RUSIA, DIVEEVO: la sarbatoarea Sf Serafim de Sarov ( 1 august 2012)

RUSIA, DIVEEVO: la sarbatoarea Sf. SERAFIM DE SAROV, 1 august 2012!

Sf Serafim de Sarov, Manastirea Diveevo, Rusia

OFERTA SPECIALA

Pret: 599 euro ( autocar, totul inclus !!! )

7 zile / avion sau 11 zile / autocar  (29 iulie – 4 august 2012)

Program:

 

OPTIONAL : vineri 27 iulie 2012, plecare cu autocarul din Bacau,

In dimineata zilei de vineri 27 iulie, plecare cu autocarul pe ruta : Bacau – Suceava – Kiev – Moscova, cu cazare o noapte la Kiev, Hotel Slavutich. Se ajunge la Moscova, Aeroportul Domodedovo la miezul noptii, sambata / duminica. Preluarea grupului sosit cu avionul din Tel Aviv sau din Bucuresti.

 

Ziua 1: duminica (29 iulie 2012): MOSCOVA

Ora 1,50, sosire cu avionul din Tel Aviv sau Bucuresti. Bine ati venit in Rusia! Intalnire la aeroport cu grupul sosit din tara cu autocarul , transfer la hotelul 3* din Moscova. Optiune: cazare la Caminul unei biserici in centrul Moscovei ( pret redus). Odihna.

 

MOSCOVA, capitala Rusiei din anul 1917, oras cu peste 11 milioane locuitori, cu o suprafata de 800 kmp, un oras de tip radial concentric, in centrul caruia se afla Kremlinul ( sediul guvernului) si Piata Rosie.

Dimineata la ora 9, dupa micul dejun, plecare spre centrul Moscovei, la Catedrala Mantuitorului ( cea mai mare catedrala ortodoxa din lume), pentru participarea la Sf Liturghie. Dupa slujba, zi de relaxare cu vizitarea zonei centrale a Moscovei / Piata Rosie (intrari optionale): Kremlin, Catedrala Vasilii Blajenii, magazinul Gum, Parcul Central. Masa de pranz, optional, la o autoservire in Magazinul Gum. Seara la ora 18 plecare spre Serghiev Posad, cazare la hotelul Lavrei Sf Treimi a Sf Serghie de Radonej ( hotel pt arhierei).

Ziua 2: luni (30 iulie 2012): SERGIEV POSAD, SOFRINO

LAVRA SFINTEI TREIMI. Sf SERGHIE DE RADONEJ (1314 – 1392) primul mare sfant al Rusiei, este cinstit de rusi ca şi Sf Serafim de Sarov. Ca duhovnic al domnului Dimitrie Donskoi, Sf Serghie de Radonej il povatuieste pe acesta sa lupte impotriva tatarilor (necrestini) cu credinta in Dumnezeu, dupa care Rusia ca stat este aşezata sub semnul Sf Treimi. “Ţarul ortodox, odata cu implinirea Tainei Mirungerii in timpul incoronarii, devine o persoana sfintita si purtator al unui har aparte al Duhului Sfant. Acest har lucreaza intr-insul atata timp cat el implineste legea lui Dumnezeu si impiedica raspandirea raului in lume.” Lavra Sf Treimi a Sf Serghie de Radonej ( 70 km de Moscova) , manastirea  ţarilor Rusiei si locul in care functioneaza si in prezent Academia Teologica Rusa, cuprinde o biserică decorată la 1425 de pictorii Daniel cel Negru şi de Sf Andrei Rubliov. Pentru aceasta biserica a pictat Sf Andrei Rubliov icoana Sfintei Treimi, cea mai celebra icoana a ortodoxiei.

Dimineata la ora 5 ( optional) participare la slujba acatistului ( singurul moment din zi cand se deschide racla Sf Serghie de Radonej) si la Sf Liturghie. De la ora 8,30 vizitarea marii Lavre a Sf Treimi a Sf Serghie de Radonej. La pranz plecare spre Sofrino, cumparaturi la cea mai mare fabrica de obiecte de cult ortodox din lume. Odihna, cazare la hotelul Lavrei Sf Treimi a Sf Serghie de Radonej.

