si pe copii sa cunoasca darul dat tie de la Dumnezeu ,ca sa iti aduca laude ca acestea :
  Bucura-te,ca L-ai iubit pe Hristos si El ti-a dat darul iubirii jertfelnice
  Bucura-te, chemare tainica a pelerinilor spre manastirea ta
  Bucura-te, ca de multe ori te-ai aratat in chip minunat celor ce aveau nevoie de ajutor
  Bucura-te, ca ne inveti sa nu cautam iubire de la oameni,ci de la Dumnezeu
  Bucura-te, ca sufletul tau este plin de iubire dumnezeiasca pentru noi
  Bucura-te, ca de la tine invatam sa lepadam voia noastra cea rea
  Bucura-te, cel ce alungi dezbinarea dintre credinciosi
  Bucura-te, ca ne inveti sa pretuim iubirea pentru aproapele mai mult decat dreptatea
  Bucura-te, ca ii binecuvintezi pe cei care isi implinesc fagaduintele cu cucernicie
  Bucura-te, magaietorule al celor neputinciosi si neajutorati
  Bucura-te, stavila impotriva celor care vor sa faca rau
  Bucura-te, ca prin chemarea numelui tau,aratarile dracesti se risipesc
  Bucura-te, Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Condacul al 4-lea
  Femeia care iti ceruse o cruce pe care sa o poata duce a primit crucea nasterii celui de-al doilea prunc,desi vreme de opt ani pantecele ei fusese sterp.
  Si ea,indemnandu-i pe soti sa aduca pe lume copii si sa ii creasca spre slava lui Dumnezeu,fara sa se teama de greutati,I-a cantat lui Dumnezeu :Aliluia !

  Icosul al 4-lea
  Sapte ani s-a rugat Domnului tanara Sofia ,pentru a-i face un copil sotului ei,si sufletul ei se umpluse de deznadejde,dar,ragandu-se tie,ai ajutat-o.Si cand ,dupa nastere,pruncul s-a imbolnavit,doctorii au spus ca va muri,insa mama a raspuns cu nadejde ca pruncul nu va pati nimic rau,caci este copilul promis de tine.Si nu ai rusinat credinta ei,ci ai rusinat stiinta doctorilor,caci pruncul s-a vindecat si mama ti-a cantat unele ca acestea :

  Bucura-te,doctor trimis de Dumnezeu la capataiul celor bolnavi
  Bucura-te, ca femeia care ti-a cerut o cruce pe care sa o poata duce a mai adus pe lume un copil
  Bucura-te, ca ii ajuti pe cei casatoriti sa lepede frica de a avea copii
  Bucura-te,ca ii inveti sa caute voia lui Dumnezeu si sa se lepede de voia lor
  Bucura-te,ca pe copilul care isi unsese picioarele cu ulei de la manastirea ta l-ai ferit de moarte napraznica
  Bucura-te,ca pe pruncul despre care doctorii au spus ca va orbi si va avea mintea tulburata l-ai insanatosit
  Bucura-te,ca vindeci nu numai trupurile ,ci si mintile bolnave
  Bucura-te,ca ii faci pe doctorii neiscusiti mai priceputi decat pe doctorii cu nume mare
  Bucura-te,cel ce primesti rugaciunile bolnavilor si ale doctorilor
  Bucura-te,ca ii cercetezi pe cei mistuiti de fierbinteala bolii
  Bucura-te, ca prin lucrarea ta ,se biruieste randuiala firii
  Bucura-te,leac ceresc care alungi orice boala si durere
  Bucura-te, Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Condacul al 5-lea
  Mult s-au intristat parintii lui Eftimie cand copilul a inceput sa nu ii mai recunoasca,sa ii muste si sa ii loveasca si,imbolnavindu-se din ce in ce mai rau,doctorii au marturisit ca nu se pricep sa il ajute.Dar dupa ce rudele lui s-au rugat tie,te-ai aratat de trei ori in camera de spital si boala a inceput sa se stinga,pana ce copilul s-a tamaduit si toti i-au cantat lui Dumnezeu cantarea :Aliluia !

