SUA si ALASKA : America Ortodoxa! 25 aug – 6 sept 2016 (12 zile) 1550 euro+avion

25 Pelerinaj Alaska, feb 2009 278 (600x800)

Icoana Sf Gherman din Alaska in padure, Spruce Island (Insula Pinului), Alaska

PROGRAM:

Z1 – 25 aug joi: spre ALASKA

Zbor catre Anchorage / Alaska, se ajunge in aceeasi zi la ora 10:45 (ora locala). Cazare in Anchorage hotel 3*, timp liber: acomodare cu fusul orar, shopping, odihna.

Anchorage este cel mai mare oras al Statului Alaska (280.000 locuitori – 45% din cei 627.000 locuitori din Alaska), dar capitala statului este Juneau (31.000 locuitori).  Datorita situarii sale in apropierea oceanului, clima din Anchorage este mai putin aspra decat cea de pe continent, acolo unde sunt munti de pana la 6.000 m altitudine.

 

Z2 – 26 aug vineri: ANCHORAGE , SEWARD

Astazi prospectam zona Anchorage – Seward:  Golfului Turnagain (Turnagain Arm), Alaska

Train_Turnagain2

Sea Life Center – centrul oceanographic de la Seward. Exit Glacier – principal atractie din Kenai Fjords National Park, Alaska Wildlife Conservation Center – gradina zoological cu animale salbatice specific zonei. Seara ne intoarcem la Aeroportul Anchorage, zbor spre Kodiak la ora 21, cazare la Kodiak, hotel 3*.

 

Z3 – 27 aug sambata: KODIAK

Insula Kodiak, cu suprafata sa de 9,200 kmp, este a doua insula ca marime a SUA si a 80a din lume, ca dimensiune. Insula vulcanica este locuita doar la tarmuri, cea mai mare parte a suprafetei fiind acoperita de paduri, fara drumuri de acces. Este cunoscuta pentru ursul brun Kodiak ( aprox 2000 de exemplare vietuind in stare libera), la maturitate ursul Kodiak atingand si 3 m inaltime, in pozitie bipeda. Cu o fauna bogara, incluzand si specii de somon si de crab gigant (king crab), Insula Kodiak este raiul pescarilor, vanatorilor, dar si al fotografilor din intreaga lume! 

Vizita la Catedrala Sfintei Invieri din Kodiak, inchinare la moastele Sf Gherman din Alaska, primul sfant orthodox al contientului nord-american (1756-1837). Asa cum vom constata, prezenta si influenta Sf Gherman in viata localnicilor este foarte puternica, de fapt Sf Gherman este gazda noastra pe aceasta insula! Inchinarea la sfintele sale moaste este o mare binecuvantare!

Dupa-amiza, programe optionale ( fiecare dintre acestea se organizeaza pt minim 2 persoane):

4c36fa_baa3a6b328b54c3e973f2cece4341c38

  • 4 ore cu ursii Kodiak – tur cu elicopterul, 4 ore in interiorul insulei, zona montana, pentru a observa si fotografia viata ursilor Kodiak in mediul lor natural. Pret: 550 usd/ pers.
  • Tur de o ora cu elicopterul desupra insulei Kodiak – peisaje spectaculoase, micile comunitati locale, activitatea de pescuit si observarea animalelor salbatice si a vietii marine, pe traseul parcurs. Pret: 325 usd/persoana.
  • Tur de 2,5 ore cu elicopterul desupra insulei Kodiak -peisaje spectaculoase, micile comunitati locale, activitatea de pescuit si observarea animalelor salbatice si a vietii marine, pe traseul parcurs. La mijlocul perioadei de zbor, coborarea pe o plaja, se serveste o gustare. Pret: 425 usd/persoana.
  • Jumatate de zi la pescuit, cu observarea vietuitoarelor marine ( orele 16 – 21). Pret: de la 250 usd/ persoana
  • Croaziera cu cina – se servesc 4 feluri de mancare in timpul acestei croaziere, care include turul insulelor Woody si Long Island. Se poate observa viata animalelor marine, chiar si a balenelor, Pret: 175 usd/persoana (2-6 pers)

Cazare la Kodiak, hotel 3*.

