Haideti la manastirea din nori. Sf Ilie Berzunti

Duminica 14 mai 2017 (ora 8 diminata)

De la baza muntelui si pana in varf, pe cel mai inalt platou locuit din Carpatii de Curbura ai Judetului Bacau, se fac doar 45 de minute; pe jos, cu cizme de cauciuc (ca dupa sezon de ploi interminabile), pe o carare ingusta abia vizibila printre brusturi si iarba necosita, intersectata de paraiase alimentate de apa cazuta de curand din cer. Salamandrele sunt la ele acasa, ca si melcii cu sau fara cochilii. Un fel de mini-jungla, aparent de speriat pentru calatorul urban (venit din Pitesti, Brasov, Comanesti), insa usor de imblanzit – daca te incumeti sa pornesti cu credinta catre Manastirea Sfantului Ilie Berzunti, pentru Sfanta Liturghie!

Patru torturi (de la cofetarii de mare clasa), leustean in rucsac si diverse alte lucruri trebuiau sa ajunga in stare buna sus, la manastire! 🙂

In racoarea diminetii de mai, spre varful versantului, apare ceata: adica norii care stau asezati comod pe platoul Manastirii Sfantului Ilie!

Imediat cum intram in curtea manastirii, peisajul se schimba total: am ajuns chiar in nori! Suna toaca, bat clopotele  – trebuie sa intram repede in paraclis, deja este ora 9 si trebuie sa inceapa Sfanta Liturghie!

La final, Parintele Isaia ne-a binecuvantat si a ”dezlegat” si misterul celor 4 torturi: Andrei (Brasov) si Florina (Comanesti) si-au serbat aici ziua de nastere, iar alte doua persoane au adus multumire Maicii Domnului pentru ajutorul primit (una a promovat examenul de soferi cu nota 10, cealalta s-a intors cu bine de peste mari si tari!).

Dovada ca de aici, de la punctul de intersectie dintre pamant si cer, rugaciunile Parintelui Isaia ajung cu siguranta la Domnul!

Sarutmana, Parinte Isaia! Si… pe curand!

20170514_140931

A consemnat Maria Chirculescu, Miriam Turism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s