  Icosul al 5-lea
  Cand putin-credinciosii doctori au spus ca pruncul purtat in pantece de preoteasa parintelui Mihail are mari probleme de sanatate si i-au ispitit pe parinti sa se invoiasca la pacatul pruncuciderii ,preotul a zis : « Vom fi rasplatiti daca Dumnezeu va lasa sa ducem o cruce asa de grea cum ne-a spus doctorul ». Dar ,pentru rugaciunile lor ,i-ai ajutat si copilul s-a nascut sanatos,iar mai apoi a primit la botez numele tau si preotul ti-a adus impreuna cu preoteasa laude ca acestea :
  Bucura-te,floare a raiului care inmiresmezi casele crestinilor
  Bucura-te,ca parintele Mihail a cunoscut puterea rugaciunilor tale
  Bucura-te,ca preoteasa lui a propovaduit minunile tale
  Bucura-te,ca te rogi pentru noi sa primim intarire in credinta
  Bucura-te,ca ne indrumi sa ascultam de Dumnezeu mai mult decat de doctori
  Bucura-te,ca prin rugaciunile tale copiii care erau pe patul de moarte s-au tamaduit
  Bucura-te,ca ii feresti de moarte naprasnica pe cei pentru care ne rugam tie
  Bucura-te,liman al sufletelor ingenuncheate de suferinta
  Bucura-te,cel ce stergi ochii inlacrimati ai parintilor ispititi de deznadejde
  Bucura-te,cel ce alungi demonii din copiii indraciti
  Bucura-te, ca la tine cauta usurare cei chinuiti de duhurile necurate
  Bucura-te, fierbinte rugator pentru neamul crestinesc
  Bucura-te, Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Condacul al 6-lea
  « Nu acum mama alti copii ,ci ingrijeste-te doar de noi »,au spus intr-un glas cei sase copii care au auzit-o pe mama lor promitandu-ti ca daca se va vindeca de boala ei va mai face un copil si va pune numele tau.Dar femeia ,primind ajutorul cerut ,nu a ascultat de cuvintele egoiste ale copiilor,ci de glasul constiintei ,si si-a tinut fagaduinta ,laudandu-l pe Dumnezeu zicand :Aliluia !

  Icosul al 6-lea
  Zece prunci murisera in pantecele femeii ce purta numele Evangheliei ,unul murise dupa nastere si doar unul singur ramasese in viata si,cand femeia a zamislit din nou,doctorii i-au cerut sa renunte la prunc.Dar ea si-a pus nadejdea in Dumnezeu si in rugaciunile tale,rabdand prigonirile barbatului ei care o sfatuia sa se impovareze cu pacatul pruncuciderii .Rabdarea i-a fost incununata si a adus pe lume o fetita,pentru care minune te laudam zicand :
  Bucura-te, ca biruind ispitele ,femeia a adus pruncul pe lume
  Bucura-te, cel ce ajuti mamele in vremea sarcinii si in vremea nasterii
  Bucura-te, ca feresti mamele credincioase de pacatul pruncuciderii
  Bucura-te, ca,ocrotite de tine ,ele Il asculta pe Dumnezeu si nu pe doctorii cu inimile impietrite
  Bucura-te,ca dai putere mamelor sa stea impotriva sotilor necredinciosi
  Bucura-te,cel ce ai dezlegat pantecele cele neroditoare
  Bucura-te,ca ai vindecat trupurile bolnave ale femeilor care nu mai puteau avea copii
  Bucura-te, ca pe femeile care nu vor sa faca copii le intorci la pocainta
  Bucura-te ,vazand multimea de copii care au venit pe lume paziti de tine
  Bucura-te,ca doctorii au ramas fara glas vazand ca ai aratat cu putinta cele cu neputinta
  Bucura-te,ca ai ascultat rugaciunile copiilor care nu voiau sa fie singuri la parinti
  Bucura-te,ca pe pruncii carora parintii au vrut sa le puna numele tau ii ocrotesti
  Bucura-te, Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Condacul al 7 lea
  Mult s-a rugat lui Dumnezeu Atena pentru mama ei muribunda si aceasta te-a vazut fagaduindu-i ca se va vindeca. « Este o adevarata inviere din morti »,a spus directorul spitalului,si, pentru ca femeii ii aparusera plamani noi si sanatosi,cu toti I-au cantat lui Dumnezeu cu credinta :Aliluia !

  Icosul al 7 lea
  Te-ai aratat in vis fetitei Ecaterina ,stand langa ea atunci cand tatal ei ti se ruga,facand matanii.Si ea a priceput cat de mare este folosul copiilor care sunt ocrotiti de rugaciunile parintilor lor.Iar noi,rugandu-te sa ai grija de toti copiii care fac parte din Biserica lui Hristos,te laudam asa :
  Bucura-te, reazam al copiilor pentru rugaciunile parintilor lor
  Bucura-te,ca ai urmat Sf Stelian in grija aratata copiilor
  Bucura-te,glas care indemni tinerii sa mearga pe calea Bisericii
  Bucura-te, ca te-ai aratat tanarului care voia sa se sinucida
  Bucura-te, ca l-ai ajutat sa inteleaga cat de mare era povara pacatelor lui
  Bucura-te,ca,ducandu-l la casa sa,l-ai trezit din betia pacatelor
  Bucura-te,ca,ajutata de tine ,a lasat patima bauturii si lanturile drogurilor
  Bucura-te,inger pazitor care aduci linistea in sufletele tulburate
  Bucura-te,ca prin aratarea ta ,ai salvat viata tinerei femei care voia sa isi puna capat zilelor
  Bucura-te,ca ii ajuti pe tineri sa-si gaseasca un rost in viata
  Bucura-te,ca gonesti lenevia cea ucigatoare de suflet
  Bucura-te,ca pentru rugaciunile copiilor credinciosi,ii ocrotesti pe parintii lor
  Bucura-te, Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Condacul al 8 –lea
  « Cel mai de pret ajutor pentru copil este Sfanta Impartasanie »,i-ai spus femeii al carui prunc venise pe lume prin mijlocirea ta.Trezeste,Sfinte,ravna in toti parintii credinciosi ca sa ii creasca pe copii aproape de biserica,pentru a primi Sfintele Taine nu spre osanda,ci spre viata vesnica,si ca sa inalte impreuna cu ei lui Dumnezeu cantarea :Aliluia !