 

Z4 – 28 aug duminica, ADORMIREA MAICII DOMNULUI (stil vechi): KODIAK

Dimineata participam la Sf Liturghie in Biserica din Kodiak. Dupa-amiaza, continuam programele optionale, sau intalnire cu comunitatea ortodoxa de la Academia Sf Inochentie / St Innocent’s Academy ( scoala particulara ortodoxa, pentru tineri aflati in situatie de risc). Cazare la Kodiak, hotel

 

Z5 – 29 aug luni, Taierea Capului Sf IOAN BOTEZATORUL (stil nou): SPRUCE ISLAND

Participare la Sf Liturghie. Locuitorii din Alaska sunt convinsi ca Sf Gherman hotaraste daca sau cand un pelerine va ajunge in Insula Pinului / Spruce Island si in functie de acesata se schimba starea vremii si a Oceanului Pacific de Nord (de obicei instabile).

pelerinaj-alaska-feb-2009-250-monks-rock-si-p-adrian

Noi ne propunem sa organizam o croaziera cu barca cu motor si sa vizitam: Nilus Island, metoc de maici al Manastirii Platina (pustnici ortodocsi in apele oceanului) si Spruce Island, insula pe care a locuit Sf Gherman in ultimii ani ai vietii sale. Retur in Kodiak, cazare.

Nota: in functie de situatia vremii si posibilitatea de navigare pe Oceanul Pacific (pentru Spruce Island), programele din zilele de sambata – duminica – luni se pot schimba intre ele.

 

Z6 – 30 aug marti : ANCHORAGE, SAN FRANCISCO

LA REVEDERE KODIAK! In timpul diminetii, zbor spre Anchorage (o ora), apoi zbor spre San Francisco, ajungem seara la ora 21:00. Transfer la hotel, cazare.

Paul_Reiffer_Photographer_San_Francisco_Bay_Bridge_Cityscape_Treasure_Island_Sunset_Night_Time

 

Z7 – 31 aug miercuri : SAN FRANCISCO

Zi dedicata metropolei San Francisco. Optional, City tour cu autocarul Hop on Hop off      (27 usd), cele mai importante obiective ale orasului, vizitate pe indelete : Str Lombard – strada in zig-zag, considerata cea mai intortocheata si inclinata strada din lume; Podul Golden Gate; casele victoriene, ChinaTown, portul cu restaurante cu fructe de mare etc. Cazare hotel San Francisco.

 

Z8 – 1 sept joi : SAN FRANCISCO, Sf IOAN MAXIMOVICI

1JS11 - Copie

Zi dedicata Sf Ioan Maximovici, unul dintre cei mai mari sfinti ai sec XX, mare factor de minuni: inchinare la sfintele moaste in Biserica Bucuria Tuturor Necajitilor (ruseasca), vizita la biserica veche si la casa sfantului (orfelinat). Dupa-amiaza, plecare spre Platina, cazare in zona, hotel 3*.

Z9 – 2 sept vineri : PLATINA

Pr Seraphim Rose - Copie

Vizitarea Manastirii Sf Gherman din Alaska de la Platina, California (zona montana). Sfanta Liturghie in ziua trecerii la Domnul a Parintelui Serafim Rose (1934 – 2 sept 1982), unul dintre cei mai mari apologeti ai ortodoxiei nu numai din America, ci din intreaga lume.

Retur la San Francisco, cazare.

 

Z10 – 3 sept sambata : Zbor spre PHOENIX

Dimineata libera. La ora 13:20 zbor spre Phoenix Arizona (2 ore), apoi plecare spre manastirea Sf Antonie cel Mare, cazare. Participare la slujba de noapte, probabil in prezenta Parintelui Efrem.

Cuviosul Efrem (Filotheitul) din Arizona (nascut in anul 1927) este unul dintre cei mai renumiti parinti ortodocsi ai lumii contemporane, singurul ucenic de chilie al lui Gheronda Iosif Isihastrul (+1959), langa care s-a nevoit 12 ani. Arhimandrit, fost staret al Manastirii Filotheu din Muntele Athos, Parintele Efrem a ctitorit in America de Nord 19 manastiri ortodoxe, iar in prezent vietuieste la Manastirea Sf Antonie cel Mare din pustiul Arizonei. In mijlocul zonei desertice, in care cresc doar cactusi, Manastirea Sf Antonie este nu doar o oaza de ortodoxie, ci chiar o oaza veritabila, cu livezi de portocale si gradini arteziene – dovedind o data in plus adevarul si puterea Dreptei Credinte! 

efrem-filotheitul-arizona (1)

 

Z11 – 4 sept duminica : MAN. SF ANTONIE CEL MARE, PHOENIX

Zi dedicate Manastirii Sf Antonie cel Mare, Arizona. Posibila intalnire cu Pr Efrem. Cazare la manastire.

 

Z12 – 5 sept luni : Spre  ROMANIA

Dimineata, zbor spre Romania. Se ajunge la Bucuresti in data de 6 august 2016.

