JAPONIA: ortodoxie si traditie nipona

PROGRAM TURISTIC:

JAPONIA – ortodoxie si traditie nipona

japonia-sarbatoarea-florii-de-cires

In Tara Soarelui Rasare, plina de temple pagane si izolata timp de secole de restul lumii – astfel dezvoltandu-se o cultura traditionala de o unicitate uimitoare – tanarul calugar misionar rus Nicolae Kasatki a sosit in anul 1861, pentru ca dupa aproape 50 de ani de lucrare crestina luminatoare sa lase in urma o comunitate de 33.000 de crestini ortodocsi japonezi, 43 de parohii si o uimitoare catedrala ortodoxa in chiar centrul Tokyo-ului. Este acum considerat Sf Nicolae, cel Intocmai cu Apostolii si este sarbatorit in data de 3 februarie. Sf Andronic, episcop de Perm si  primul Episcop de Kyoto, asistent al Sf Nicolae al Japoniei, revenit in Rusia si martirizat ca unul dintre noii mucenici ai secolului XX, este sarbatorit in data de 7 iulie.

Va invitam acum in Japonia pe urmele Sf Nicolae, in acelasi timp incercand sa descoperim cate ceva din traditia si cultura nipona la ea acasa ( demonstratii de ikebana, de arta ceaiului, muzeul kimonoului sau vizitarea unor temple de referinta culturala) parcurgand una dintre cele mai interesante areale japoneze, care imbina traditia seculara japoneza cu ultimele cuceriri ale tehnicii mondiale : Tokyo, Kyoto, Osaka. “Dumnezeu a conlucrat cu omul intotdeauna intr-o comuniune perfecta si i-a lasat acestuia libertatea de a se misca si crea . Noi o sa incercam sa pastram nealterata frumusetea unica si incontestabila a acestor locuri , a acestui colt de rai”, dar ca membri in cadrul primei Parohii Ortodoxe Romane din Ito – afirma doamna Maria Barbu, din Tokyo.

Toate acestea se vor derula pe fundalul exploziei primavaratice a Sarbatorii Florii de Cires ! Veniti si veti vedea!

26 martie – 4 aprilie 2009, 10 zile, avion, pret complet:  2700 euro / grup de  minim 30 pers

PROGRAMUL:

 

Z0: Martie 26 , joi

         Intalnire la aeroportul Otopeni la ora….

         cursa spre Tokio, via Helsinki, ora…

 

Z1 – Martie 27, vineri, TOKYO, ITO

         ora 10 –  sosire la Tokyo, capitala Jaloniei, metropola cu o populaţie de peste 30 de milioane de locuitori, fiind astfel cel mai mare oraş din lume. Având peste 2.000 kilometri pătraţi, este un oras vast şi impozant ce îmbină minunile tehnologiei moderne cu spiritul tradiţional japonez.

 

 

tokyo centru

         Dupa sosire, transfer la Ito cu autocarul, vizita la Biserica Romana din Ito ( infiintata in noiembrie 2008)

         Cazarea este asigurata de Asociatia Romano-Nipona.

asakusa1 

 

 Z2 – Martie 28 , sambata, TOKYO

         Dupa micul dejun, plecare cu autocarul spre Tokyo.

         Tokyo, vizitarea Casei Imperiale – oaza de verdeata in mijlocul metropolei grabite, gradinile sale fiind declarate monumente ale naturii; vizitarea templului Meiji-Jingu – exemplu perfect a arhitecturii Shinto,  a fost deschis in 1920 pentru a comemora moartea imparatului Meiji din 1912. Inconjurat de 72 de hectare de copaci umbriti si de o flora tipic japoneza extrem de variata, templul Meiji Jingu este unul dintre cele mai sacre si pitoresti temple din Japonia .

         Cazare la hotel in zona Kanda, cina la un restaurant local.

Sf Nkolai Kasatkin, Luminatorul Japoniei 

Nikolaj-Do, catedrala Sf Nicolae, Tokyo

Z3 – Martie 29, duminica, TOKYO

         Mic dejun

         Plecare cu trenul la Biserica Ortodoxa Rusa Sf Nicolae (Nikoraido) din centrul Tokyo-ului, pentru participarea la slujba Sfintei Liturghii

         Dupa slujba, plecare la Asakusa cu metroul; Asakusa – este o zonă situată în nord estul Tokyo-lui; trebuie vizitată, pentru că oferă lucruri diferite faţă de zonele noi, de la oamenii care trăiesc aici imbracati traditional, la micile altare, rămase printre blocuri şi la restaurantele tradiţionale, pe care le întâlneşti la tot pasul.

         Pranzul la un restaurant local (Soba).

         Vizita la Akihabara – “orasul electronic”, zona cu cele mai avansate produse electronice, in care poti face shopping sau doar te poti plimba.