  Icosul al 8 lea
  Venind o fetita noua la orfelinatul aflat in grija manastirii tale,s-a mirat vazand cum ceilalti copii se pregateau de spovedanie,scriindu-si greselile pe hartie pentru a nu uita sa le marturiseasca . Insa mirarea ei s-a stins cand i-ai aparut in vis si i-ai cerut sa mearga si ea la spovedanie,pentru care lucru iti cantam asa :
  Bucura-te, ca ascultand povata ta,fata a inceput sa se spovedeasca
  Bucura-te, ca ea a devenit marturisitoare a minunilor tale
  Bucura-te, ca pe multi i-ai indreptat spre scaunul de spovedanie
  Bucura-te, ca si de la copii primesti laude aduse din prinosul inimii
  Bucura-te, pecete a sfinteniei pusa pe inimile celor care se roaga tie
  Bucura-te, ca ii inveti pe copii sa se pregateasca sa primeasca Sfanta Impartasanie
  Bucura-te, dascal al rugaciunii pentru cei care te cinstesc
  Bucura-te, ca prin rugaciunile tale,copiii devin mici apostoli ai dreptei credinte
  Bucura-te, rugatorule pentru tinerii neascultatori si putin credinciosi
  Bucura-te, ca pe tineri ii aduci la intelepciunea celor batrani
  Bucura-te, cel ce ii inveti pe parinti sa isi creasca fiii aproape de biserica
  Bucura-te, comoara de mult pret ascunsa in visteria inimilor noastre
  Bucura-te, Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Condacul al 9-lea
  Tinerei care se rugase tie sa poata intemeia o familie i-ai spus in vis : « te voi ajuta sa fii alaturi de cel pe care il vrei ».Si cuvantul tau s-a adeverit ,caci tanarul la care tinea a cerut-o si a luat-o de sotie .Ajuta-i sfinte,pe toti tinerii care vor sa porneasca pe calea familiei sa faca alegerea cea buna,pentru ca nunta lor sa fie binecuvantata de Dumnezeu si in toate zilele vietii lor sa ii cante :Aliluia !

  Icosul al 9-lea
  Fiind alungata de sotul ei si de parintii nemilostivi,mult a lacrimat Maria,necajindu-se ca fiul ei creste departe de tatal sau.Dar,dupa ce ea s-a rugat sa ii ajuti, a doua zi sotul si-a inteles greseala si a rugat-o sa se intoarca acasa.Vazand grabnicul tau ajutor,ne rugam tie sa alungi dezbinarea si tulburarea din toate familiile crestine,indemnandu-i pe toti sa te laude impreuna cu noi :
  Bucura-te, ca esti aproape de cei apasati de povara singuratatii
  Bucura-te, ca aduci pacea in casele in care diavolul a adus dezbinare
  Bucura-te, ca ii intorci la familiile lor pe cei pe care patimile i-au robit
  Bucura-te, ca inmoi inimile impietrite si ii intorci tulburarea in liniste
  Bucura-te, aflatorule al lucrurilor pierdute
  Bucura-te, ca celor nedreptatiti le-ai vadit dreptatea in fata judecatorilor
  Bucura-te, ca ridici ocara celor defaimati pe nedrept
  Bucura-te, ca pe oamenii care nu aveau unde sa munceasca i-ai indrumat cu folos
  Bucura-te, odihna a celor istoviti din pricina lucrului peste masura
  Bucura-te, cel ce ne inveti dreapta socoteala
  Bucura-te, cel ce te-ai aratat printre musafirii din casa crestinului credincios
  Bucura-te, pridvor pentru cei ce stau departe de lumina Sfantului Botez
  Bucura-te, Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Condacul al 10-lea
  Mult s-a ostenit sa lucreze spre slava lui Dumnezeu iconarul carturar Fotie,in casa caruia s-a zugravit prima ta icoana ,sfinte.Si fiind incununat pentru ca si-a inmultit talantii,la sfarsitul vietii sale i-ai luat sufletul la cer ,pe care lucru vazandu-l,evlavioasa lui sotie i-a cantat lui Dumnezeu :Aliluia !

