NASTEREA MAICII DOMNULUI. ETIOPIA, 9 MAI

Nasterea Maicii Domnului este sarbatorita in Etiopia in 9 mai, numele festivalului este Ginbot Lideta Le Mariam.

Conform traditiei si cartilor sfinte, Maria s-a nascut pe cand tatal sau Ioachim avea 90 de ani, iar mama sa Ana avea 70 de ani.

Atunci cand mama sa a fost insarcinata in 6 luni, pantecele sau a facut miracole, cum sunt invierea din morti si vindecarea unor bolnavi.

Cand Maica Domnului s-a nascut, intreaga creatie a Domnului s-a bucurat, mai putin diavolii.

Noi crestinii etiopieni suntem foarte fericiti si ne reamintim in fiecare an de Nasterea Maicii Domnului, in data de 9 mai, pentru ca suntem convinsi ca daca nu exista Maica Domnului, nu exista crestinismul.

Festivalul incepe la biserica devreme in ajun, la ora 10:00 si continua pana la doua zi, la ora 09:00 dimineata. Ceremonia dureaza pana la miezul noptii. In casele oamenilor este petrecere: ceremonie a cafelei, se mananca si se bea.

Dupa cina, satenii sacrifica impreuna oile si deschid cuvintele anului trecut. Aceasta inseamna ca anul trecut am spus in fata oamenilor problemele si necazurile , cererile mele catre Maica Domnului. Daca acum s-au rezolvat, s-au indeplinit, deci daca Maica Domnului m-a ajutat, acum dupa un an eu ofer bisericii un dar si ceremoniei de asemenea un alt dar. Fiecare ofera ceea ce a promis, atunci cand a facut cererea.

Seara, oamenii danseaza si sarbatoresc, fericiti ca participa la sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului, cea care ni l-a nascut pe Atotputernicul Iisus!

Video, Ginbot Lideta Le- Mariam, 2005:

Aseged Tesfaye, Gondar, Etiopia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s