         Cazare la hotel in Tokyo ( fara cina)

         Pe intreg parcursul acestei zile, transportul se efectueaza cu trenul. Ghidul de limba engleza ne va insoti dupa slujba de la Biserica Rusa..

 

Z4 – Martie 30, luni, KYOTO

         Dupa micul dejun, plecare la gara Tokyo cu trenul sau cu taxiul

         Ora 10.30 – Bullet Train ( trenul –sageata / shinkansen, viteza medie de 300 km/ora, maxima de 440 km/ora; a fost dat in folosinta in 1964) catre Kyoto, masa la caserola in tren

Kyoto

         Ora 12.50 – sosire la Kyoto, capitala Japoniei mai mult de 1000 de ani ( 794 – 1868), rafinat centru cultural . Se viziteaza cu autocarul, cu ghid local de limba engleza, templele:

   Toji – templu budist japonez, ridicat in anul 796; cea mai inalta pagoda de lemn din Japonia. O data la 3 ani, acest templu expune Tezaurul National ( deschis in perioada vizitei noastre).

   Ryoanji – cu una dintre cele mai faimoase gradini Zen din lume.

         Ora 17.00  – vizita se termina la Shukubo – unde este asigurata cazarea (  Kosei-kaikan ) . Fara cina.

 

Z5 – Martie 31, marti, KYOTO

         Ora 9.00 – dupa micul dejun, zi intreaga de vizita in Kyoto, cu autocarul si ghid local de limba engleza. Se viziteaza:

   Kinkakuji, Pavilionul de Aur, construit in anul 1398, o structură organizată pe 3 nivele, situată în mijlocul unui lac dublându-şi astfel măreţia prin reflecţia în apă.

   Kiyomizutera, templu budist inclus in patrimoniul UNESCO in 1994. Fondat in anul 778, templul a fost reconstruit de cateva ori, datorita incendiilor si distrugerilor repetate. Cladirile actuale au fost reconstruite in anul 1633. Ele includ Sala Principală, inclusă în Tezaurul Naţional, şi 15 alte structuri cu statut de Patrimoniu Cultural Important, conferit de guvernul Japoniei.

   Sanju-Sankendo, templul celor 1001 statui ale zeitei Kannon

   Kitano Tenmangu, templu fondat in anul 947; in Muzeul tezaurului se afla doua suluri cu pergamente de mare valoare, care ilustreaza istoria acestui mormant.

         Masa de pranz la un restaurant Tofu .

         Cina la un restaurant local ( Shojin ryori )

 

Z6 – Aprilie 1, miercuri, AMANOHASHIDATE

Amanohashidate

         Ora 9.00 – dupa micul dejun, zi intreaga de vizita in zonele turistice Amanohashidate si Ine; tur de oras cu autocarul cu ghid local de limba engleza. La Amanohashidate turul cuprinde plimbari cu telegondola si cu vaporul. Amanohashidate – unul din cele mai frumoase trei locuri turistice nipone, o fîşie de pămînt, lungă de 3–4 kilometri, care închide golful Miyazu de la un capăt la altul, creînd un colţ de Paradis.

         Ora 17.00 – ziua de vizita se termina la Kyoto. Cazare la Kosei-kaikan, intr-un hotel specific japonez, Ryokan. Fara cina.

 

Z7 – Aprilie 02, joi, KYOTO, OSAKA

         Program special, de la 6 dimineata: expozitie de ikebana si asistarea la rugaciune in templu,

kimono

         Ora 9.00 – dupa micul dejun se viziteaza un muzeu al Kimonoului, in care doamnele pot incerca sa se imbrace in acesta haina traditionala japoneza. Fotografii.

         Dupa aceasta vizita, suntem invitati la o ceremonie a ceaiului, se explica etapele acestei ceremonii traditionale japoneze, dupa care ghidul local paraseste grupul.

         Masa la un restaurant local.

         Ora 13.30  – plecarea spre Osaka cu autocarul. Osaka,  inima zonei metropolitane Osaka-Kobe-Kyoto, cu o populaţie de 18.644.000 locuitori.

         Ora 15.30 – sosirea la Nikko Hotel(JAL), cazare , timp liber in Osaka. Fara cina.

                    

Z8 – Aprilie 03, vineri, OSAKA

         Ora 9.00 – dupa micul dejun, o jumatate de zi tur al orasului Osaka. se viziteaza cu ghid local, vorbitor de limba engleza:

   Castelul Osaka – ridicat in sec. 16 , unul dintre cele mai cunoscute castele ale Japoniei; astazi adaposteste un muzeu.

   Tsutenkaku – “Turnul care atinge cerul” ( 103 m) fost ridicat in anul 1912, fiind inspirit de Turnul Eiffel de la Paris. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, guvernul japonez a dispus demontarea sa, motivatia fiind ca armatele americane iau acest turn ca referinta pentru bombardarea Osakai. La insistentele localnicilor, turnul a fost reconstruit in anul 1956.

         Ora 13.00 – intoarcerea la hotel. Fara pranz.