  Icosul al 10-lea
  « Asculta ,copila mea,o voi lua cu mine pe mama ta ,dar nu te teme.Este voia lui Dumnezeu si uite ce loc minunat i-am pregatit »,i-ai spus Anulei,aratandu-i frumusetile Raiului. « Nu te lasa prada durerii ,caci eu voi fi mereu cu tine si te voi ocroti »,a auzit ea fagaduinta ta,si sufletul ei s-a linistit.Iar noi te rugam sa fii aproape de toti copiii orfani si zicem catre tine unele ca acestea :
  Bucura-te, ca nu lasi pe nimeni fara ajutor in vremea necazurilor
  Bucura-te, ca pe copiii orfani ii sprijinesti
  Bucura-te, ca ii ajuti sa aleaga binele si sa se fereasca de pacat
  Bucura-te, daruitorule al celor de trebuinta
  Bucura-te, chivernisitorule al celor de folos
  Bucura-te, pazitorule al curatiei tinerilor
  Bucura-te, parinte,icoana a virtutilor zugravita in sufletele noastre
  Bucura-te, ca ai defaimat imbuibarea si ai laudat infranarea
  Bucura-te, ca alungi frica mortii de la cei care se roaga tie
  Bucura-te, ca pe crestini ii pregatesti pentru intalnirea cu Dreptul Judecator
  Bucura-te, ca in ceasul mortii vii langa cei care ti-au cerut sa le fii ocrotitor
  Bucura-te, ca pastram in sufletele noastre cuvintele si minunile tale
  Bucura-te, Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Condacul al 11 lea
  « Imi era cu neputinta sa ma intalnesc cu sufletul ei pangarit »,ai spus despre femeia care voia sa primeasca ajutorul tau fara a se lepada de faradelegile ei si de diavolul pe care il slujea prin pacate.Si,izgonindu-l pe diavol,ai indepartat-o de la tine pe femeie,ca nu voia sa isi curateasca sufletul prin pocainta si sa ii cante lui Dumnezeu :Aliluia !

  Icosul al 11 lea
  O femeie vindecata de tine a visat ca voia sa se inchine sfintelor tale moaste,dar diavolul i-a stat impotriva,spunandu-i ca e pacatoasa. « Tocmai pentru ca sunt pacatoasa voi merge sa ma inchin Sfantului Efrem,chiar daca ar trebui sa mor »,a spus ea,vrand sa-si traiasca viata acoperita de ajutorul tau.Pentru care noi,luand pilda de ravna ei,ne rugam asa :
  Bucura-te,ca,prin rugaciunile tale,sporeste ravna noastra pentru sfintenie
  Bucura-te,,ca pacatosilor care se pocaiesc le dai ceea ce le este de folos
  Bucura-te,ca pe pacatosii care nu leapada pacatele ii mustri cu asprime
  Bucura-te,veghetor al celor care vor sa se inchine la sfintele tale moaste
  Bucura-te,jertfa bineprimita de Dumnezeu in altarul ceresc
  Bucura-te,risipitorule al uneltirilor celor viclene
  Bucura-te,ca pe carturarii cei iubitori de slava ii rusinezi
  Bucura-te,cel ce nu primesti laudele celor fatarnici
  Bucura-te,ca stai impotriva diavolilor care ne impiedica sa facem faptele credintei
  Bucura-te,ca ii indepartezi cu sabia rugaciunii de la cei care se roaga tie
  Bucura-te,dusman al mandriei ,al lacomiei si al minciunii
  Bucura-te,pilda de rabdare,de credinta si de nevointa
  Bucura-te, Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Condacul al 12-lea
  « Merita sa suferim si noi putin din iubire pentru Hristos »,i-ai spus maicii care se lupta cu o ispita si i-ai aratat semnele patimirii tale mucenicesti.Si noi avem nevoie de intarirea ta,sfinte,ca valurile acestei vieti s-au ridicat asupra noastra si suntem apasati de deznadejde.Ajuta-ne sa trecem de la incercarile care ne impovareaza,ca sa ii putem canta lui Dumnezeu :Aliluia !

  Icosul al 12-lea
  « Cum m-ai chemat am sosit »,i-ai spus femeii care te rugase sa ii tamaduiesti fiul,si i-ai implinit cererea.Si noi te chemam,sfinte,ajuta-ne,nu ne lasa,ajuta-ne,ca mare nevoie avem de ajutorul tau,robule al lui Dumnezeu,si pentru aceasta te laudam asa :
  Bucura-te,aparatorule al predaniilor Sfintilor Parinti
  Bucura-te,ca faptele tale ne-au invatat mai mult decat cuvintele
  Bucura-te,ca episcopul care se indoia de sfintenia ta si-a inteles greseala
  Bucura-te,piatra de poticnire pentru clericii nevrednici
  Bucura-te,ca ii povatuiesti sa lepede pacatele si sa mearga pe calea sfinteniei
  Bucura-te,ca ,la vreme de necaz,vii degraba in ajutorul nostru
  Bucura-te,ca ii feresti de hoti si de talharii vazuti pe cei ce duc crucea nevointelor
  Bucura-te,ca cel care a furat o parte din sfintele tale moaste a adus-o inapoi la manastire
  Bucura-te,mustratorule al crestinilor iubitori de pacat
  Bucura-te,impreuna-calatorule cu pelerinii evlaviosi
  Bucura-te,ca,rabdand chinurile prigonitorilor,ne-ai invatat sa nu ne temem de suferinta
  Bucura-te,ca ii rasplatesti pe cei care se ostenesc sa ajunga la sfintele tale moaste
  Bucura-te, Sfinte Mare Mucenic Efrem,noule facator de minuni !

