Aparitii ale Fecioarei Maria, Egipt

Aparitia Sfintei Fecioare Maria la Zeitun, Cairo

aparitia-fecioarei-maria-zeitun-cairo-1968

Biserica din Zeitun, Cairo

In 2 aprilie1968, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu a aparut pentru prima oara deasupra cupolei Bisericii din Zeitun, Cairo, fiind observata intai de catre niste muncitori musulmani de la un garaj din apropiere. Aparitiile sale au facut valva, toate ziarele vremii scriind despre aceasta. Pentru ca s-au repetat, aparitiile Preasfintei Fecioare Maria au fost vazute de mai mult de un million de oameni, de toate religiile, multora dintre acestia schimbandu-le viata. Au fost filmate de catre televiziunea nationala egipteana, fotografiate de sute de profesuionisti, chiar presedintele tarii Abdul Nasser mergand sa o vada. In perioada respectiva Egiptul trecea prin momente grele, daorita pierderii Razboiului de 6 zile cu Israelul, in care au murit multi oameni si in urma caruia Israelul a ocupat Peninsula Sinai. Prin minunea aparitiei Sale, Sfanta Fecioara Maria a aratat ca mai este speranta si a adus multi oameni la credinta. Aparitiile au durat trei ani, timp in care politia locala a efectuat numeroase si sofisticate investigatii pe o arie de 15 mile in jurul bisericii din Zeitoun, pentru a descoperi daca este vorba despre o sursa artificiala de lumina proiectata spre cer; intruna dintre seri au inchis chiar curentul electric in intreg districtul; toate aceste cautari nu au avut nici o finalitate, aparitiile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu continuand.

Actuala biserica de la Zeitoun este constructie noua, datand din 1925. Papei Khalil Ibrahi I s-a aratat Sfanta Maria si i-a cerut sa inalte o bisrica in numele ei in acest loc asociat cu trecerea Sfintei Familii in Egipt si promitandu-i ca se va arata chiar Ea, ceea ce s-a si intamplat incepand cu anul 1968, timp de trei ani consecutiv.

Multe miracole intamplate in acest loc sunt atribuite Maicii Domnului.

Film ( 4.49 min) http://uk.youtube.com/watch?v=6W9T-XQpb6Q&feature=related

 

Aparitia Sfintei Fecioare Maria la Assiut

 

Manastirea ortodoxa copta Dair Al Muharraq din chiar centrul Egiptului, de langa Assiut  este unul dintre cele mai celebre locuri sfinte ale crestinatatii, in fiecare an avand loc comemorari de mari amploare inchinate Sfintei Fecioare Maria. Este locul proorocit de Profetul Isaia (19,19): “In ziua aceea, va fi un jertfelnic in mijlocul pamantului Egiptului…” fiind locul in care Sfanta Familie a ramas timp de sase luni si din care Sf Iosif a fost chemat inapoi in Israel, dupa moartea regelui Irod.  Man Dronka, Assiut, intrare

 Manastirea Dronka, Assiut, Egipt

Man. Dronka, Assiut, Egipt

Manastirea Dronka, din imediata apropiere a Manastirii Dair al Muharraq este ultimul loc in care Sfanta Familie a poposit in Egipt, inainte de intoarcerea in Palestina. In luna august in fiecare an au loc sarbatori crestine inchinate Preasfintei Fecioare Maria, aparitiile acesteia pe cupolele manastirii Dronka fiind deja de notorietate.

Una dintre aparitiile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu de la Assiut, in zilele noastre : film ( 0.17 min): http://uk.youtube.com/watch?  

 

Un alt film:  http://uk.youtube.com/watch?v=vGsukhy2M3Y&feature=related

 

Intreg Egiptul crestin o slaveste si o iubeste nespus pe Sfanta Fecioara Maria, absolut toate bisericile si manastirile ridicate in locurile prin care a trecut Sfanta Familie fiind inchinate Maicutei Domnului.

 

Veniti si veti vedea…

Program Fuga in Egipt – Pe urmele Sfintei Familii / 25 sept – 5 oct 2012http://www.miriamturism.ro/egipt-25-sept-7-oct-890-euro-bilet-avion/

 

Documentare:

http://www.miriamturism.ro/jurnal-fuga-in-egipt.php

http://www.miriamturism.ro/jurnal-pelerin-in-egipt2007.php

5 gânduri despre ”Aparitii ale Fecioarei Maria, Egipt

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s