———————————————————————————————————————

 

Calcul de pret, program de 12 zile: Alaska, San Francisco, Arizona (in euro)

Nr persoane in grup 30 25 20 15 10
Pret program 1550 1630 1750 1950 2360
Avion Buc/ SUA / Buc 1230 1230 1230 1230 1230
Curse interne SUA 610 610 610 610 610
Total pret estimat 3390 3470 3590 3790 4200

  

Preturile curselor de avion sunt estimate la data de 23 dec 2015. Preturile reale vor fi cele valabile la data achizitiei. Paritate:  1 euro = 1,1 usd.

Pentru persoanele care nu au resedinta in Romania: biletele pentru cursele externe pot fi achizitionate individual,  dar numai dupa consultarea agentiei de turism – in scopul respectarii stricte a programului propus.

Avans necesar inscrierii : minim 600 euro . Avansul nu cuprinde contravaloarea biletelor de avion (este necesar garantarii serviciilor contractate pentru grup).

––––––––––––––––––––––-

PRET: 1550 euro + avion, pt grup de 30 pers.

Pentru grupuri mai mici :

1630 euro+avion ( 25-29 pers)

1750 euro+avion ( 20-24 pers)

1950 euro+avion ( 15-19 pers)

2360 euro+avion ( 10-14 pers)

Cost estimat bilete avion:

1225 euro pt Bucuresti/Frankfurt/Anchorage si Phoenix/Seattle/Frankfurt/Bucurest 

610 euro pt 4 curse interne SUA

 

PRETUL CUPRINDE: 

– Parcurgerea obictivelor, cu exceptia programelor optionale (se platesc separat)

– Cazari 9 nopti in hotel3*

– Transport pe durata programului

– Transport cu barca cu motor pe ocean (ziua  5)

– Asistenta turistica si religioasa in limba romana

 

PT CARAVANA TURISTICA: 

Familiile / mini-grupurile care doresc sa parcurga acest program cu masini inchiriate in SUA (soferi cu permis de conducere international) sunt rugate sa exprime aceasta optiune la inscriere.

Agentia de turism suporta cheltuielile de transport  (inchiriere, combustibil) strict pe traseul programului, cu coditia ocuparii maxime a fiecarui autoturism (daca aveti locuri libere, completam cu alte persoane inscrise in program).

 

PRETUL NU CUPRINDE: 

– Formalitatile pt obtinerea vizei si taxa de viza. Viza se obtine individual, la ambadasa SUA.

– Transportul cu avionul, atat pe rutele externe cat si pe rutele interne / SUA

– Programele optionale din  Kodiak ( zilele 3 si 4) si San Francisco (ziua  7)

– Cheltuielile aferente  Manastirii Sf Antonie din Arizona ( transfer  aeroport/ manastire/ aeroport si cazarea la manastire). Agentia de turism organizeaza vizita, dar serviciile se platesc direct la manastire.

– Bilete de intrare la obiectivele turistice , taxa foto/video

– Masa : pranzul si cina

– Asigurare medicala, asigurare storno ( le poate furniza agentia de turism, la momentul inscrierii)

– Tipsuri la hotel (obligatoriu in SUA)

– Cheltuieli personale si orice alte cheltuieli necuprinse la rubrica Pretul  cuprinde

–––––––––––––––––––––-

 

ZBORURI EXTERNE:

25 Aug:Bucuresti / Achorage, Condor

Bucuresti/ Frankfurt, 06:10/ 07:45 (durata 2h35 min)

Frankfurt / Anchorage, 11:15 / 10:45 (durata 9h40min)

 

05 Sept: Phoenix / Bucuresti, Condor

Phoenix / Seattle, 08:05 / 10:49 (durata 2h44 min)

Seattle / Frankfurt , 16:00 / 11:25 (durata 10h25min)

Frankfurt / Bucuresti, 14:10 / 17:25 (durata2h15min)

Se ajunge in data de 6 Sept.

  

ZBORURI INTERNE:

26 Aug: Achorage / Kodiak

30 Aug: Kodiak / Anchorage

30 Aug: Anchorage / San Francisco

03 Sept: San Francisco/ Phoenix Arizona

–––––––––––––––––––––––

PENTRU INFORMATII SI ISNCRIERI:

MIRIAM TURISM 

Phone: 004-0723-645-180

004-0722-220-631

Email: miriamturism@yahoo.com

Site: http://www.miriamturism.ro

Facebook: MiriamTurism

Skype: maria chirculescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s