Bethleemitsa, singura icoana in care Maica Domnului zambeste!

Palestina (2)

Daca vreti sa vedeti cum arata o biserica din sec 4, singura ramasa in picioara ca atare din cele construite de Imparateasa Elena in Tara Sfanta (imparateasa a Imperiului Roman de Rasarit), atunci mergeti la Bethleem! In cate biserici de secol 4, integral functionale, ati pasit pana acum?!

„Acestia sunt de.ai nostri!” au exclamat persii in anul 604, cand au invadat Tara Sfanta, au pus la pamant toate bisericile crestine si au ucis mii de calugari… Dar in Biserica Nasterii din Bethleem au vazut mozaicurile cu Cei Trei Magi, imbracati in haine persane – si au hotarat ca pe aceasta nu se face s.o distruga! A fost sansa acestei biserici, de a ramane singura intacta peste veacuri, din sec 4 pana azi!

Altarul Bisericii Nasterii din Bethleem e construit peste pestera in care S.a nascut Pruncul Iisus, iar la intrarea in pestera se afla Icoana Maicii Domnului Bethleemitsa, mare facatoare de minuni!

Cand o vezi asa zambitoare si rotunda la fatza, ca o tanara mamica ce abia a nascut – cum sa nu-ti pleci genunchii, pentru a te ruga ei, maicii Lui Dumnezeu, pentru proprii tai copii?

Iar daca ai bucuria de a participa dimineata devreme, de la ora 6, la Sfanta Liturghie care se oficiaza (zilnic) in micuta pestera in care S.a nascut Iisus, inevitabil te intrebi: oare cum L.a cuprins Maicuta Domnului pe Dumnezeu Cel Necuprins in pantecele sau ?!! Si cum de I.a cuprins pestera de la Bethleem impreuna, in locasul de sub pamant in care acum abia incap vreo 50 – 60 de persoane?!

Maria Chirculescu,

Miriam Turism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s