  Condacul al 13 lea
  O,mult patimitorule si mare mucenice Efrem,cel ce te-ai aratat in chip minunat si ai dat marturie despre iubirea pe care o ai fata de noi,cei nemultumitori si nerecunoscatori,care ne rugam sa facem voia lui Dumnezeu,dar traim dupa voia noastra cea patimasa,arata acum ajutorul tau tuturor celor care te cheama in rugaciune si tuturor celor pentru care ne rugam tie,ca,punand inceput bun mantuirii ,sa Ii multumim Dumnezeului celui in Treime laudat,cantand :Aliluia !

  Acest condac se zice de 3 ori,apoi se zice Icosul 1 si Condacul 1

  Rugaciune
  Sfinte mare Mucenice Efrem,asculta rugaciunea mea ,a pacatosului si vino in ajutorul meu.Am aflat de minunile Tale ,am aflat de darurile pe care le-ai primit de la Dumnezeu pentru jertfelnicia Ta.Si vazand cum atata multime de oameni a fost ajutata de tine,indraznesc sa nadajduiesc si eu,crezand ca nu vei trece cu vederea cererea mea.
  De nenumarate ori te-ai aratat in vedenii si in vise,spunand credinciosilor ca vor primi cele cerute in rugaciune .Eu nu sunt vrednic de o astfel de mangaiere,pentru ca pacatele mele sunt multe si credinta mea este putina.Dar cred ca iubirea ta covarseste rautatile mele si nadajduiesc ca prin mijlocirea Ta voi pune inceput bun mantuirii mele.
  Roaga-te lui Dumnezeu pentru mine,sfinte,sa caut cele de folos mantuirii.Trupul este slabanogit de pacate si sufletul meu este molesit din pricina patimilor.Iubitor de pacate sunt si la faptele cele bune ma lenevesc.Cere-I lui Dumnezeu sa imi sporeasca credinta,sa imi daruiasca smerenie,rabdare,ravna,in razboiul duhovnicesc.
  Sfarsitul tau mucenicesc ma indeamna sa lepad desfatarile trecatoare ale acestei lumi.Chinurile tale ma indeamna sa ridic si eu crucea ascultarii de Dumnezeu.Invata-ma ,Sfinte,sa traiesc nu dupa voia mea,ci dupa voia dumnezeiasca,sa nu caut cele ale mele si sa ma izbavesc de tirania pacatelor care ma apasa.Goneste de la mine toata ispita diavoleasca.Prea mult am pacatuit ,prea mult am izgonit de la mine Harul Dumnezeiesc.Acum a sosit ceasul mantuirii mele,sfinte.Domnul bate la usa inimii mele si vreau sa ii deschid.Ajuta-ma,sfinte,ca sunt neputincios.Roaga-te pentru mine pana la ultima suflare a vietii mele.
  Si roaga-te pentru poporul crestinesc,pentru toti ierarhii,preotii ,monahii si credinciosii.Roaga-te pentru duhovnicul meu si pentru toate rudeniile mele dupa trup si dupa duh.Inmulteste rugaciunile pe care le faci pentru noi,ca si noi sa cadem la rugaciune ,multumindu-ti din prea plinul inimii.Ca impreuna cu tine sa Il slavim pe Dumnezeul cel in Treime Laudat,in vecii vecilor ,Amin.

  Rugaciunea parintilor pentru copiii lor
  Sfinte Efrem,ocrotitorule al parintilor binecredinciosi si al copiilor lor,auzi rugaciunea noastra si sirguieste-te sa ne vii in ajutor.Ne rugam tie,sfinte,pentru copiii nostri .Ocroteste-i prin rugaciunile tale,fii lor povatuitor pe calea adevarului si fereste-i de toata ispita si necazul.Fii lor calauza pe marea cea involburata a vietii acesteia.Fii lor dascal intelept,invatandu-i sa aleaga cele bune si sa se fereasca de cele rele.
  Roaga-te pentru ei Iubitorului de oameni Dumnezeu sa le daruiasca sanatate sufleteasca si trupeasca si minte luminata.Tu,cel ce te-ai aratat fetitei pe care ai indemnat-o sa se spovedeasca,indeamna-i si pe copiii nostri sa mearga pe calea spovedaniei.Tu ne-ai invatat ca Sfanta Impartasanie este cel mai mare ajutor pentru copii,pentru aceasta ajuta-i pe acestia sa traiasca o viata curata ,pentru a primi fara osanda Sfintele Taine.
  Ne rugam tie,Sfinte Efrem,pentru toti copiii credinciosi,pentru duhovnicii si parintii lor,fereste-i de prieteniile pierzatoare de suflet,fereste-i de uneltirile celui viclean.Ajuta-i sfinte,sa duca o viata bineplacuta lui Dumnezeu si sa fie pilde de credinta si evlavie pentru cei din jurul lor.Ca lucrand cele de folos si simtind ocrotirea ta,sa iti multumeasca in fiecare zi a vietii lor si pe Dumnezeu sa Il laude in tot ceasul ,acum si pururea si in vecii vecilor ,Amin.

