SRI LANKA, INDIA, NEPAL, TIBET (5 – 25 oct 2012)

SRI LANKA, INDIA, NEPAL, TIBET (5 – 25 oct 2012)

Pornind pe urmele Sf Apostol Toma…

––––––––––––––––––––––––-

PROGRAM 1, SRI LANKA  ( 4 zile, intre 5 – 8 oct 2012)

Sf Apostol Toma si-a inceput misiunea de increstinare a Indiei pornind din Insula Ceylon, actuala Sri Lanka. Vom incepe si noi „expediatia” noastra asiatica pornind din Sri Lanka, escaladand insa acel uimitor Munte al lui Adam – despre care se stie ca este munte sacru pentru partu religii, inclusiv pentru crestinism (legenda locala spune ca este muntele pe care a ajuns Adam, atunci cand a fost izgonit din Rai…).

Detaliile programului: https://miriamturism.wordpress.com/2012/09/05/week-end-in-sri-lanka-escaladati-muntele-lui-adam/

–––––––––––––––––––––––––

PROGRAM 2INDIA  ( 8 zile, intre 9 – 16 oct 2012)

 

Ziua 1: INDIA, Chennai (9 oct)

Dimineata devreme plecare spre aeroport ( mic dejun matinal sau la pachet), zbor catre Chennai la ora 7.25. Bine ati venit in India! Intalnire cu ghidul, transfer la hotel in Chennai.

Chennai (4,6 mil locuitori), capitala provinciei Tamil Nadu. Vechea denumire: Madras. In acesta zona, in anul 70 a fost martirizat Sf Apostol Toma ( care a propavadut in India intre anii  52 si 70).

Importanta zona administrativa, militara si economica, initial condusa de diferite dinastii indiene, Madras este cucerita de portughezi in anul 1522, cuceritorii construind aici portul Sf Toma. In 1612 olandezii se stabilesc in nordul zonei, pentru ca in 1630 o companie engleza sa cumpere teren si cu acordul oficialitatilor, sa construiasca peste un an Fortul Sf Gheorghe, nucleul viitorului oras colonial englez. In anul 1746 Fortul Sf Gheorghe si Madras sunt capturate de francezi, pt ca in 1749 englezii sa recucereasca Madrasul, pe care il vor fortifica ( va fi atacat si de sultanii otomani) si il vor transforma intr-un important centru urban si baza navala. Introducerea cailor ferate in India in sec 19 creaza legaturi cu orase importante, precum Bombay si Calcutta, ceea ce mareste importanta comerciala a orasului. Dupa castigarea independentei Indiei in 1947, orasul devine capitala statului Madras, pt ca in anul 1969 statul sa isi schimbe denumirea in Tamil Nadu, iar orasul in Chennai. In prezent economia orasului Chennai este bazata pe productia de  automobile (30% din productia Indiei), servicii software, productie hardwere, servicii de sanatate si finaciare.

Zi de vizita in Chennai. Obiective: Muntele Sf Ap Toma (locul in care a fost martirizat), Biserica Sf Ap Toma – Mylapore, Mormantul Sf Ap Toma, Bierica Sf Maria.

 

Dupa-amiaza, in functie de timp, ne propunem sa vizitam: Fortul Rosu (construit in 1653, folosit in prezent ca Secretariat al Guvernului); Kapaleeshwar – cel mai vechi templu din Chennai, este inchinat Lordului Shiva; Parthsarthy este un alt templu important, inchinat Lordului Krishna; Snake Park ( gradina zoologica care adaposteste o larga colectie de serpi si multe alte reptile).  Cazare la Hotel 4* in Chennai.

Ziua 2: Chennai – Calcutta (10 oct)

Dimineata devreme plecare spre aeroport, zbor spre Calcutta la ora 8,10, se ajunge la ora 10,25. Cazare la hotel.