Ziua 3: marti (31 iulie 2012): INELUL DE AUR AL RUSIEI

VLADIMIR, MUROM, SIUZDAL

Dimineata la ora 7 plecare spre Diveevo, catre manastirea Sf Treimi a Sf Serafim de Sarov (aprox 500 km). Pe traseu scurte opriri pe traseul Inelului de Aur al Rusiei, zona ca o coroana, aflata in centrul Rusiei Europene, in care s-au dezvoltat marile cetati medievale cu kremlinuri. Vizitam pe aceasta ruta : Vladimir – prima capitala a Rusiei (sec 12), cu Catedrala Adormirii Maicii Domnului – prima biserica crestina din Rusia, situata pe locul in care la anul 1000 au fost increstinati primii rusi de catre Sf Tar Vladimir ( Sf Andrei Bogoliubov si inca 3 sfinte moaste in aceasta catedrala, fresca originala a Sf Andrei Rubliov, icoana Maicii Domnului din Vladimir – cea mai venerata icoana a poporului rus). Optional ( in functie de timp) parcurgem Siuzdal ( 26 km fata de Vladimir), cetate datand din anul 1024, actualmente un orasel cu 10.000 locuitori, care, pe 9 kmp, detine 300 de biserici medievale, unele din ele intrate in patrimoniul UNESCO. Murom – cetate medievala cu sfinti familisti; vizitam Man. Schimbarea la Faţã si Man. Bunavestire, manastirile de calugari si maici ale celor doi soti Sfintii Petru si Fevronia ( ambii odihnesc in aceeasi racla), ne inchinam la moastele Sf. Constantin, Mihail si Teodor ( tatal si fiii); tot in Murom se afla moastele Sf Iuliana, cea care a fost casatorita si a avut 13 copiii. ( este ocrotitoarea celor casatoriti). Seara ajungem in zona Diveevo, cazare la hotelul manastirii sau la hotel 3*.

Ziua 4: miercuri (1 august 2012): sarbatoarea Sf SERAFIM de SAROV

 Sf Serafim de Sarov, marele cuvios si staret, cel mai iubit sfant al Rusiei; ascet, iubitor al tacerii, pustnic, rugator, cel care a stat o mie de zile si nopti in rugaciune pe o piatra, cel caruia in timpul vietii i s-a aratat Maica Domnului de 12 ori. Manastirea din Diveevo a fost descrisa staretului Serafim de catre insasi Maica Domnului, care a numit-o „al patrulea lacas universal al ei pe pamant” ( dupa Iviron, Athos si Kiev). Imparateasa Cerurilor a fagaduit sa fie ea insasi Egumena dintotdeauna a acestei manastiri.

In ziua hramului manastirii de la Diveevo care adaposteste moastele Sf Serafim de Sarov participam la slujba de hram ( 19 iulie / 1 august – aflarea moastelor Sf Serafim de Sarov) . Inchinare la moastele marelui sfant, vizitarea manastirii.

Participare la procesiunea pe Kanafca (Drumul Maicii Domnului) care inconjoara manastirea. Cazare hotelul manastirii sau la hotel 3* in zona Diveevo.

Ziua 5: joi (2 august 2012): DIVEEVO, MOSCOVA

Dimineata participam la Sf Liturghie la Catedrala Sf Treimi de la Manastirea Diveevo, apoi plecam in Pustia de Aproape, la izvorul tamaduitor al Sf Serafim si la izvorul Maicii Domnului ( unde ea se arata in fiecare noapte), baie in izvoarele tamaduitoare.

Plecare spre Moscova, cazare in Moscova hotel 3*. Optiune: cazare la Caminul unei biserici in centrul Moscovei ( pret redus).