  Rugaciunea parintilor care nu pot avea copii
  O Sfinte Efrem,grabnic ajutatorule al celor ce se roaga tie,primind putina noastra rugaciune,vino in ajutorul nostru.Intristata este inima noastra ca nu ne-am invrednicit a aduce pe lume fii si fiice.Am auzit de nevointa si rugaciunea Sfantului Ioachim,care fusese defaimat de arhiereu din pricina ca nu avea urmasi.Am auzit si de durerea Sfintei Ana ,femeia sa,care se ruga:”Vai mie celei lipsite!Ca eu singura sunt mai pacatoasa intre fiicele lui Israel!Eu singura mai defaimata decat toate,intre femei.Toate isi poarta rodul pantecelui pe mainile lor,toate de fiii lor se mangaie,iar eu sunt straina de acea mangaiere.Vai mie,Doamne!Eu,pacatoasa singura m-am saracit de facerea de roade.”Tu,Cel ce ai dat Sarei la batranete fiu pe Isaac,Tu,Cel ce ai deschis pantecele Anei,mama lui Samuil,proorocul Tau,cauta acum spre mine si asculta rugaciunile mele!Stii ocara nerodirii,deci singur sa-mi dezlegi durerea inimii mele si sa deschizi jgheaburile pantecelui si pe cea neroditoare sa o arati roditoare.Stim ca rugaciunile lor au fost ascultate ,ca Sfanta Ana a zamislit si mai apoi a nascut-o pe fecioara Maria,Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu.
  Sfinte Mare mucenic Efrem,noi nu avem nici credinta si nici rabdarea Sfintilor Ioachim si Ana,dar avem nadejde in ajutorul rugaciunilor tale.Mare este darul nasterii de prunci si mult se bucura parintii de copiii lor.Dar,din pricina pacatelor noastre ,noi suntem lipsiti de aceasta bucurie.Stim ca multe femei ,care erau apasate de felurite boli ,si carora doctorii le spusesera ca pantecele lor vor ramane sterpe,s-au rugat tie si au primit ceea ce cerusera.Cine poate spune veselia lor,cand au vazut pruncii veniti pe lume dupa rugaciuni fara numar?Sau cine poate spune veselia barbatilor care,desi aflasera de la doctori ca nu vor putea avea copii,au crezut mai mult in sprijinul tau decat in stiinta acelora?Si noi credem ca ne poti ajuta,chiar daca rabdarea noastra s-a imputinat si credinta noastra este putina.”Da-le lor pantece sterp si sani fara lapte”le-a blestemaat proorocul Osea pe femeile israelitilor care au parasit legea lui Dumnezeu.Sa nu cada si peste noi pedeapsa Dumnezeiasca ,ci,stiindu-ne pacatele ,sa ne curatim sufletele prin pocainta.Roaga-te pentru noi,Sfinte Efrem,ca,indreptandu-ne viata ,sa primim si bucuria de a avea copii.Si,daca ii vom avea,sa ii crestem in dreapta credinta ,fiindu-le pilda de vietuire crestineasca.Iar daca,din pricini nestiute de noi ,Dumnezeu ne va lasa lipsiti de acest dar,roaga-te sa mergem pe calea rugaciunii ,pe calea cea ingusta care duce in Imparatia Cerurilor.
  Intareste-ne Sfinte,ca in viata sa nu cautam voia noastra,ci voia dumnezeiasca,si in tot locul sa Ii aducem lauda Dumnezeului cel iubitor de oameni,Tatalui si Fiului si Sfantului Duh,acum si pururea si in vecii vecilor Amin.

  Rugaciune catre Sfantul Efrem pentru cel bolnav
  Sfinte Efrem,mare mucenice al lui Hristos,asculta acum putina noastra rugaciune pentru cel incercat de boala.Venim la tine ca la un doctor ceresc,crezand ca vei primi cererea noastra si vei usura suferintele lui.Ai spus ca ai leacuri pentru toate felurile de boli,si pentru aceasta nadajduim ca iubirea ta de oameni nu s-a imputinat.Cine poate spune multimea minunilor tale ?Cine stie cati suferinzi au aflat izbavire prin rugaciunile tale ?
  Ajuta-l Sfinte Efrem,ajuta-l.Roaga-te lui Hristos Dumnezeu pentru el si ,daca ii este de folos sa fie tamaduit degraba,fa sa se intample aceasta spre slava lui Dumnezeu .Iar daca ii este mai de folos sa duca mai departe crucea bolii,ajuta-l sa rabde fara sa carteasca ,ca sa primeasca luminoasa cununa a rabdarii.
  Da,Sfinte Mucenice Efrem,tu ai rabdat suferinte de nedescris ,iar viata noastra este plina de desfatari,dar chiar daca suntem pacatosi si intinati prin tot felul de patimi,indraznim a ne ruga tie.Caci nu pentru noi ne rugam tie,sfinte,ci pentru bolnavul acesta pe care suferintele l-au ingenuncheat.Fii lui pazitor,povatuitor,ocrotitor si tamaduitor ,ca sa iti multumeasca cu inima smerita si sa il slaveasca pe Dumnezeul care te-a acoperit cu Harul sau,aratandu-te mare facator de minuni,in vecii vecilor.Amin !

 15. candet zice:

  scuze,am trimis in copie de 2 ori acest acatist!
  din dorinta de a fi de ajutor si celor care nu au gasit cartea in care se gaseste acatistul
  acestui Sfant Mucenic

 16. marian zice:

  AM si eu o intrebare: unde ne putem caza pentru manastirea Sf Efrem cel nou? Cazeaza manastrirea sau gasim prin apropiere vreun hotel? va multumesc.