Calcutta, până în 1911 a fost capitala coloniei India Britanică și reședința guvernatorului general al East India Company. În prezent este capitala provinciei federale Bengalul de Vest din India. Cu o populatie de 14,6 milioane de locuitori ( 9920 loc/kmp), Calcutta este a treia zona metropolitana a Indiei si centrul principal de comerț, afaceri și finanțe al Indiei de est și al statelor nordestice. Este sediul Bursei din Calcutta, a doua bursă ca mărime din India. De asemenea orașul este un port major comercial și militar, și conține singurul aeroport internațional din regiune. Deși Calcutta era la un timp capitala Indiei și cel mai dezvoltat oraș, a trecut printr-un declin economic după independența statului din cauza situației politice instabile și creșterii mișcărilor sindicale, îmsă, din anii 1990 încoace, economia orașului a redevenit dinamică din cauza liberalizării economice din India și alegerea unui Ministrul Șef reformist.

Întreaga zi o dedicam Calcuttei – city tour, care ne va face cunostinta cu gloria Bengalului! Vom vizita: Piata de Flori, o piata unica en-gros, situata pe malul Gangelui, in apropierea celebrului pod Howard Bridge; cladirile de patrimoniu din Piata Dalhousie; casa memoriala a Maicii Tereza – celebra misionara crestina a secolului XX – carterul general al Misionarelor Caritatii; Victoria Memorial, Catedrala Sf Pavel, Templul Kalighat Kali. Vizitam apoi celebrul Dakshineswar Kali Temple, intemeiat in anul 1847 de catre Rani Rashmoni, un mistic bengal din sec 19; templul are 12 altare si este iunconjurat de o curte imensa, in care de asemenea se afla alte 12 temple inchinate Zeului Shiva. Cina si cazare la hotel 4* in Calcutta.

Ziua 3:  Calcutta – Delhi .(11 oct)

 

Dimineata plecare spre aeroport, zbor spre Delhi la ora 8,45, se ajunge la Delhi la ora 10,45. Transfer la hotel. Toata ziua dedicata city-tour Delhi: Poarta India, Palatul Prezidential, Templul Lotus, turnul Qutab Minar – cel mai inalt minaret de caramida din lume etc Cina si cazare Hotel 3-4*.

Delhi, străveche așezare indiana, a fost dezvoltată ca oraș din secolul 11; in prezent capitala Indiei, are o populatie de 11,5 milioane locuitori. Este format din orașul vechi Shahjahanabad și orașul nou, New Delhi (construit în 1911).  Este principalul centru politic și administrativ al țării, nod important de comunicații, mare centru financiar și comercial; aeroportul internațional Palam. Sunt dezvoltate industriile bumbacului, tricotajelor, chimico-farmaceutică, constructoare de mașini, încălțămintei, prelucrării lemnului, alimentară și poligrafică. Are o universitate, un institut politehnic, mai multe muzee și teatre, monumente reprezentative pentru diferite perioade ale artei indiene (Coloana de Fier, din secolul 4; Kutb Minar, din secolul 13; Jami-Masjid, din secolul 17; Lal Kila sau Fortul Roșu, din 1683).

Ziua 4: Delhi – Jaipur (12 oct)

Prima jumatate de zi este dedicata orasului Delhi: Vechiul Delhi  ( Shahjahanabad ) – Fortul Rosu, Jama Masjid ( cea mai mare moschee din India), Santi Ban. Dupa pranz plecam spre Jaipur, parcurs de aprox. 5 ore. Cina si cazare la Jaipur, Hotel 3-4*

Jaipur, supranumit si Orasul Roz, capitala statului Rajasthan din nord-vestul Indiei. Fondat in 1727, constructia sa a durat 4 ani, arhitectura fiind in conformitate cu principiile Shilpa Shastra, stiinta arhitecturii indiene. Orasul a fost impartit in 9 parti / blocuri / cartiere, din care 2 cuprind palate si cladiri oficiale, celelalte 7 fiind alocate populatiei rezidente. Ziduri uriase de fortificatii au fost ridicate, impreuna cu cele 7 porti. In 1853, cand Printul de Wells a vizitat Jaipur-ul, intreg orasul a fost pictat in roz, oferind un aspect distinctiv orasului. In  sec 19 orasul creste rapid, de la o populatie de 160.000 locuitori astazi ajungand la 3,5 milioane locuitori.

