URALI, Eparhia de Orsk si Gai: BALUL INTAMPINARII DOMNULUI

Urali: BALUL INTAMPINARII DOMNULUI, Eparhia de Orsk si Gai 

PS Irineu, ieromonahul moldovean numit din anul 2011 Episcop de Orsk si Gai, in sudul Uralilor, este nimeni altul decat Parintele Irineu, ghidul pelerinilor romani din Moscova intre anii 2004-2011!

Cei care l-au cunoscut atunci stiu ca Parintele Irineu era reprezentantul Mitropoliei Moldovei la Moscova si singurul preot care slujea in limba romana, in capitala Federatiei Ruse! Il veti recunoaste in fotografiile recente (din 16 februarie 2017), facute cu ocazia Balului Sretensky (Intampunarea Domnului) in Eparhia de Orsk, pe care o pastoreste!

Profesor indragit, obisnuit sa lucreze cu grupuri mari de copii si tineri, PS Irineu isi puncteaza activitatea de episcop misionar in zona de intersectie dintre Europa si Asia, cu activitati educative, culturale si misionare de mare impact emotional.

Ultima dintre acestea: Balul Sretensky, organizat de Episcopie impreuna cu Institutul de Stiinte Umaniste si Tehnice din Orsk, bal desfasurat la Teatrul Dramatic din Orsk si care marcheaza atat marele praznic al Intampinarii Domnului, cat si Ziua Mondiala a Tineretului Ortodox!

16 februarie 2017: au fost impreuna 300 de participanti, care, in haine de gala, s-au bucurat sa invete eticheta balurilor secolelor trecute, au ales prin vot cea mai buna pereche de dansatori, iar 16 dintre cei mai buni studenti au primit certificatele de bursieri ai episcopiei.

Pe cand si in Romania astfel de evenimente culturale si educationale, sub egida Bisericii?

Sursa (in limba rusa): AICI

Maria Chirculescu, Miriam Turism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s