 17. Anca MARIA zice:

  Multumim pentru Acatistul pentru copii, pentru bolnavi si pentru adresa.

  Sf. M.Mc. Efrem Cel Nou sa va iubeasca si Maica Domnului sa va aiba vesnic in paza si mila Sa. Amin.

 18. Partenia zice:

  Mai multe informatii despre Sfantul Efrem cel Nou – MARELE MUCENIC din Nea Makri, Mare Tamaduitor, Grabnic Ajutator intru toate nevoile, SALVATORUL celor DEZNADAJDUITI, OCROTITORUL celor DEPENDENTI de DROGURI si Mare Facator de minuni !!! – gasiti pe situl

  http://sfantul-mare-mucenic-efrem-cel-nou.blogspot.com/

  – pentru a intra pe acest site puteti face click pe numele meu (Partenia).

  Pe acest site gasiti MINUNILE Sfantului Efrem cel Nou, Viata si Patimirile sale, ICOANE ale sale, informatii despre darurile sale deosebite si despre marea sa putere facatoare de minuni, despre infatisarea sa, despre Sfintele sale MOASTE si despre Sfanta sa MANASTIRE din Nea Makri – gasiti si ADRESA manastirii, precum si HARTA EXACTA care va arata cum puteti ajunge la acesta Sfanta Manastire.

  Veti gasi de asemenea informatii despre CE TREBUIE SA FACETI pentru a primi ajutorul |Sfantului Efrem cel Nou din Nea Makri. Gasiti de asemenea pe acest site RUGACIUNILE catre Sfantul Efrem cel Nou – Acatistul si Paraclisul sau, si informatii despre CARTEA sa, aparuta la Editura Sofia. Tot pe acest site gasiti si informatii despre modul deosebit in care au fost descoperite Sfintele Moaste ale sfantului Efrem cel Nou, precum si resurse despre Sfantul Efrem cel Nou.

  Sfantul Efrem cel Nou este intr-adevar un Mare Sfant Facator de minuni, care le vine intotdeauna in ajutor tuturor celor care i se roaga cu multa credinta si dragoste.

  In CARTEA despre Sfantul Efrem cel Nou se dezvaluie faptul ca Sfantul Efrem cel Nou este nemultumit de faptul ca este cunoscut de foarte putina lume, deoarece despre alti Sfinti s-a scris foarte mult, iar despre el foarte putin. Fiind un Sfant atat de mare si atat de puternic – datorita chinurilor ingrozitoate pe care le-a suferit pentru marturisirea Credintei Ortodoxe -, Sfantul Efrem cel Nou ar fi bine sa fie cunoscut de cat mai multi oameni, mai ales datorita faptului ca actiunea sa binefacatoare se rasfrange asupra tuturor felurilor de probleme si nevoi: vindecari bolile incurabile (CANCER, epilepsie, leucemie, paralizie, orbire, diabet, hemoragii, amnezie, boli ale inimii si ale creierului, piatra la rinichi, polinucleoza, insuficienta hepatica, dureri de cap, oase, ochi, stomac etc), salvari din tot felul de primejdii (sinucidere, accidente, foc, inec, furtuni, operatii, coma, de pe patul de moarte, dependenta de droguri), ajuta in procese, rezolva probleme legate de acte, de calculatoare, izgoneste demonii, intareste credinta.

  Il puteti ajuta pe Sfantul Efrem cel Nou sa se faca cunoscut recomandandu-l cat mai multor oameni care se afla in nevoi.

  • Sorin zice:

   Hristos s-a inaltat!

   Sfinte Mucenice Efrem cel Nou din Nea Macri, salvatorul celor deznadajduiti, salveaza-ma si pe mine din primejdie.

 19. daniela isac zice:

  Sfinte mare mucenice Efreme roaga-te lui Dumnezeu pt. noi robii tai: Tomita, Mariana si George-Ioan, pt.izbavirea de patimi si intoarcera dintru nesanatate in sanatate. Multumim mult pt. acatist.

  • Mirela Maria zice:

   Multumim lui Dumnezeu pentru darurile minunate pe care ni le trimite.Un astfel de dar a fost si pentru mine Sfantul Efrem cel Nou, pe care „l-am cunoscut”chiar acum in acest an, in ziua de Rusalii. Fiind la manastirea din localitatea noastra, impreuna cu sotul, am intrat in magazinul cu obiecte bisericesti, fara ca cauta ceva anume, si uitandu’ma pe acolo, pasii m-au condus direct la cartea sa „Noi minuni ale Sfantului Efrem cu copii nascuti se nenascuti „, exact ceea ce aveam nevoie atunci, pt.ca imi doresc un copil. Necunoscand si nestiind nimik despre acest mare sfant, am luat cartea fara sa stau pe ganduri. Noaptea l-am visat pe Sf.Efrem ca statea in fata mea, avand in mana o lumina puternica si aratandu-mi un simbol.
   Multumesc Sf.Efrem cel Nou ca mi te-ai descoperit si iti promit ca te voi vizita la tine acasa, sa iti multumesc personal pentru darul de a avea un copil.