Ziua 6: vineri (3 august 2012): MOSCOVA

Dupa micul dejun, mergem sa ne inchinam la moastele Sf Matrona. La manstirea in care se afla moastele Sf Matrona este tot timpul rand lung de moscoviti – multe femei cu flori, semn ca este grabnic ajutatoare pentru toti in problemele vietii de zi cu zi. Oarba (s-a nascut fara globii oculari), a fost insa inzestrata de Dumnezeu cu darul vederii cu duhul. A ajutat mult populatia Moscovei si nu numai, fiind unul dintre stalpii ortodoxiei in perioada cruntei prigoane atee – alaturi de Sf Ioan de Kronstadt, de Sf Serafim de Viritza, Sf Iona din Odessa etc. A trecut la Domnul in anul 1952. A spus: „ pe oricine va cere ajutorul meu il voi intampina in ceasul mortii”.  Optional, vizita la Galeriile Tretiacov, salon Andrei Rubliov ( originalul icoanei SfinteiTreimi) si salonul de icoana veche rusa. Apoi timp liber in Moscova, pt shopping. Plecare spre aeroport la ora 16, zbor catre Kiev la ora 22,35. Se ajunge la Kiev la ora 23,15, escala, transfer la hotel Slavutich 3*, cazare.

Ziua 7: sambata (4 august 2012): KIEV, BUCURESTI

Lavra Pecerska, prima mare manastire a Rusiei – de pe la 1050, model de organizare pentru toate celelalte asezaminte monahale rusesti; ne putem inchina in cele doua pesteri la peste 100 de moaste de sfinti.

Optional, dimineata devreme participarea la prima Sf Liturghie (ora 6 dimineata) intr-una dintre pesterile de la anul 1000 ale Lavrei Pesterilor din Kiev; vizitarea marii lavre, care are hramul Adormirea Maicii Domnului. Mic dejun, transfer la aeroport la ora 10, zbor la ora 13,25, se ajunge la Bucuresti la 15,25. Se pot trimite toate bagajele cu autocarul in Romania.

Autocarul va ajunge in Romania ( Bacau) in noaptea de sambata spre duminica (4/5 august 2012. Luni, 6 august, sarbatorim Praznicul Schimbarii la Faţã a Mantuitorului).


NOTA: Dosarul pt viza include:

 • cerere-tip ( se obtine de la       agentia noastra sau de la Consulatul Rusiei)
 • 1 foto tip pasaport
 • pasaport in original – valabil       inca 6 luni de la data plecarii
 • invitatia din Rusia de la o       unitate acreditata ( asigurata de agentie)
 • asigurare medicala ( emisa de       o firma reasigurata la firma Coris)

Dosarul pt viza se intocmeste cel tarziu cu 3 saptamani inaintea datei plecarii si se depune la agentie.

 Pretul cuprinde :

 • Taxa de viza turistica, 50 usd  – regim normal ( 5 zile pasaport retinut in Consulatul Federatiei Ruse).  Pt regim de urgenta ( eliberare viza in ziua depunerii pasaportului) taxa se dubleaza, diferenta de taxa de viza se plateste separat.
 • Invitatie Rusia ( pt obtinerea vizei turistice)
 • Procedura de obtinere a vizei turistice, pentru rezidentii in Romania. Pt rezidentii in strainatate se  va trimite electronic invitatia de viza, urmand ca depunerea actelor sa se  faca in tara de rezidenta, la Consulatul Rusiei. Daca solicitati obtinerea      vizei in regim de urgenta in Romania, cu pasaport romanesc,  ( durata de obtinere a vizei: 1-2 zile      lucratoare ) atunci se platesc supimentar 50 USD, taxa de urgenta solicitata de Consulatul Federatiei Ruse.
 • Transport cu autocar *** ( 55  locuri pt turisti, scaune rabatabile, aer conditionat, TV, CD, minibar etc)
 • Cazare cu mic dejun in hoteluri  3* la Moscova ( 2 nopti). Fara mic dejun, hoteluri de 2*-3* in Serghiev Posad ( 2 nopti), Arzamas / zona Diveevo ( 2 nopti) si la Kiev (1 noapte – pt cei sositi cu avionul, 2 nopti pt cei sositi cu autocarul). Optiune: cazare la Caminul unei biserici in centrul Moscovei ( pret redus).
 • Transfer aeroport / hotel /  aeroport pt escala la Kiev ( pt cei sositi cu avionul)
 • Mapa cu materiale documentare
 • Tipsurile pt soferi, traducator.
 • Preot insotitor, ghid,  translator de limba rusa

 

 Pretul nu include:

