18 aprilie 1993 – OPTINA, mucenicie in Ziua Invierii !

8-ierom-vasile

Va amintiti? In dimineata Zilei de Pasti, 18 aprilie 1993, un satanist injunghia mortal 3 calugari de la Manastirea Optina din Rusia, cu un cutit pe care inscrisese „666”.

Ieromonahul Vasile ( tanar ziarist, fost membru al echipei nationala de polo a Rusiei), Calugarii Trofin si Ferapont au murit doar pentru simplul fapt de a fi ales viata intru Hristos, de a se fi aflat atunci, acolo in manastire… Dar ei STIAU ce va urma si ACCEPTASERA calea muceniciei – asa cum o dovedesc gesturile lor din zilele anterioare insangeratei Sarbatori Pascale.

Calea catre Hristos este aceeasi, si in zilele noastre. La inmormantarea lor, care s-a savarsit dupa randuiala pascala, Egumenul M a spus: “ Am pierdut oameni, dar am dobandit ingeri in Cer; am pierdut calugari, am pierdut parinti slujitori, insa am dobandit noi mucenici in Cer…”

Acum Domnul nostru Iisus se afla in mormant, adanc in iad… Maine se va inalta in Invierea care va mantui intreg neamul omenesc, intreaga lume! Sfintitilor noi mucenici de-o varsta cu noi Vasile, Trofin si Ferapont, rugati-va acum si pentru mantuirea sufletelor noastre!

 Hristos a inviat!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s