 20. dana perianu zice:

  Multumesc Sf Efrem pt ca in urma rugaciunii catre acesta a ajutat ca ochiul fiului meu de numai 6 saptamani sa nu mai curga. Am aflat despre acest sfant citind cartea despre Sf Nectarie – Minuni in Romania, postfata editorului. Pe fiul meu il cheama Nektarios Marius deoarece rugaciunile catre Sf Nectarie si catre Fecioara Maria au ajutat mult familia mea.
  Multumesc inca odata Bunului Dumnezeu, lui Isus Cristos, Fecioarei Maria si sfintilor pt ajutorul primit.
  Doamne ajuta.

  • magda zice:

   ma bucur nespus si multumesc odata cu dv si eu SFANTULUI EFREM SI SF NECTARIE SI TOTODAT BUNULUI DUMNEZEU PENTRU TOATE BINEFACERILE SALE.ASA ESTE MULT FACE RUGACIUNEA NOASTRA INAINTEA SFINTILOR GRABNICI AJUTATORI.SI NOI AM FOST MANGAIATI SI AJUTATI DE SFANTUL EFREM SI DE SFANTUL NECTARIE.CU ALE LOR SFINTE RUGACIUNI DOAMNE IISUSE HRISTOASE FIUL LUI DUMNEZEU MILUIESTE-NE PE NOI

 21. cincinat zice:

  Ieri, 20.012013 am aflat şi eu pentru prima dată de acest minunat Sfânt al lui Hristos, Marele Mucenic Efrem cel Nou, iar astăzi căutând pe net am descoperit minunile sale, viaţa sa sfântă şi smerită… toate m-au copleşit. În timp ce citeam cu nesaţ, hrănindu-mă şi adăpându-mă din sfinţenia şi bunătatea Sfântului Efrem cel Nou, lacrimile-mi se înnodau în bărbie!Îi mulţumesc Dorinei care mi l-a făcut cunoscut, şi promit la rându-mi să le fac cunoştinţă şi eu altor credincioşi cu acest MARE MUCENIC taumaturg!

 22. zegheanu dumitru zice:

  Astazi -28 feb. 2013- am aflat si eu de acest Mare Sfant,aproape necunoscut,al spatiului ortodox,Sfantul Efrem cel Nou din Nea Macri,Grecia.Ma bucur ca am aflat de existenta lui,sper sa ajute multi oameni care au nevoie si printre ei si pe mine,care sunt bolnav de inima,am cateva portiuni din arterele coronare, infundate.Am mai suferit si alt necaz mare,in sensul ca un om rau si lacom m-a pacalit de multi bani,munciti de noi si de copiii nostri,bani pe care i-am dat cu incredere ca sa ne faca o constructie,de fapt o extindere.Chinurile prin care a trecut Sfantul Efrem,sangele lui nevinovat ce a curs pentru dragostea fata de bunul Dumnezeu si fata de Isus Hristos,m-au impresionat si m-au miscat mult.Stiu ca multi credinciosi au indurat chinuri ingrozitoare,indeosebi in timpul romanilor,pana laConstantin si Elena.Doamne,ajuta-ne pe toti!

 23. zegheanu dumitru zice:

  Vreau sa ma rog si eu la acest mare sfant,Sfantul Efrem cel Nou.Sper si cred ca-mi va asculta rugaciunile,de a mijloci ca Bunul Dumnezeu sa-si indrepte privirea spre un pacatos ca mine si sa ma ajute,la inima,in sensul ca am portiuni din arterele coronare blocate,astupate cu depuneri,stenoze si care imi fac viata grea.Sigur ca tin regim si iau tratament,dar sper si cred intr-o minune divina,in mana lui Dumnezeu,cred.Boala mea e avansata,am nevoie de o interventie sofisticata,undeva in occident,dar nu am banii necesari pentru asta.Pe deasupra m-a mai pacalit si un om rau si lacom,un om fara suflet,m-a lasat fara banii pe care i-am dat sa ne faca o constructie,o prelungire.Banii pe care mi i-a luat acest om de nimic,au fost bani munciti de noi si de copiii nostri,cu mare truda.Sigur ca ne rugam cu mare speranta la Sfantul Efrem cel Nou din Nea Macri sa faca o minune sa ne vina inapoi banii nostri facuti cu multa greutate.Sunt atat de multi oameni necajiti,in tara asta a noastra!As vrea ca Sfantul Efrem cel Nou,sa-i ajute pe toti iar la urma si pe mine,sa-mi refac cat de cat sanatatea!

 24. maria zice:

  SFINTE MARE MUCENICE EFREM ROAGATE PENTRU FAMILIA MEA IN DIFICULTALE PENTRU STELA FICA MEA SI RAMONA CU FAMILIA PENTRU SOTUL MEU TIBERIU ..SCOATEL DIN PATIMA ALCOOLULUI SI PE MINE PACATOASA MARIA DA-MI CREDINTE SI FAPTE BUNE ! AMIN, MULTUMESC !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s