 • Avion: pt cei care sosesc la Moscova de la Tel Aviv,      biletele de avion pt retur Moscova/ Kiev/ Bucuresti : aprox 190 euro ( pt      programul legat: Israel si Rusia, 23 iulie – 4 august 2012).
 • Avion: pt cei care opteaza pt      transport cu avionul Bucuresti /      Moscova / Bucuresti, biletul de avion: aprox 250 euro ( doar modulul  Rusia, 29 iulie – 4 august 2012)
 • Pranz, cina; se asigura oprirea  la autoserviri sau la marile magazine alimentare / supermarketuri, cu  raion de preparate culinare sau la autoserviri. Timp liber, alocat pt      masa.
 • Intrari la obiective turistice   si culturale optionale: Kremlin,   Catedrala Sf Vasile Blajenii, Galeriile Tretiakov. Taxiul pt Lavra Pecerska,  Kiev ( pt slujba de la ora 6 dimineata)
 • Asigurarea medicala Rusia
 • Asigurare storno ( 3 euro) –  acopera riscul de a pierde banii platiti agentiei pt anularea plecarii din  motive obiective (boala, calamitate etc). Este optionala.
 • Alte elemente decat cele      trecute in program

Pretul , in functie de mijlocul de transport  catre Rusia si numarul de pelerini:

Transport cu autocarul din Romania:

 

Numar de   pelerini in grup

30 si peste

25-29

20-24

Pret (   euro)

599

650

725

Diferenta pt cazare la hotel 3* Moscova ( 2 nopti)

60

60

60

 

Transport cu avionul retur, se adauga astfel

–          Moscova – Bucuresti :    ~190 euro ( pt cei care sosesc din Tel Aviv)

–          Bucuresti – Moscova – Bucuresti:  ~250 euro

Organizator: MIRIAM TURISM

Persoana de contact: Maria Chirculescu, tel: 004.0723.645.180, tel: 004.0234.337.990

Site: www.miriamturism.ro, email: miriamturism@yahoo.com, office@miriamturism.ro

9 gânduri despre ”RUSIA, DIVEEVO: la sarbatoarea Sf Serafim de Sarov ( 1 august 2012)

 1. georgesorinserafim zice:

  Hristos a inviat!

  Pe perioada praznicului de vara al Sfantului Serafim de Sarov cazarea la Diveevo va fi gratuita. Vor fi amenajate locuri speciale in care se vor da 2 mese/zi, ceai cald, va fi asigurata apa potabila- toate acestea gratuit.
  In plus, vor fi si camere de rugaciune pentru clerici, camere special amenajate pt. cei care doresc sa se spovedeasca.
  Daca pretul ar fi fost mai mic, as fi mers si eu. Oricum, o sa fie foarte frumos- e foarte posibil sa slujeasca chiar patriarhul Rusiei la aceasta mare sarbatoare. Ca sa nu mai spun de multimea de arhierei invitati in acea zi la manastirea Diveevo, starete de manastiri si alte personalitati.
  De ex., anul trecut pe 2 august, a vizitat manastirea Diveevo prima doamna a Rusiei- sotia presedintelui de atunci al Rusiei, Dimitri Medvedev. Ea nu a fost prezenta la Liturghie, a sosit acolo in cursul dupa-amiezii.

 2. George zice:

  Nu degeaba am scris mai sus ca sunt gratuite cazarea si masa. Pentru ca nu se justifica pretul atat de ridicat al pelerinajului.
  De vreme ce masa si cazarea sunt gratuite, pretul ar fi trebuit sa fie mai mic!

  • miriamturism zice:

   HRISTOS A INVIAT!

   Sigur, asa este, cu conditia sa acceptati sa dormiti in cort – asa este organizata cazarea pt pelerini de hram la Diveevo. Rusii au legata ideea de nevointa de ideea de pelerinaj, insa noi ne adresam cu oferta unor persoane deja foarte obosite de munca de un an, asa incat am prevazut cazare la hotel de 2* sau 3*, in zona (Arzamas, Murom sau Diveevo – daca gasim locuri la hotel). Doamne ajuta!