Ziua 5: Jaipur (13 oct)

 

Excursie matinala la Amber Fort – optional urcarea muntelui catre fort pe elefant

 

Amber Fort – la 11 km distanta de Jaipur, Amber este vechea capitala a statului Rajasthan. Constructia fortului a inceput in anul 1592, iar arhitectura si decoratiile in marmura rosie au fost atat de stralucitor de frumoase, incat au trezit invidia imparatului Jahangir, care a ordonat sa fie daramat tot ceea ce concura cu palatele regale. Constructorul Mirza a acoperit cu stucatura totul, astfel incat reprezentantii imparatului au concluzionat ca totul este o inventie (legenda, confirmate de lucrarile de restaurareactuale).

Dupa amiaza city tour: City Palace / Palatul Orasului – muzeu dar si resedinta regala actuala, care ocupa o mare suprafata, cu gradini si cladiri specifice arhitecturii Rajasthan & Mughal. Observatorul Regal construit de maharajahul Jan tar Mantar in anul 1728 ( in patrimoniul UNESCO – construit din piatra si marmura, acest observator face parte dintr-o serie de 5 observatoare. Cina si cazare la Jaipur, Hotel 3-4*

Ziua 6: Jaipur – Agra (14 oct)

Micul dejun plecam spre Agra cu masina, in drum vizitam Fatehpur Sikri (vechi oras in desert, din vremea dinastiei Mughal), The Buland Darwaza ( cea mai mare poarta din lume, situata la 43 km de Agra, construita in 1601; inscriptia islamica de pe poarta principala, scrisa in persana, spune asa: „ Iisus, fiul Mariei, a zis: Lumea este un pod, treci peste el, dar nu-ti construi casa pe el. Cel care spera pentru o zi, poate spera pt eternitate, dar lumea nu dureaza decat o ora. Petrece-o in rugaciune, restul este nevazut”. Cina si cazare in Agra, hotel 3 – 4*

 

Ziua 7: Agra (15 oct)

Prima mentiune despre Agra apare in faimoasa scriere hindusa Mahabharata, ca padurea Agraban, in apropiere de Mathura. Badal Singh a fondat orasul in anul 1475, dar apogelul sau a fost atins in timpul regelui Akbar, care a facut din Agra orasul artelor, culturii, comertului si educatiei, cand orasul purta numele sau, Akbarabad. Cele mai multe dintre cladirile de astazi au fost construite in stilul Mughal, in a doua jumatate a sec 16 – inceputul sec 17.

 

Dimineata vizitam Taj Mahal, rasarit de soare la Taj Mahal ( o priveliste de neuitat!). Monumentul, simbol al iubirii imparatului Shah Jahan pentru sotia sa Mumtaz Mahal, Taj Mahal „ inceput ca un palat, terminat ca o bijutrerie” este in acelasi timp un simbol al arhitecturii indiene, unul dintre cele mai gratioase si extravagante monumente ale lumii. Vizitam de asemenea Fortul Rosu – multe evenimente legate de constructia Taj Mahal au avut loc aici. In acest fort , Aurangzeb, al treilea fiu al imparatului Shah Jahan si-a exilat tatal, dupa punerea sa sub arest, imparatul petrecandu-si in acest loc ultimii ani ai vietii sale, avand o vedere minunata catre Taj Mahal – mormantul iubitei sale sotii. Dupa amiaza, plecare spre Delhi, cina si cazare hotel 3-4*

Ziua 8: Delhi – Kathmandu (16 oct)

Dupa micul dejun plecare din India.

Zbor spre Kathmandu, capitala Nepalului. Scurt city tour in Kathmandu, dupa-amiaza cina si seara culturala nepaleza. Cazare la hotel 3-4*.

––––––––––––––––––––––––––-

PROGRAM 3NEPAL, TIBET  ( 9 zile, intre 17 – 25 oct 2012)

Detaliile programului:  https://miriamturism.wordpress.com/2012/09/01/nepal-si-tibet-creatie-divina-si-credinta-pagana/

–––––––––––––––––––––––––––

PENTRU VARIANTA COMPLET EDITATA A PROGRAMULUI, VA RUGAM SA NE CONTACTATI.