         Timp liber pentru cumparaturi.

         Cina la un restaurant local.

 

Z9 – Aprilie 04, sambata, plecare din Osaka

Ora 7.00  – dupa micul dejun, plecare catre aeroportul Kansai / Osaka cu autocarul,

Ora 11.00 –  zbor spre Romania.

PRET:

 

 

2700 euro / pers, grup de 30-34 pers

2800 euro / pers, grup de 25-29 pers

2900 euro / pers, grup de 20-24 pers

3200 euro / pers, grup de 15-19 pers

Pentru clienti fideli, BONUS de 120-150 euro.

Supliment de single: 350 euro

 

 

Modalitate de plata: Jumatate din pret se plateste in euro, jumatate in yeni japonezi. Yenii se cumpara de la orice sucursala a Bancii Raiffeisen si se vireaza direct in contul firmei Miriam Turism, fara comision.

 

PRETUL CUPRINDE:

·          Biletul de avion ( toate taxele incluse)

·          Serviciile de cazare, transport local si ghid local in Japonia

·          Cazarea se face la asociatia romana-nipona ( 1 noapte), la hoteluri ( 4 nopti), la templu ( 2 nopti, in 30 si 31 martie) si cazare traditionala la ryokan ( 1 noapte, in data de 1 aprilie)

·          Mesele – cele specificate in program; 4 cine nu sunt incluse. In toate cazurile, se va incerca respectarea optiunilor pentru mancare de post, la cerere.

·          Tipsuri ( bacsis) pt sofer si ghid – incluse; pentru hamali / bagaje tipsul nu este inclus.

·          Preot ortodox insotitor, ghid, traducator

 

PRETUL NU CUPRINDE:

·          Viza turistica – gratuita

·          Eventualele mici donatii la atelierele de ikebana, kimono, ceremonia ceaiului ( nu sunt cuprinse in pret bilete de intrare)

·          Asigurarea storno ( 10 euro) asigura integral suma platita pentru program, in cazul in care din motive obiective ( boala, calamitate…) turistul nu mai poate participa la program. Firma de asigurari va rambursa contravaloarea platita agentiei de turism, conform contractului.

·          Asigurarea medicala pentru 10 zile in Japonia: 11,50 lei ( suma asigurata 10.000 USD) pentru persoane cu varsta pana la 60 ani inclusive, 34.50 lei pt persoane cu varsta intre 60 si 64 ani inclusive; 46 lei – pt persoane cu varsta peste 65 ani.

·         Alte elemente decat cele prevazute in program.

 VIZA TURISTICA:

Pentru viza turistica temporara Ambasada Japoniei nu percepe taxe.

Actele necesare sunt:

       (A1) Un formular de cerere completat si semnat (formularul se primeste de la Ambasada)
       (A2) O fotografie tip pasaport (lipita pe formular; fara capse, agrafe etc.)
       (A3) Pasaport valabil.

       (A4) Programul turistic, rezervari la hoteluri, bilete de avion ( le prezinta agentia de turism)

       (A5) Daca cheltuielile sunt acoperite de solicitantul de viza atunci trebuie o adeverinta de la serviciu avand mentionat salariul si un extras de cont bancar cu care se dovedeste existenta fondurilor necesare. Daca pana la momentul solicitarii vizei agentia de turism a incasat toata suma de la turist, agentia va face dovada acestei incasari.

Sectia Consulara isi rezerva dreptul de a solicita documente suplimentare atunci cand acestea sunt considerate necesare in contextul examinarii cererii de viza.

Procedura de acordare a vizei necesita circa 3-5 zile lucratoare, daca nu sunt probleme speciale.

Important : Trebuie subliniat faptul ca, in conformitate cu legea japoneza, simpla posesie a unei vize nu garanteaza neaparat si obtinerea permisiunii de intrare si sedere in Japonia. Permisiunea de intrare, statutul (categoria) de sedere si durata de sedere permisa sunt hotarate de catre autoritatile japoneze in momentul prezentarii la punctul de trecere a frontierei, numai cu conditia ca posesorul vizei sa indeplineasca toate cerintele Legii Imigratiei. De aceea este recomandabil sa aveti la dvs. documente cu care sa justificati scopul si durata deplasarii in Japonia.

 DOCUMENTARE: Viata Sf. Nicolae Luminatorul Japoniei: https://miriamturism.wordpress.com/2009/03/02/sf-nicolae-luminatorul-japoniei/

 

 

Agentia de Turism MIRIAM TURISM

Covasna, str. Borvizului nr 8, jud. Covasna,

Tel. / fax:  0267.341.757 si  0723.645.180

E-mail : miriamturism@yahoo.com Site: www.miriamturism.ro,

Blog: https://miriamturism.wordpress.com/

 Persoane de contact: Maria Chirculescu ( 0723.645.180) si Vasile Lupu / Bucuresti ( 0731.039.741)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s