   • George zice:

    Nu e nici o rusine sa dormi in cort, poate doar daca cineva are aere de cucoana din inalta societate si-atunci da, e o rusine si umilinta.
    Oare pelerinajul nu inseamna (chiar) o nevointa? Tocmai asa ar trebui sa fie un pelerinaj: o nevointa!
    E mai bine sa fii obosit ”de munca de un an”, cum ati scris mai sus cu o subtila ipocrizie, DECAT SA II CALOMNIEZI CU NERUSINARE PE ALTII! E STRIGATOR LA CER CA NICI MACAR ACUM, IN AL 12LEA CEAS NU AVETI CURAJUL SI NICI DEMNITATEA SA RECUNOASTETI CA M-ATI BARFIT IN MOD GRATUIT ANUL TRECUT CAND ATI FOST IN RUSIA!! CA NA, UNII PLEACA MII DE KILOMETRI DISTANTA DE TARA, PLATIND BANI MULTI PENTRU UN PELERINAJ, DOAR CA SA ISI BARFEASCA SEMENII. DESI EI SUNT ”OBOSITI DE MUNCA DE UN AN”.
    Poate ca din cauza asta v-ati purtat ca ultimul om din istoria civilizatiei, pentru ca erati „obosita de munca de un an”. 🙂

   • miriamturism zice:

    Hristos a inviat!

    Imi cer iertare pentru faptul ca anul trecut v-am clevetit, provocandu-va o atat de mare suparare! A fost o atitudine pe care o regret, sincer.

    Legat de modul in care sunt concepute aceste oferte de pelerinaj ( in acest caz, cazari la hoteluri 2*-3*) ele au o anume adresabilitate, in functie de cererea pe care o avem la un moment dat. Daca dv considerati ca puteti constiui un grup de minim 12 – 15 persoane care sa doreasca participarea la hramul Sf Serafim de la Manastirea Sfintei Treimi din Diveevo, folosind facilitatile oferite de manastire, cu mare drag va vom trimite o oferta potrivita solicitarilor dv.

    Cu deosebita stima,
    Maria Chirculescu

   • George zice:

    Adevarat a inviat!
    Ideea nu este ca m-am suparat de la o (simpla) clevetire, ci ca nu ati avut curajul sa mi-o spuneti in fata! Crestineste si omeneste este ca atunci cand ai ceva impotriva cuiva sa ii spui in fata persoanei respective, NU sa il clevetesti pe la spate.
    Plus ca nu mi-a venit sa cred ca dumneavoastra v-ati putut purta astfel. Nu mi-a venit sa cred cand am aflat! Tocmai dumneavoastra, pe care v-am considerat o persoana de buna-credinta, cordială, ca o mamă?! Mai ales ca aveam o relatie civilizată, ca intre doi oameni normali care se respecta. Si speram sa putem realiza proiecte frumoase si utile impreuna.
    Ma asteptam sa se poarte asa cu mine, asa miseleste, un dusman, un om de pe strada, oricine altcineva, DAR NU DUMNEAVOASTRA.

    In al doilea rand,cu ce v-am gresit sa ma calomniati (in halul acela) ? (”te-ai sminti daca ai afla tot ce crede doamna Chirculescu despre tine”- asa mi-a zis, printre altele, Georgeta Bidilica)
    Pe langa asta, prin calomniile dv. la adresa mea ati bagat, voit
    sau nu, dezbinare intre mine si doamna Georgeta. (Si dupa spusele acestei persoane, ati facut scandal si pe la manastirile rusesti. La Diveevo, un ex., le-ati zis maicilor sa nu mai primeasca corespondenta de la mine.) Dezbinare intre mine si doamna Georgeta fiindca anul trecut cand s-a intors din pelerinajul din Rusia, m-a împroşcat cu noroi si cu acuzatii halucinante venite tot din partea dv. Una dintre ele este faptul ca i-ati spus, dupa cum sustine aceasta doamna, ca m-am dus in Africa dupa Razvan Bucuroiu si i-am stricat concediul, ca am intrat cu bocancii in intimitatea sa (si a altora) si ca i-am dat directive lui si altora.
    Sa te cruceşti, nu alta! Pe ce baza ati facut dumneavoastra toate acele aberatii??
    Eu nu stiu de ce unii strabat mii de kilometri, cheltuiesc o gramada de bani, saruta sute de sfinte moaste si cand se intorc in tara sfâşie carnea aproapelui ? La ce folos?
    Mergem in locuri sfinte, ne atingem de moastele sfintilor, de Sfantul Mormant chiar, primim din mila lui Dumnezeu Sfanta
    Lumina chiar in mainile noastre, ne scaldam in izvoare care ar trebui sa ne tamaduiasca (caci fara implicarea/participarea noastra duhovniceasca ele nu actioneaza magic) si cu toate acestea nu se lipeste mai nimic de noi. Trist!