–––––––––––––––––––––––––––

IMPORTANT: Programul se poate achizitiona integral sau pe module (fragmente), in functie de timpul si bugetul pe care il aveti la dispozitie ( 3 module posibile).

 

Pretul :

 

Program (pret in euro)

15 la 19 pers

11 la 14 pers

8 la 10 pers

7 pers

pt client fidel

SRI LANKA (4 zile)

390

430

480

480

-50

avion Sri Lanka-India

100

100

100

100

INDIA (8 zile)

850

970

1010

1050

NEPAL TIBET (9 zile)

1700

1880

1990

2100

-100

avion din/catre Romania

(pret estimat)

800

800

800

800

 

Total (21 zile)

3840

4180

4380

4530

-150

 

 

Program 1, SRI LANKA:

Pretul include:

 • Desfasurarea programului turistic
 • Cazare 4 nopti la hotel 4* cu mic dejun (mic dejun din ziua a doua)
 • Transport cu mini-van pe toata durata sejurului,
 • Ghid vorbitor de limba engleza si sofer, la dispozitie pt intreaga perioada a sejurului,
 • Toate taxele legale (18%),
 • Viza turistica pt Sri Lanka.

Pretul nu include:

 • Masa de pranz si cina. Supliment pt cina : 15 usd / zi.
 • Taxe de intrare si pt fotografiere la obiectivele turistice;
 • Tipsuri/bacsisuri pt personalul local (15 usd)
 • Cheltuieli personale;
 • Orice alte cheltuieli neincluse mai sus.

 

Program 2, INDIA:

Pretul include:

 • Desfasurarea programului turistic
 • Cazare in hoteluri bune (3* categorie locala) cu mic dejun si cina (dejun optional)
 • Transferurile aeroport-hotel,
 • Transport auto cu mijloace auto turistice, moderne.
 • Biletele de avion Chennai / Calcutta / Delhi / Kathmandu
 • Ghid local vorbitor de limba engleza
 • Insotitor din partea agentiei de turism.

Pretul nu include:

 • Viza turistica ( se ia din tara, prin intermediul agentiei de turism)
 • Biletul de avion Bucuresti – Delhi – Bucuresti
 • Bilete de intrare la obiectivele turistice vizele (estimat 90 usd)
 • Masa de pranz ( estimat 60 euro)
 • Cheltuielile personale,
 • Tipsuri (25 euro),
 • Orice alte cheltuieli netrecute la pretul include

 

 

Program 3, NEPAL, TIBET:

Pretul include:

 • Desfasurarea programului turistic – 9 zile, din care 6 in Nepal si 3 in Tibet.
 • Cazare in hoteluri bune (3* categorie locala) cu mic dejun si cina (dejun optional)
 • Transferurile aeroport-hotel,
 • Transport auto cu mijloace auto turistice, moderne.
 • Biletele de avion dintre Nepal si Tibet ( 2 zboruri trans-Himalaya),
 • Safari in Chitwan
 • Ghid local vorbitor de limba engleza
 • Insotitor din partea agentiei de turism.

Pretul nu include:

 • Biletul de avion Bucuresti – Kathmandu – Bucuresti
 • Taxa de viza turistica pt Nepal (25 usd) si Tibet ( 100 usd)
 • Bilete de intrare la obiectivele turistice vizele (estimat 75 usd)
 • Masa de pranz ( estimat 50 usd)
 • Cheltuielile personale,
 • Tipsuri (30 euro),
 • Orice alte cheltuieli netrecute la pretul include

 

 

MIRIAM TURISM

Romania, Poiana Sarata Nr 244, Jud Bacau

Tel. 0234.337.990 si 0723.645.180

E-mail : miriamturism@yahoo.com,

office@miriamturism.ro

Site: www.miriamturism.ro

Blog: https://miriamturism.wordpress.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s