    E bine ca ati recunoscut ca ati gresit fata de mine, chiar acum in al 12 lea ceas, dar intr-adevar mi-ati provocat o foarte mare suparare si dezamagire.

   • miriamturism zice:

    Domnule Ciobanu,

    Cred ca e bine sa pastram niste limite ale bunei cuviinte. Eu imi cer inca o data iertare ca v-am clevetit ( pornind de la asemenea interventii scrise ale dv, pt ca fatza in fatza nu ne-am intalnit decat o singura data, in anul 2007, cand ati fost client intr-un pelerinaj in Rusia).

    Stiu consecintele pacatului clevetirii si intr-adevar, greu sau imposibil sunt de remediat ( se vede asta si in incercarea mea de acum de a rezolva aceasta tensiune creata in timp intre noi).

    Faceti insa si afirmatii nefondate pentru care nu ma simt cu nimic vinovata ( cu maicile de la Diveevo vorbesc foarte putin si oricum subiectul NU il reprezinta clientii mei, dl Razvan Bucuroiu nu stiu daca a fost sau nu in Africa etc). Nu are rost sa taram in aceasta mocirla oameni care nu au nici o vina, decat… aceea de a fi persoane publice.

    Haideti sa incercam a depasim crestineste acesta situatie neplacuta ( eu caidu-ma, recunosc ca am primit o foarte buna lectie de conduita, si umana si profesionala), dv incercand sa iertati si sa uitati. Sincer, regret tot ce s-a spus sau s-a interpretat, pornind probabil si de la ambiguitati.

    Va multumesc pt faptul ca ati avut incredere in serviciile agentiei noastre si va doresc multa sanatate si mantuire.

    Maria Chirculescu

   • George zice:

    Hristos a inviat!

    Desigur ca pastram limitele bunei-cuviinte.
    Nu tarasc pe nimeni in „aceasta mocirla”. De fapt, nu e ”mocirla” e o situatie neplacuta.
    Eu nu am absolut nimic cu dl. Razvan Bucuroiu ! Dimpotriva, il stimez pentru faptul ca isi face bine treaba ca jurnalist crestin, intr-o lume tot mai secularizata.
    Daca ati fi citit cu atentie ce am scris, ati fi vazut ca afirmatiile despre dumnealui ii apartin Georgetei Bidilica, NU mie. Eu doar am citat-o si prin interventiile mele aici am vrut sa aflu cum s-au petrecut lucrurile, cat din tot ceea ce mi-a zis doamna Georgeta Bidilica reprezinta clevetirea dv. si cat este imaginatia acestei femei. Oricum, pentru mine doamna Bidilica si-a dat arama pe fata prin aberatiile declarate.
    Asadar, eu nu am facut nimic altceva decat sa reproduc acuzatiile femeii aleia si NU am nimic cu domnul Bucuroiu.

    Problemele se rezolva comunicand, nu prin mutenie, nu tinandu-le in noi pana explodam/rabufnim. Daca vreodata veti avea ceva impotriva mea, va rog sa mi-o spuneti personal- stiti numarul meu de telefon si adresa mea de e-mail.
    ”A spune in fata cuiva ceva” nu are doar un sens literal, ci inseamna si a spune direct persoanei respective, a-l contacta direct fara intermediari.

    Un prim pas spre impacare, daca va doriti cu adevarat acest lucru, este sa nu mai folositi persoana a-II-a plural cand va adresati fata de mine. Sa stiti ca n-am uitat ca v-am rugat sa-mi spuneti pe nume adica sa ma tutuiti. Si va mai rog sa raspundeti la mailuri ca sa nu mai fiu nevoit sa scriu pe blog.

    Pour etrange que cela puisse paraitre, je n’eprouve pas de haine envers vous. (Oricat de ciudat ar parea, nu va urasc.)

    Va doresc zile frumoase!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s